Pyrintö isännöi Seagullsia YLE TV2:n perjantain ottelussa

27.1.2017 YLE TV2 tarjoaa perjantain liigakierrokselta kamppailun Pyynikiltä, jossa Pyrintö isännöi sarjakärki Helsinki Seagullsia. Seagulls koittaa repiä eroa sarjan kärkipäässä, Pyrinnön koittaessa kavuta mukaan pudotuspelitaisteluun yhdeksänneltä sijalta. Lähetys Pyynikiltä, sekä itse ottelu, alkaa kello 19:00.

Antero Lehto ja Antto Nikkarinen ottavat toisistaan mittaa perjantain liigakierroksella.

J'Nathan Bullockin johdolla Pyrintö lähtee kaatamaan Pyynikille saapuvaa...

..."Junnu" Leetä ja Helsinki Seagullsia. Kuvat: Francois Perthuis, Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Perjantain otteluun joukkueet lähtevät varsin erinäköisten kuntokäyrien tukemana. Seagulls on voittanut kolme edellistä otteluaan ja viimeisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän. Pyrintö vaeltaa neljän ottelun tappioputkessa ja on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan neljä.

Illan kotijoukkue majoittaa sarjataulukon sijaa yhdeksän ja koittaa takamies Ricky Minardin (14,4 pistettä/5,9 levypalloa/4,4 syöttöä) sekä sisäpelaaja J’Nathan Bullockin (17,3/8,0/1,5) johdolla nousta tiukassa pudotuspelitaistelussa kuiville. Kotihallissaan Pyrintö on kuitenkin ollut voitokas, ottaen kuusi voittoa yhdestätoista kotiottelustaan, joten helpolla Seagulls ei tule perjantaina pääsemään.

Kotimaisesta rungosta Pyrinnön vastuunkantajiin kuuluu tuttuun tapaan kokenut takamies Antero Lehto, joka pyörittää Pyrinnön peliä 12,1 pisteen ja 3,3 syötön keskiarvoilla. Lehdon takana kovinta jälkeä tekee huimia edistysaskeleita tällä kaudella ottanut tarkkakätinen Topias Palmi, joka on liekittänyt korisukkaa 13,9 pisteen keskiarvoilla ottelua kohden.

- Viimeinen kohtaaminen Seagullsin kanssa runkosarjassa. Edelliset kolme ottelua joukkueiden välillä ovat olleet tasaisia ja ne ovat ratkenneet viimeisen kahden minuutin aikana, muistuttaa Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen.

- Uskoisin, että Pyynikillä nähdään tiukka ja fyysinen puolustustaistelu, jossa pisteiden tekemiseen tulee joukkuepelaamisen onnistua. Lisäksi levypallopelaaminen ja tilannekovuus nousevat korkea-arvoiseen asiaan.

Sarjakärki Helsinki Seagulls saapuu otteluun voitettuaan perättäisissä otteluissa Korihait ja Kouvot, sekä illan kotijoukkue Pyrinnön lukemin 77-71. Seagullsin puolesta illan ottelussa puhuu myös se tosiasia, että helsinkiläiset ovat toinen kahdesta joukkueesta sarjassa jotka ovat voittaneet vieraissa enemmän otteluita kuin hävinneet (7/3) ja ainoa joukkue joka omaa positiivisen korieron vierasparketilla (+1,9).

Seagullsin joukkueen Pyynikille johtaa hienoa kautta pelaava takamies Antto Nikkarinen. Vajaassa puolessa tunnissa ottelua kohden Nikkarinen on operoinut 10,2 pistettä ja 7,3 syöttöä ottelua kohden. Kakkoset Nikkarinen on pussittanut 55,8% tarkkuudella ja kolmoset kunnioitettavalla 38,1% sihdillä.

Nikkarisen lisäksi kaksinumeroiset pistekeskiarvot tällä kaudella Seagullsin paidassa ovat heittäneet Carl Lindbom (10,5/5,0), Gerald Lee Jr. (14,2/3,9) sekä Raymond Cowels (14,6/5,7). Levypallorohmun virkaa lokkipaidoissa esittää kokenut laituri Jason Conley (9,5/7,9/2,1 syöttöä).

- Tämän kauden pelit Pyrintöä vastaan on pelattu tiuhalla tahdilla. Ensimmäiset kaksi peliä back-to-back ja nytkin molemmilla vain yksi peli välissä, Seagullsin pääkäskijä Mikko Larkas huomauttaa.

- Pyrintöä vastaan pitää pystyä pelaamaan kovaa. Mikäli siinä ei onnistu, häviää ottelun. Meillä on joukkueessa hiukan terveyshuolia, mutta selittelyt sivuun ja kentälle taistelemaan.

YLE TV2:n lähetys sekä itse ottelu alkavat Pyynikin palloiluhallilla kello 19:00.

Myös Lapualla ja Kouvolassa pelataan perjantaina liigakorista, kun Kobrat saa vieraakseen Joensuun Katajan ja KTP matkustaa Kouvolan Mansikka-ahon urheiluhallille otteluun Kouvoja vastaan. Ottelut alkavat kello 18.30.

Nämä, sekä kaikki muutkin Korisliigan kauden 2016/17 ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia