Pyrintö jatkoi hurjaa hyökkäämistään ja kaatoi paikallisvastustaja BC Nokian

7.11.2018 20:35 Korihait haki kauden ensimmäiset vieraspisteensä Lapualta.

Tampereen Pyrinnön valmennus Sami Toiviaisen johdolla on saanut joukkueensa melkoiseen lentoon etenkin hyökkäyspäässä. Kuva: Ville Vuorinen

Tampereen Pyrintö katkaisi tylysti BC Nokian viiden ottelun voittoputken Pirkanmaan paikallisottelussa. Kaiken lisäksi Pyrintö löi taululle murskaavat lukemat, 111–83 (50–43).

Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen oli yleisöystävällinen näytelmä. Pyrinnön voiton takasi loistava heittopeli. Tamperelaisten kolmoset upposivat yli 60 prosentin tarkkuudella, 16/25.

Pyrinnöltä kaksinumeroisille pisteille ylsi kuusi pelaajaa. Parhaiten korisukkaa kulutti Kenneth Manigault 21 pisteellään. Osku Heinonen (12/3) ja Eron Harris (12/1) heittivät kumpainenkin neljä onnistunutta kolmen pisteen suoritusta.

Pyrintö on ollut läpi kauden hurjana kolmosviivan takana. Joukkueen yhteinen kolmosprosentti on kaudelta käsittämättömästi 53,4. Ei siis ole suuri ihme, että kuuden ottelun jälkeen Pyrintö on mättänyt 105 pistettä ottelua kohden. 

– Loistava peli ja voitto meiltä tänään. Meillä menee tällä hetkellä todella hienosti, kasassa on hyvä porukka jätkiä, jotka nauttivat pelaamisesta yhdessä. Hienoa nähdä myös että BC Nokia pärjää, pirkanmaalaisella koriksella menee tällä hetkellä todella hyvin, Pyrinnön takamiesväkkärä Antero Lehto (17/4/6) kehui.

BC Nokian parhaimmistoa olivat Malcolm Bernard (20/3) ja Sean O’Mara (17/6). Nokialaiset jäivät taakse etenkin heittopelissä, sillä kaaren takaa vierasjoukkue onnistui vain kolmesti.

 – Minulla ei ole oikeastaan ottelusta mitään sanottavaa. Tämä oli meille hyvä oppitunti, toivottavasti olemme parempia sunnuntaina, vähäsanainen Dragan Labovic tylytti (9/3).

BC Nokia saa mahdollisuuden revanssiin nopeasti, sillä Pyrintö saapuu vierailulle jo sunnuntaina. Sekä Pyrinnöllä että BC Nokialla on nyt kasassa viisi voittoa. Pyrinnöllä tappiota on vasta yksi, nokialaisjoukkueella kaksi enemmän.

Ottelutilasto

Korihait väänsi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa

Lapuan Kobrat ei onnistunut ottamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan, kun Uudenkaupungin Korihait vieraili Kobra-Areenalla. Korihait haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa koriluvuin 90–99 (43–47).

Korihait vei keskiviikkoillan kamppailua lähes alusta loppuun saakka. Kobrat ei päässyt pelaamaan tyypillistä juoksuvoimaista peliään haipaitojen tukittua väylät korille.

Kobrille huolta aiheutti Michael Morsellin loukkaantuminen toisella neljänneksellä. Nilkkansa levypallotilanteessa pyöräyttänyt Morsell ei pystynyt toisella puoliajalla peliin osallistumaan.

Korihaiden vierasvoiton takuumiehenä toimi Bryan Coleman, joka kasasi tarkalla heittopelillään 25 pistettä.

– Pelasimme hyvällä energialla ja aggressiivisesti. Tuntuu hyvältä, kun ensimmäinen vierasvoitto tuli, Coleman fiilisteli.

Kobrilta parhaiten onnistuivat tutut miehet Larry Anderson (26/11) ja Khalil Small (28/4). Kaksikolle ei kuitenkaan löytynyt tällä kertaa tarpeeksi tulitukea.

– Tämä oli sellainen klassinen esitys. Jos ei keskittyminen ei ole sataprosenttia, niin esitys on puolivillainen. Olemme pelanneet ilmeisesti edelliset ottelut liian hyvin. En ole tarpeeksi muistanut muistuttaa, kuinka huonoja me ollaan, Kobrat-luotsi Lars Ekström antoi palautetta.

Korihait lähtee hakemaan toista vierasvoittoaan jo perjantaina Kouvolasta. Kobrat puolestaan saa perjantaina vieraita Joensuusta.

Ottelutilasto

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia