Pyrintö ja Kataja kotivoittoihin

31.1.2016 Korisliigan sunnuntai piti sisällään kaksi ottelua. Tampereella Pyrintö kaatoi Kauhajoen Karhun numeroin 87-71 (46-35), ja Joensuussa Kataja oli Lapuan Kobria etevämpi lukemin 106-89 (66-46). Kataja jatkaa voittonsa turvin Korisliigan kärjessä.

Antero Lehto ja Tampereen Pyrintö ottivat vakuuttavan kotivoiton Kauhajoen Karhusta sunnuntaina.

Petri Virtanen pyssytti seitsemän kolmosta ja 23 pistettä 17:ssä minuutissa, kun Kataja voitti Kobrat kotonaan. Kuvat: Erkki Hautaviita

Tampereen Pyrintö nousi sunnuntaina Korisliigan sarjataulukossa viidennelle sijalle, kaatamalla Kauhajoen Karhun kotihallissaan lukemin 87-71 (46-35). Kolme neljästä jaksosta nimiinsä vienyt Pyrintö oli kolmatta jaksoa lukuun ottamatta joukkueista vahvempi, ja etenkin Pyrinnön puolustuspeli oli ajoittain tukahduttavan tiivistä.

- Erinomainen tapahtuma ja Pyrinnölle rakas kiistakumppani vielä vastassa. Pelaaminen näytti 32 minuuttia erittäin hyvältä verrattuna siihen, että kuinka kauan olemme tällä nipulla olleet kasassa, iloitsi Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen.

- Aloitimme ensimmäisen ja viimeisen neljänneksen todella hyvin. Kolmannella neljänneksellä annoimme Karhun hetken pelata vahvuuksillaan. Joonas Cavén on parhaimmillaan häikäisevä pelaaja, Ricky Minard parantaa jatkuvasti ja Bullock tuo energiaa, ison kropan ja hyökkäyspäähän moniulotteisuutta.

Pyynikin palloiluhallin 1120-päinen yleisö sai rahoilleen vastinetta jo ottelun avausjakson aikana. Puolustuspelistään energiaa ja vauhtia hyökkäyksiinsä saanut Pyrintö sai luotua jatkuvasti haluamiaan heittoja ja onnistui vastaavasti pitämään Karhun poissa mukavuusalueeltaan, vieden kymmenminuuttisen nimiinsä numeroin 23-15. Tasaisen toisen jakson jälkeen joukkueet lähtivät Pyrinnön 11:n pisteen johtoasemassa puoliajan isolle tauolle.

Kolmas jakso kulki kuitenkin Karhun vahvassa hallinnassa. Sentteri Lance Williamsin tuomaa uhkaa korin lähellä hienosti hyväkseen käyttänyt Karhu onnistui löytämään hyökkäykseensä tutun näköisen flow’n, ja vastaavasti puolustuspään muutoksillaan hidastamaan Pyrinnön hyökkäyksiä. Kahden pisteen johdossa käynyt Karhu ei onnistunut pitämään kiinni johtoasemastaan kuitenkaan kovin pitkään, ja Bojan Sarcevicin loukkaantuminen sekoitti karhulauman pakkaa tarpeettoman paljon.

Päätösjakso kuului jälleen kotijoukkueelle, eikä Karhu löytänyt ilman Sarcevicia lääkkeitä Pyrinnön kiinni saamiseksi. Laituri Ricky Minard piti kovilla koreillaan huolen siitä, ettei kotijoukkueen johtoasema ollut enää jakson alkuminuuttien jälkeen uhattuna. Pyynikin summerin soittaessa ottelun päättymisen merkiksi, komeilivat tulostaululla Pyrinnön vakuuttavat 87-71 (46-35) –voittonumerot.

Pyrinnön riveistä kovinta jälkeä sunnuntaina tekivät 27 pistettä heittänyt Minard, tilastosarakkeita täyttänyt laituri Damon Williams (10 pistettä/9 levypalloa/5 syöttöä/2 riistoa/1 torjunta) ja 19 pistettä pussittanut Joonas Cavén. Debyyttinsä tehnyt jenkkilaituri J’Nathan Bullock onnistui kauden ensimmäisessä liigaottelussaan mallikkaasti, heittäen 12 pistettä ja keräten 8 levypalloa.

Karhun parhaimmistoon sunnuntain kamppailussa kuuluivat 16 pistettä nakutellut, massiivinen sentteri Lance Williams, sekä 13 pistettä heittänyt ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Antti Kanervo.

Ottelutilastot: Pyrintö - Karhu

Kataja jatkaa kärjessä

Joensuun Kataja jatkaa Korisliigan kärjessä kolmen voiton marginaalilla, kun se kaatoi sunnuntain kierroksen toisessa ottelussa Lapuan Kobrat kotonaan numeroin 106-89 (66-46). Runsaskorisen ottelun ratkaisu nähtiin pitkälti jo toisella jaksolla, jonka aikana Kataja tulitti taululle 38 pistettä, voittaen jakson numeroin 38-21.

Kahdenkymmenen pisteen puoliaikajohto oli Katajalle siinä määrin riittävä, että se onnistui peluuttamaan ottelussa koko yhdeksän pelaajan rotaatiotaan melko lailla huoletta. Kobrien kiriyritykset jäivät toisella puoliajalla parhaimmillaankin yhdeksän pisteen päähän, eikä Katajan voitto ollut todellisessa uhassa enää puoliajan jälkeen.

- Hyvää hyökkäämistä molemmilta. Pelissä nähtiin muutamia ihan näyttäviäkin suorituksia, iloitsi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

- Kokonaisuutena tässä pitää olla nöyrä ja tyytyväinen voittoon, tapa millä se tuli ei ole niin tärkeä. Olen hieman hämmästynyt siitä kuinka hyvin olemme selvinneet kovasta rupeamasta. Kavereille on nostettava hattua kun ovat pystyneet keskittymään riittävän hyvin.

Katajan riveistä kiitettävin arvosanoin sunnuntain ottelusta poistuivat 23 pistettä ja 8 koriin johtanutta syöttöä taikurimaisella otteella taituroinut Teemu Rannikko, sekä saman pistemäärän pussittaneet Petri Virtanen (3p 7/8) ja Trevis Simpson.

Kobrien kokoonpanosta itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat 21 pistettä pussittanut sisäpelaaja Dom Morris, tupla-tuplan operoinut sentteri Damien Bell-Holter (16/11), sekä 16 pistettä heittänyt takamies Darien Brothers.

Ottelutilastot: Kataja - Kobrat

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.