Pyrintö ja Karhu jatkoaikavoittoihin, myös BC Nokia ja Kobrat trillerivoittoihin

2.11.2016 Korisliigassa nähtiin neljä todellista jännitysnäytelmää, kun Kauhajoen Karhu haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Kouvojen kustannuksella lukemin 87-95 (32-41). Pyrintö nipisti voiton Vilppaasta kahden jatkoajan jälkeen 93-95 (34-39). Kobrat puolestaan nousi 73-71 (39-44) -kotivoittoon KTP-Basketista ja BC Nokia haki vierasvoiton Uudestakaupungista luvuin 87-89 (36-57).

Kauhajoen Karhu avasi vierasvoittojen tilinsä Kouvolassa.

Papa Dia nousi nokialaisten sankariksi.

J'nathan Bullock puolestaan Pyrinnön. Kuvat: Erkki Hautaviita, Matti Koskinen.

Kouvolassa avausneljännes edettiin tasaisissa merkeissä ja neljännes päättyikin tasalukemiin 15-15. Toinen kymmenminuuttisella vierasjoukkue onnistui puhkomaan isäntien puolustusta tehokkaammin ja puoliajalle mentiin Karhun yhdeksän pisteen johdossa.

Puoliajalta kentälle asteli kuitenkin sisuuntunut kotijoukkue, joka mätti kolmannella jaksolla 31 pistettä vieraiden 17 pistettä vastaan.

Viimeisellä neljänneksellä edettiin Kouvojen tahdittamana, kunnes DeVaughn Washington (17/9) ja Bojan Sarcevic (17/9) veivät vieraat 76-78 -johtoon. Raheem Bucklesin vapaaheitolla Kouvot tasoitti ottelun puoliminuuttia ennen loppua, eikä kumpikaan joukkue onnistunut voittoheitoissaan.

Jatkoajalla Karhu onnistui hyökkäyspään yrityksissään Joonas Lehtorannan (14/3) heiluttaessa tahtipuikkoa, eikä Kouvot onnistunut enää vastaamaan vieraiden vauhtiin.

Laajalla rintamalla onnistujia keränneen Karhun pisteykköset olivat Kammeon Holsey (19/4) ja Austin Hollins (20/9). Kouvoilta 34 pistettä upotti Steven Pledger.

Bullock nousi Pyrinnön sankariksi

Salolaisyleisö sai koko rahalleen vastinetta, kun Vilpas ja Pyrintö tahkosivat parketilla 50 minuuttia.

Vilpas joutui avauskympillä tamperelaisten onnistuneen heittorallin kohteeksi ja toiselle neljännekselle mentiin tilanteessa 18-25. Myös toisella neljänneksellä vieraiden heitto putosi, eikä kotijoukkue onnistunut nousemaan rinnalle.

Puoliajan jälkeen Vilpas koetti nousta Pyrinnön ohi, mutta laajalti onnistumisia kerännyt vierasjoukkue piti pintansa ja repi eron suurimmillaan 11 pisteeseen. Päätösneljänneksellä suureen rooliin isänniltä nousi etenkin Juwan Staten (24/4), joka tasoitti ottelun 11 sekuntia ennen päätössummeria.

Ottelun ensimmäinen jatkoaika meni kori korista, eikä ratkaisua löytynyt Wally Judgen (20/16) tasoituksen jälkeen vajaa minuutti ennen loppua.

Toisella jatkoajalla Staten tasoitti ottelun jälleen 25 sekuntia ennen loppua, mutta Pyrinnön J’nathan Bullock (13/11) upotti kakkosen vain sekunti ennen päätössummeria, eikä 18 pistettä heittänyt Mikko Koivisto enää osunut kolmosessaan.

Ensimmäinen puoliaika kostautui Korihaille

Pohitullissa vierasjoukkue BC Nokia näytti vierasyleisölle osaamistaan ensimmäisen 20 minuuttisen ajan, joka meni Korihailla kuin horroksessa.

21 pisteen takaa-ajoasemassa puoliajalle mennyt kotijoukkue tuli kuitenkin täysin uudenlaisen peli-ilmeen kera ottelun jälkipuoliskolle. Korihaiden takaa-ajoa johdattivat 22 pistettä mieheen heittäneet Emmanuel Holloway sekä Mikko Jalonen.

BC Nokia johti ottelua 81-87 vielä minuutti ennen loppua, mutta Jalonen toi henkilökohtaisilla suorituksillaan isännät tasoihin neljä sekuntia ennen päätössummeria.

Nokialaisten Papa Dia (19/5) kuitenkin hiljensi kotiyleisön donkillaan sekunti ennen ottelun loppua ja näin BC Nokia pääsi juhlimaan vierasvoittoa.

-Ensimmäisellä puolikkaalla näytettiin että osataan pelata tätä peliä. Toisella loppui agressiivisuus ja Korihait tuli äärimmäisen kovaa, voittajien päävalmentaja Ilpo Rantanen pohti.

Kobrat palasi voittokantaan

Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Lapuan Kobrat palasi voittojen tielle kotisalissaan, kun dramaattisten vaiheiden jälkeen KTP-Basket joutui lähtemään kotimatkalle niukka tappio niskassaan.

Tasaisena edennyt avauspuoliaika oli tulostaululle katsottuna hienoisesti vieraiden hallintaa. Kolmannella neljänneksen loppupuolella Kobrat nousi rinnalle Marius Van Andringan ja Aubrey Conerlyn koreilla ja siirtyi 60-57 -johtoon jakson päätteeksi Damon Williamsin onnistumisilla.

Päätösneljännes eteni kolmea edeltäjäänsä vieläkin tasaisempana ja lopullinen ratkaisu ottelulle nähtiin Jamal Jonesin kakkosen jälkeen (72-71) KTP:n seuraavassa hyökkäyksessä, jossa William Walker sai teknisen virheen.

Jo kauden kolmannen tripla-tuplansa kerännyt Monyea Pratt pääsi riiston jälkitilanteesta kokeilemaan tasoitusta vielä summerin soidessa, mutta epäonnistui yrityksessään.

- Alussa annettiin tosi helppoja pallonmenetyksiä ja sen kautta KTP pääsi juoksemaan helppoja pisteitä. Toisella puoliskalla saatiin menetykset pois, Kobrien Ville Turja summasi.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.