Korihaiden huima ensimmäinen puoliaika riitti kotivoittoon

28.10.2018 19:03 BC Nokian sentterit olivat liikaa Kobrien puolustukselle.

Korihaiden takapelaaja Topias Kuukkanen oli loistava sunnuntaina Kouvoja vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Uudenkaupungin Korihait esitti erinomaisen esityksen kotiparketillaan Kouvolan Kouvoja vastaan. Korihait johti ottelua alusta loppuun ja voitti ottelun 95–88 (52–37).

Ensimmäisellä puoliajalla Korihaiden koriin johtavien syöttöjen määrä oli peräti 17. Luku kertoo oivallisesta joukkuepelaamisesta.

Toisella puoliajalla Kouvot hyökkäsi laadukkaasti ja puolusti entistä aggressiivisemmin. Samalla Korihaiden pelaaminen vaikeutui, lopulta syöttöjä kertyi kotijoukkueelle koko ottelussa 26. 

Korihaiden kauden murheena ovat olleet heikot kolmannet neljännekset. Hetken jo näyttikin, että samainen taika jatkuu. Korihait onnistui kuitenkin taistelemaan kolmannen jakson lukemiin 21–29. Suoritus oli kuin torjuntavoitto ja piti Kouvot seitsemän pisteen takamatkalla.

Päätösneljänneksellä Kouvot ei saanut millään kurottua eroa umpeen. Näin Korihait otti kauden toisen voittonsa, tälläkin kertaa kotikentällään.

Korihaiden tehokkain oli heittokone Topias Kuukkanen, jonka energinen pelaaminen tuotti komeat 21 pistettä. Toinen takamies Mario Edwards kutitteli tripla-tuplaa: 17/7/8.

Kouvoista 19 pisteeseen ylsivät kapteeni Ville Kaunisto sekä Brian Asbury.

Ottelutilasto

Pelintekijä Mario Edwards oli lähellä tripla-tuplaa. Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokia pelasi loistavat 30 minuuttia

BC Nokia pelasi varsin tasapainoisen kotiottelun Lapuan Kobrien vieraillessa. BC Nokia voitti koriluvuin 93–81 (43–30).

Avauspuoliajalla BC Nokia luotti tuttuihin vahvuuksiinsa. Nokialaiset pelasivat palloa surutta isoille senttereilleen korin alle. Sean O’Mara ja Dragan Labovic pääsivät viimeistelemään hyvistä asemista tai jakamaan palloa sisältä omille heittäjilleen ja leikkaajille.

Kolmannella jaksolla BC Nokia johti jo parhaimmillaan 29 pisteellä. Päätösneljänneksellä prässäämään ryhtynyt Kobrat kuitenkin iski taululle peräti 38 pistettä. Voitosta Kobrat ei kuitenkaan enää pystynyt pelaamaan.

– Ensimmäisellä ja kolmannella jaksolla Nokia sai kasaan tarvittavan eron. Lopussa vähän kaunistelimme loppulukemia. Jäimme vähän pieniksi korin alla, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen myönsi.

– 30 minuuttia oikein tasapainoinen esitys, varsinkin puolustuksessa. Jaksoimme pelata palloa hyvin sisälle O’Maralle, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kehui.

Viimeinen neljännes oli molemmille joukkueille hyvää oppia tulevaan. Kobrat harjoitteli aggressiivista prässiään, kun taas BC Nokia sai oppitunnin prässin purkamisesta.

– Viime kaudella oli Kobria vastaan sama homma. Yliaggressiivinen prässi oli meille kova haaste silloin, niin oli nytkin. Hyvää harjoitusta meille, milloin tuollaista puolustusta vastaan pitää hyökätä ja milloin taas pelataan kelloa pois.

Kobrilla oli alla kaksi voittoa, joista jälkimmäinen torstaina Helsinki Seagullsin vieraana.

– Selkeästi olimme tänään huonompia. Alla oli hyvä voitto Helsingissä, ehkä oli myös sellaista hyvää oloa joukkueessa, sellainen näkyi. En saanut revittyä sitä pois ennen pelin alkua. Tästä opitaan taas, Kobrat-luotsi Lars Ekström tuumi.

Kobrien paras oli Mike Morsell, joka tehoili 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa. BC Nokian paras oli jättimäinen O’Mara 25 pisteellään.

BC Nokian kausi jatkuu tiistaina Turussa Ura Basketin vieraana. Kobrilla on edessään keskiviikkona kotiottelu paikallisvastustaja Kauhajoen Karhu Basketia vastaan.

Ottelutilasto

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia