Pyrintö Pirkanmaan derbyn voittoon, Karhu kaatoi Seagullsin kotiluolassaan

13.1.2018 Korisliigan lauantai-ilta piti sisällään Pirkanmaan paikallispainin sekä lokkilauman vierailun Kauhajoen karhunluolaan. Pyrintö venyi BC Nokian ohi Pyynikillä numeroin 87-76 (45-36) ja Karhu palasi voittokantaan neljän ottelun tappioputken jälkeen kaataen Seagullsin lukemin 70-62 (28-39).

Kenneth Manigault ja Tampereen Pyrintö lähettivät Pyynikin kotiyleisön tyytyväisenä kotimatkalle, isäntien kaadettua lauantain paikalliskamppailussa BC Nokian.

Jussi Laakson sveitsiläinen linkkuveitsi Juho Lehtoranta oli totutun varma oma itsensä, kun Karhu kaatoi Seagullsin kotiluolassaan. Kuvat: Ville Vuorinen

Tampereen Pyrintö isännöi BC Nokiaa kauden kolmannessa Pirkanmaan paikalliskamppailussa, johon molemmat joukkueet tulivat voitettuaan edellisestä neljästä ottelustaan kolme. Tasaisen avauskympin jälkeen tahtipuikon otti haltuunsa Pyrintö, joka repäisi ratkaisevan eron kolmannen jakson loppupuolella matkalla komeaan 87-76 (45-36) –kotivoittoon.

Voitolla Pyrintö nousi sarjataulukossa sijalle 2, mutta matkaa sarjakärki Vilppaaseen on kuusi voittoa.

Vahvasti puoliajan isolta tauolta peliin palanneet näätäpaidat kuroivat Pyrinnön johtoa kiinni pallonhallinta toisensa jälkeen, nousten takamies Devoe Josephin kolmosella jo kahden pisteen päähän isännistä juuri ennen kolmannen neljänneksen puoliväliä. Pyrintö vastasi kuitenkin väkevästi, vieden jakson viimeiset kolme ja puoli minuuttia nimiinsä numeroin 10-2.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin päätösjakson alkuhetkien aikana. Leyton Hammonds kavensi eron vielä kertaalleen yhdeksään pisteeseen, mutta Juan’a Greenin kaksi ja Antero Lehdon yksi osuma kaaren takaa venyttivät kotijohdon 18 pisteeseen, eikä BC Nokia enää kyennyt kapuamaan voittotaisteluun mukaan.

- Hyökkäsimme hyvin alusta asti, vaikka pallot eivät menneetkään koriin. Onneksi pelaajat ymmärsivät sen, että saimme haluamiamme heittoja, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen turisi ottelun jälkeen.

Kapteeni Lehto oli Pyrinnön hyökkäyksen keihään kärki lauantaina, säkittäen 18 pistettä ja jaellen 6 koriin johtanutta syöttöä. Green tarjosi vahvaa tukea takakentällä 12 pisteen ja 4 syötön muodossa, härkämäisen Devonne Gilesin louhiessa lähietäisyyksiltä 15 pistettä.

Joseph heitti näätäpaidoille 21 pistettä ja tarjoili 3 koriin johtanutta syöttöä, Dragan Labovicin lähennellessä tupla-tuplaa 10 pisteellä, 7 levypallolla ja 4 syötöllä.

Ottelutilastot: Pyrintö - BC Nokia

Karhu karkasi päätösjaksolla

Kauhajoen Karhu katkaisi neljän ottelun tappioputkensa lauantaina, kun se isännöi kierroksen kärkikamppailussa Helsinki Seagullsia. Ottelun avauspuolikkaalla pahimmillaan 12 pisteen takamatkalle joutunut Karhu terävöitti puolustuspelaamistaan puoliajan jälkeen, nousten vahvan päätösjaksonsa ansiosta 70-62 (28-39) –kotivoittoon.

Päätösjaksolle tasatilanteessa siirtynyt ottelu lähti heti neljänneksen alkuhetkistä lähtien liikkeelle isäntien komennossa. Stephen Maxwellin johdolla Karhu raateli reilussa kolmessa minuutissa 8-0 –pisteputken ja otti kahden laadukkaan puolustuksen taistelussa vahvan niskalenkin ottelun voittotaistelusta. Karhun puolustus onnistui pitämään Seagullsin vain yhdessä pelitilannekorissa ottelun viimeisen kolmen ja puolen minuutin aikana, jonka ansiosta kotijoukkue piti voittokamppailun avaimet tiukasti käsissään päätössummeriin asti.

Karhun kotivoiton kivijalaksi nousi joukkueen kyky hallita korirenkaiden lähistöä. Levypallot lukemin 53-26 vienyt Karhu repi käsiinsä peräti 20 hyökkäyslevypalloa ja voitti kolmen sekunnin alueelta tehdyt pisteet murskaavasti numeroin 58-16.

- Sorruimme ensimmäisellä puoliskolla yksilöratkaisuihin, mutta toisella puolikkaalla toteutimme hyvin sovittuja asioita sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Olimme lisäksi ylivoimaisia levypalloissa, etenkin 20 hyökkäyslevypallon ansiosta, niputti Karhu-luotsi Jussi Laakso.

Samuli Vanttaja, Marcus Allen ja Stephen Maxwell pussittivat jokainen 13 pistettä kotijoukkueelle ja Rene Rogeau (11/11) sekä Gregory Mangano (16/11) operoivat tupla-tuplat mieheen.

Lokkilauman riveistä kovinta jälkeä tekivät 18 pistettä nakuttanut Jermaine Marshall, sekä 11 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Tuukka Kotti.

Ottelutilastot: Karhu - Seagulls

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.