Pyrintö kotivoittoon välieräsarjan avauksessa

13.4.2016 Tampereen Pyrintö aloitti Korisliigan toisen välieräsarjan komealla kotivoitolla. Tamperelaisten ilmatiivis puolustus vaimensi vajaamiehisen Helsinki Seagullsin hyökkäyspelaamisen, Pyrinnön juostessa vakuuttavaan 70-48 (32-25) –voittoon.

Antero Lehto ja Pyrintö joutuivat urakoimaan hartiavoimin, mutta tuloksena oli komea kotivoitto välieräsarjan avausottelussa Seagullsia vastaan. Kuva: Francois Perthuis

Pyynikin palloiluhallin 1057-päisen yleisön asiantuntevien ja kriittisten katseiden alla pelattu välierien avausottelu Tampereen Pyrinnön ja Helsinki Seagullsin välillä oli etenkin avauspuolikkaan osalta pudotuspelikoripalloa puhtaimmillaan. Kotijoukkueen irtiotto kolmannella jaksolla kantoi Pyrinnön lopulta vakuuttavaan ja kotiyleisöä ilahduttavaan 70-48 (32-25) –voittoon.

Ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa antoivat todellakin muistutuksen siitä, minkälaiseksi tervanjuonniksi hyökkääminen voi muodostua kun vastakkain ovat kaksi sarjan parhaimpiin puolustusjoukkueisiin lukeutuvaa ryhmää.

Välierien ja äänekkään Pyynikin luoma ilmapiiri nostatti entisestään kovalla intensiteetillä ja aggressiivisuudella pelaavien joukkueiden puolustuspelaamisen tasoa ja joukkueet joutuivat tekemään jokaisen korin eteen hartiavoimin töitä. Kotijoukkueen puoliajan 32-25 –johtolukemat eivät johtuneet vain huonosta heittopelistä, vaan molempien joukkueiden kovasta ja saumattomasta puolustuspelaamisesta.

Ottelun voittotaistelun kannalta ratkaisevat hetket nähtiin puoliajan jälkeen. Pyrintö tuli 20 minuutin tauolta pykälän Seagullsia terävämmällä otteella, eivätkä helsinkiläiset onnistuneet tuottamaan pisteitä tulostaululle kuin vasta reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen.

Kolmannen jakson ensimmäiset seitsemän ja puoli minuuttia menivät kotijoukkueelle numeroin 13-3 ja koko jakso kirjattiin tamperelaisten nimiin lukemin 20-7. Seagulls ei toennut tuosta enää mukaan voittokamppailuun, Pyrinnön pitäessä Gulls-miehistön turvallisen etäisyyden päässä loppusummeriin asti, jonka soidessa Pyynikin tulostaululla komeilivat kotijoukkueen 70-48 –voittolukemat.

Pyrinnön voiton kulmakiveksi nousi joukkueen vaihtopenkin leveys ja laatu. Pyrinnön penkki voitti Seagullsin vastaavan pistetehtailussa lukemin 37-15 ja tarjosi tamperelaisten avausviisikolle riittävää tulitukea voittoon asti. Pyrinnön puolustuksen vahvuudesta taas kertovat paljon vierailijoiden 18 menetystä.

- Tiedettiin, että vastustaja tulee kovaa ottelun alusta ja alku menikin hieman tunnustellessa. Pelasimme kuitenkin todella hyvin tänään puolustuspäässä ja teimme hyvää duunia 1-1 pakissa, jonka ansiosta pääsimme myös juoksemaan hyvin kenttää, iloitsi Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen.

- Ottelusarja jatkuu varmasti kovana kamppailuna ja Seagulls tulee heittämään paremmin kotisalissaan, joten meidän pitää parantaa vielä entisestään.

Pyrinnön riveistä kovinta jälkeä välieräsarjan avauksessa tekivät joukkueen pistekärki Esian Henderson (14/6) sekä pisteen päähän tupla-tuplasta jäänyt kehäkettu Damon Williams (9/10/4 syöttöä/3 riistoa).

Lokkilaumasta pirteimmin esiintyi väkevän tupla-tuplan operoinut sentteri Terrence Watson, joka kirjautti tililleen 16 pistettä ja 14 levypalloa.

Seagulls teki illan ottelussa samalla hieman kyseenalaista historiaa. Helsinkiläisten 48 pistettä on pudotuspelien välieräsarjojen kaikkien aikojen pienin lukema 24 sekunnin heittosäännön aikana. Aikaisempi välieräpelien ennätys pienimmässä pistemäärässä, 57, oli kolmen seura nimissä; Lappeenrannan NMKY vuonna 2008, Torpan Pojat 2012 ja Joensuun Kataja 2012.

Ottelutilastot: Pyrintö - Seagulls

Pyrintö johtaa välieräsarjaa voitoin 1-0.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.