Pyrintö katkaisi KTP:n voittoputken

1.12.2010 22:20 Tampereen Pyrintö katkaisi keskiviikkona Korisliigan kärkiottelussa sarjaa johtavan KTP:n yli puolitoista kuukautta jatkuneen yhdentoista pelin mittaisen voittoputken. Pyrintö puolestaan saavutti yhdennentoista peräkkäisen voittonsa 89-74 (51-34) -tuloksella.

Kenneth Lowe taiteili nilkkavaivaisenakin Pyrinnölle voiton Korisliigan kärkikamppailussa.

Timo Heinonen ja ToPo veivät paikallispelin Honkaa vastaan.

Jeremiah Woodin Karhu voitti kolmannella yrittämällä uudessa kotihallissaan.

Pasi Pekkola heitti Lahden toiselle jatkoajalle, jolla vihdoin heltisi voitto Lappeenrannasta.

Korihait ja Lawrence Wright eivät antaneet Porvoon yllättää.

Grayson Moyer ja Kouvot nitistävät niukasti Katajan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis & Matti Koskinen.

Kärkiottelusta ei tullut tiukkaa kamppailua Pyrinnön ylivoiman vuoksi. Kotijoukkue vei peliä alusta asti ja voitti jo ensimmäisen jakson 26-14. KTP ei saanut missään vaiheessa kirivaihdetta päälle ja kotijohto kasvoi suurimmillaan viimeisellä jaksolla 24 pisteeseen.

- Joukkuepuolustuksemme otti taas askeleen eteenpäin. Sisäpuolustus piti ja saimme painetta myös kaarelle niin, ettei KTP päässyt liikuttamaan tehokkaasti palloa. Juoksimme myös hyvin ja olimme riittävän aggressiivisia, tiivisti voitonavaimet Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Pyrinnön tehokkain oli 22 pisteellä Kenneth Lowe, jonka nilkkavamma on Poikolan mukaan edelleen niin paha, ”että normaalikansalainen kävelisi keppien kanssa”. Damon Williams teki ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana peräti 14 pistettä ja koko pelissä 20.

KTP:stä Jeb Ivey päätyi 20:een ja Sefton Barrett 16 pisteeseen.

ToPo kuittasi tappionsa Hongalle

Honka voitti lokakuussa pääkaupunkiseudun ensimmäisen paikallispelin Torpan Poikia vastaan, mutta ToPo kuittasi nyt kotipelissään 89-82 (44-37) -voiton.

ToPo otti alkuminuuttien jälkeen pelin haltuunsa etenkin paremmalla heittopelillään. Se johti kolmannella jaksolla jo 15 pisteellä, mutta Honka kiri vielä lopussa voittokamppailuun. Se nousi puoli minuuttia ennen loppua 84-82 -lukemiin, mutta Antti Niskasen nosto ja Frank Richardsin vapaaheitot sinetöivät kotivoiton.

Pelin tilastokummajaiseksi jäi Hongan levypallovoitto 53-32.

Vain kerran tällä kaudella kotona hävinneestä ToPosta Timo Heinonen upotti viisi kolmosta ja yhteensä 23 pistettä sekä Richards 18 pistettä.

Hongan tehokaksikon muodostivat John Williamson 26 pisteellä ja 16 levypallolla sekä Jukka Matinen 20 pisteellä.

Karhu voitti vihdoin uudessa hallissa

Kauhajoen Karhu otti kolmannella yrittämällä ensimmäisen voittonsa Kauhajoen uudessa liikuntahallissa. Karhu katkaisi samalla neljän pelin tappioputkensa ja otti kauden suurimman voittonsa nuijittuaan Salon Vilppaan 109-67 (48-37) -lukemin.

Karhu voitti jo ensimmäisen neljänneksen 28-14 ja ratkaisi pelin lopullisesti kolmannella jaksolla, jolloin kotijohto kasvoi jo 30 pisteeseen.

Voittajista Jeremiah Wood ja pohjevammasta toipunut John Allen keräsivät 18 pistettä mieheen. Wood kahmi lisäksi komeat 23 levypalloa.

Vaisusta Vilppaasta Nicchaeus Doaks teki 13 pistettä ja Theron Wilson sekä Roope Ahonen 12.

Namika Lahti tarvitsi kaksi jatkoaikaa

Kaikki viisi peliään marraskuussa hävinnyt Namika Lahti onnistui katkaisemaan tappiojaksonsa, mutta vasta kahden jatkoajan jälkeen, kun se otti kotonaan 111-110 (43-47, 83-83, 97-97) -työvoiton Lappeenrannan NMKY:stä.

Vieraat pitivät niukkaa johtoa, mutta jäivät neljännen jakson lopulla tappiolle, kunnes LrNMKY:n HL Coleman siirsi korillaan ratkaisun jatkoajalle. Kotijoukkueen Pasi Pekkola sai aikaan toisen jatkoajan, jonka viimeisellä minuutilla Todd Henley ja Ville Streng käänsivät neljän pisteen vierasjohdon kotivoitoksi.

Henley teki 26 pistettä ja Pekkola 19. Ensiesiintymisensä tehnyt Anthony Vereen onnistui 18 pisteen edestä.

16 kolmosta upottaneesta LrNMKY:stä Coleman teki 32 ja Pasi Riihelä 26 pistettä.

Korihaille pisteet Porvoosta

Uudenkaupungin Korihait kohensi vaisua vieraspelisaldoaan haettuaan Porvoon Tarmosta 85-63 (42-35) -voiton.

Korihait johti peliä alusta loppuun, mutta Tarmo sinnitteli vielä kolmannella jaksolla parhaimmillaan neljän pisteen päässä. Viimeiselle jaksolle kotijoukkueelta ei löytynyt enää puhtia ja Korihait vei sen 27-12.

Lawrence Wright heitti Korihaille 27 pistettä ja James Reaves 17.

Tarmosta Jonathan Heard keräsi 21 pisteestään 16 jo ennen puoliväliä. Aubrey Conerly pussitti 14 pinnaa.

Kouvot yllätti Katajan

Kouvot yllätti Kouvolassa Joensuun Katajan 79-77 (35-40) ja nousi sarjataulukossa Katajan perään neljänneksi.

Kataja johti peliä pitkään, mutta ei onnistunut venyttämään johtoaan 11 pistettä suuremmaksi. Kouvot meni lopussa johtoon vasta puoli minuuttia ennen päätössummeria 75-74 -tilanteessa ja nakkasi sen jälkeen neljä voiton varmistanutta vapaaheittopistettä.

B.A. Walker oli kotijoukkueen tehokkain 23 pisteellä. Grayson Moyer teki pisteen vähemmän ja Ville Kaunisto kahmi 15 levypalloa.

Kouvojen monivuotisen valmentajan Jukka Toijalan nyt valmentamasta Katajasta Antti Kanervo teki 17 ja Jared Newson 15 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.