Pyrintö näytti pärjäävänsä Palmittakin – Kauhajoki lunasti paalupaikan takaisin, mutta Kouvot hönkii niskaan

8.12.2021 20:44 Miesten Korisliiga-illan voitot menivät Tampereen Pyrinnölle, Kauhajoelle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

Osku Heinonen ratkaisi voiton vauhdista heitetyllä kolmosellaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö tiedotti ennen illan ottelua tähtipelaaja Topias Palmin käyttäneen ulkomaan optionsa ja poistuneen seuran vahvuudesta, mutta menetyksestä huolimatta joukkue osoitti pärjäävänsä. Pyrintö taivutti kotikentällään KTP-Basketin tiukoin luvuin 78–75.

Pelin perusteella vaikutti siltä, että oven käydessä taidon tilalle on saatu taitoa. Uunituore vahvistus Ike Smith nimittäin pisti heti debyytissään tuulemaan ja tilastoi 23 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Smithin lisäksi edukseen erottui myös Osku Heinonen, joka paukutti sisään puolet kahdeksasta kaukoheittoyrityksestään ja kerrytti taululle 17 pistettä. Heinonen villitsi Pyynikin yleisön erityisesti viskatessaan loppusummerin soidessa ilmaan ottelun voittaneen kolmosen. Vauhdista heitetyt pisteet käänsivät tasan olleen ottelun Pyrinnön hyväksi ilman jatkoerän tarvetta.

– Ensimmäinen ajatukseni oli vain ajaa kohti koria ja toivoa, että joku rikkoo. Mutta kun vilkaisin kelloa, tajusin, että aikaa on siihen liian vähän. Päätin roiskaista sinnepäin, ja tällä kertaa sattui menemään, Heinonen sanaili Ruudun haastattelussa.

KTP:n paras pistemies oli Antwon Lillard 17:llä.

Ottelutilastot

Kauhajoki jälleen kärkeen

Miesten Korisliigan erikoisjyrät Kauhajoki ja Helsinki Seagulls ovat vaihdelleet keskenään sarjataulukon kärkipaikkaa varsin tiuhaan, mutta muilla ei vielä ole ollut ykköspallille asiaa. Voittaessaan illan ottelunsa Kobria vastaan 91–73 Kauhajoki kaivoi jälleen tiensä korkeimmalle huipulle.

Marraskuun Valopilkuksi valittu Rene Rougeau jatkoi voitossa varmoja otteitaan. Rougeau tilastoi 24 pistettä ja pyöreät kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Erinomaisia esityksiä nähtiin myös 18 pistettä ja seitsemän levypalloa merkkauttaneelta Lee Skinneriltä sekä 11 pistettä ja viisi levypalloa keränneeltä Joona Hakamaalta.

– Tänään tuli aika paljon vapaita heittopaikkoja, ja pääsimme aika vapaasti leikkaamaan korille, kommentoi Hakamaa ottelun jälkeen.

Kobrien isoin pistesaldo nähtiin Christian Lutete IV:ltä, jonka tulos oli 26.

Ottelutilastot

Kouvot hengittää entistä lähempänä niskaan

Vaikka ykköspaikalle ei muita ole aikoihin päästetty kuin Kauhajoki ja Seagulls, Kouvot hengittää nyt molempien niskaan entistä lähempänä. Kun kouvolalaisjoukkue nappasi vierasvoiton Lahti Basketballista luvuin 106–103, heidän voittotilinsä nousi 11:een ja näin ollen tasalukemiin Seagullsin kanssa.

Lahden riveissä ei ainakaan esiintynyt epäselvyyksiä siitä, kenen kautta pallo kulkee. Hävinneen joukkueen kovimmat tilastot kaikissa pääkategorioissa nähtiin Antonio Ballaradilta, jolle merkittiin lopulta 30 pistettä, 15 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kouvojen riveissä onnistumiset jakautuvat hieman tasaisemmin. Amir Hinton kirjautti 31 pistettä, Tuomas Hirvonen neljä syöttöä, ja Isiah Osborne seitsemän levypalloa – 27 pisteensä lisäksi.

– Oli yleisöön menevä peli, jos ei mitään muuta. Uskoimme, että levypallot tulisivat ratkaisemaan tämän pelin. Olimme kuitenkin väärässä. Hyökkäämisemme ratkaisi tämän pelin. Teemme hyvin koreja, ja silloinkin, kun pitäisi heittää vapari ohi, niin sekin menee sisään, totesi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Ottelutilastot

Kataja kohensi pistetiliään

Korisliigan toiseksi ja kolmanneksi viimeisen joukkueen välinen taisto päättyi korkeammin sijoittuneen hyväksi. Kataja Basket paransi voittosaldonsa viiteen voittaessaan Bisons Loimaan 82–74. Bisonsilla on kauden 14 ottelusta voittoja koossa vasta kolme.

Katajan pistesankarina ottelussa nähtiin Nicholas Griffin, joka keräsi niitä yhteensä 23. Myös Rahlir Hollis-Jeffersonilta nähtiin tasaisen varma esitys, sillä tilille kertyi kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Pelasimme kaikki kovaa ja yhtenäisesti täydet 40 minuuttia, Hollis-Jefferson kommentoi.

Bisonsin isoimmat pistesaldot, 20 per pää, nähtiin Zach Thomasilta ja Cortez Edwardsilta.

Ottelutilastot

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia