Rannikon Granada pudotuspeliviivan tuntumaan

19.4.2010 Teemu Rannikon CB Granada ankkuroitui voiton päähän Espanjan ACB-liigan viimeisistä pudotuspelipaikoista kukistamalla sunnuntaina Manresan vieraskentällä. Petteri Koposen Virtus Bologna puolestaan päihitti Benetton Trevison Italian liigassa ja Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannja selvitti tiensä Ruotsin finaaleihin.

Teemu Rannikon CB Granada on voiton päässä Espanjan ACB:n viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Petteri Koposen heitto ei kulkenut, mutta Virtus Bologna haki silti vierasvoiton Trevisosta.

Vesa Mäkäläinen pelaa tänä keväänä Ruotsin mestaruudesta.

Ville Mäkäläinen esiintyi edukseen Worthing Thunderin varmistaessa pudotuspelipaikkansa BBL-liigassa.

Shawn Huffin Kavala kärsi 30 pisteen murskatappion.

Kimmo Muurinen pussitti tarkasti Scafatin päihittäessä Italian LegaDuen sarjajohtajan.

Antti Nikkilä kaapi viisi levypalloa Gironan hävitessä Zaragozalle.

Samuel Haanpään ranteesta syntyi 15 pistettä Rinconia vastaan.

Gordon Herbertin taival Frankfurt Skylinersin päävalmentajana alkoi voitolla. Kuvat: Tomi Kaminen ja Francois Perthuis.

Teemu Rannikon CB Granada nipisti sunnuntaina täpärän 68-72 (46-35)-vierasvoiton Suzuki Manresasta Espanjan ACB-liigan viikonloppukierroksella. Voitto oli Granadalle neljäs viimeisestä viidestä ottelusta. Granada nousi voittonsa myötä ACB:n sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle, voiton päähän kahta viimeistä pudotuspelisijaa hallitsevista Gran Canariasta ja Estudiantesista.

Granada tipahti puoliajalle lähdettäessä 11 pisteen takaa-ajoasemaan, mutta nousi sillasta kolmannella jaksolla Richard Hendrixin (11/3) onnistumisilla. Nicolas Gianella (6/7/3 syöttöä) heitti Granadan kahden pisteen johtoon tasatilanteesta 58-58, jonka jälkeen vieraat eivät enää luovuttaneet johtoa kotijoukkueelle. Islantilainen Jon Stefansson (12/2) naulasi kolmosellaan Granadan ratkaisevaan 63-67-johtoon kolme minuuttia ennen ottelun loppua, jonka jälkeen vieraat kasvattivat johtolukemiaan vapaaheittoviivalta.

Rannikko pelasi Manresaa vastaan 13 minuuttia, joista kuusi ottelun päätösjaksolla. Rannikko viimeisteli neljä pistettä (kolmoset 0/1, vapaaheitot 4/4), haki yhden levypallon, antoi kaksi korisyöttöä, menetti pallon kerran sekä rikkoi vastustajaa kolmasti. Ottelun tehokkain pelaaja oli Granadan Joe Ingles (20/8).

Koposen Bolognalle nihkeä voitto

Virtus Bologna ei juhlinut hyökkäyspään onnistumisilla Italian Serie A:n viikonlopun kierroksella, mutta onnistui silti hakemaan sarjapisteet vierasottelusta Benetton Trevisoa vastaan lukemin 50-61 (34-28).

Yhä pudotuspelipaikasta taisteleva Treviso pysytteli lauantain ottelun ohjaksissa runsaan 23 minuutin ajan Bolognan nimimiesten, kuten Petteri Koposen, Andre Collinsin ja David Mossin, sutiessa pelitilanneheittonsa rautoihin. Kun ottelun kolmas jakso oli ehtinyt vanheta, johti Treviso numeroissa 39-30.

Bologna käänsi kuitenkin ottelun voitokseen viemällä kolmannen jakson viimeiset seitsemän minuuttia nimiinsä 19-0. Treviso käväisi päätösjakson puolivälissä Kelvin Riversin heitolla vielä viiden pisteen päässä, mutta Bologna piti pintansa ottelun loppuun asti.

Petteri Koponen ontui muun joukkueensa tavoin pelitilanneheitoissaan nakuttaen kaikki kolme pistettään vapaaheittoviivalta (kakkoset 0/2, kolmoset 0/6, vapaaheitot 3/4). Koponen repi kuitenkin neljä levypalloa, jakoi viisi korisyöttöä ja sortui vain yhteen pallonmenetykseen Trevison loppuhetkien prässipuolustuksessa.

Bolognan parhaaksi korintekijäksi nousi sentteri Michele Maggioli (15/6). Sandro Nicevic viimeisteli Trevisolle 12 pistettä. Virtus Bologna on voittanut 24 ottelustaan 15 ja jakaa Serie A:n neljännen sijan Armani Jeans Milanon kanssa.

Vesa Mäkäläisen Plannja Ruotsin finaaleihin

Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannja selvitti tiensä Ruotsin Basketliganin finaaleihin päihittämällä perjantain neljännessä välieräottelussa Uppsalan vieraskentällä lukemin 74-81 (41-43). Plannja vei välieräsarjan odotetusti nimiinsä otteluvoitoin 3-1.

Plannja joutui matkustamaan yli 800 kilometrin matkan Uppsalaan bussilla islantilaisen tulivuoren sylkemän tuhkan lamautettua Pohjoismaiden lentoliikenteen kokonaan. Matkan kangistama Plannja olikin perjantain ottelun avauspuoliskolla yhtenään vaikeuksissa puolustuspäässä ja johti puoliajalle lähdettäessä vain kahdella pisteellä, 41-43.

Tauon jälkeen ottelu alkoi kuitenkin kääntyä vieraiden eduksi. Plannja kasvatti johtonsa 13 pisteeseen kolmannen jakson aluksi, ja vaikka Uppsala onnistui vielä kahdesti kaventamaan piste-eron neljään, oli Plannja huolellisempi ottelun loppuminuuteilla.

Plannjan tehoista vastasivat pitkälti amerikkalaiset Brandon McKnight (24/8) ja John Williamson (18/7). Uppsalan ykkönen oli nuori lupaus Anton Gaddefors (21/4). Vesa Mäkäläinen ei päässyt perjantain ottelussa parhaaseen iskuunsa, vaan viimeisteli 13 minuutissa neljä pistettä (kakkoset 2/4, vapaaheitot 0/1), yhden menetyksen sekä kolme virhettä.

Plannja kohtaa Ruotsin finaaleissa välieräparin Norrköping Dolphins-Solna Vikings voittajan.

Ville Mäkäläisen Thunder perättäisvoitoilla pudotuspeleihin

Ville Mäkäläisen Worthing Thunder selvitti tiensä Ison-Britannian BBL-liigan pudotuspeleihin päihittämällä lauantaina sarjakakkonen Sheffield Sharksin kotonaan 97-95 (53-43) ja sunnuntaina Plymouth Raidersin vieraissa 99-108 (39-39, 90-90).

Thunder johti lauantain ottelua jo lukemin 70-56, mutta Sheffield Sharks vei seuraavat minuutit nimiinsä 27-12 siirtyen 82-83-johtoon. Thunder piti kuitenkin pintansa loppuhetkillä, kun Mäkäläinen, Sherrad Prezzie-Blue sekä ratkaisevan korin viimeistellyt Evaldas Zabas onnistuivat korinteossaan.

Mäkäläinen heitti Sharksia vastaan 37 minuutissa 19 pistettä (kakkoset 6/11, kolmoset 1/2, vapaaheitot 4/8), haki kaksi levypalloa, antoi neljä korisyöttöä sekä rikkoi vastustajaa kolmasti. Reggie Bratton johti joukkuetta 26 pisteellä ja kuudella levypallolla ja Prezzie-Blue viimeisteli 18 pistettä.

Sunnuntaina Plymouth Raiders johti vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Thunderia kotonaan lukemissa 90-81, mutta Reggie Bratton johdatti kahdella perättäisellä kolmosellaan Thunderin kolmen pisteen päähän, jonka jälkeen Prezzie-Blue tasoitti pelin vapaaheittoviivalta. Thunder vei jatkoajan ensimmäiset minuutit 11-1 ja pysyi tarkkana vapaaheitoissaan matkallaan jatkoaikavoittoon.

Mäkäläinen upotti Raidersia vastaan 14 pistettä (kakkoset 3/5, kolmoset 2/4, vapaaheitot 2/2), haki viisi levypalloa, antoi kolme korisyöttöä ja riisti kolmasti. Thunderin ehdoton tehopelaaja oli 41 pistettä ja yhdeksän levypalloa viimeistellyt Reggie Bratton.

Thunder voitti 36 runkosarjaottelustaan 18 ja kohtaa BBL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjavoittaja Newcastle Eaglesin.

Huffin Kavalalle kylmää kyytiä

Kreikan pääsarjan loppumetrejä varten merkittäviä pelaajahankintoja viime viikkoina tehnyt Shawn Huffin Kavala/Panorama sai lauantaina pahasti nenilleen, kun liigan 11. sijaa Kavalan kanssa jakanut Trikalla murskasi Kavalan kotonaan 85-55 (39-18).

Kavala sekoili lauantain ottelussa pahemman kerran joukkuehyökkäyksessään ja sortui peräti 21 pallonmenetykseen, joista Trikalla pääsi kasvattamaan johtonsa yli 20 pisteeseen jo puoliaikaan mennessä. Kavala edesauttoi Trikallan karkumatkaa myös kehnolla pelitilanneheittojen onnistumistarkkuudellaan (29,8%).

Vaihdosta peliin tullut Huff pelasi kymmenen minuuttia ilman ainuttakaan pelitilanneheittoyritystä. Huff riisti pallon kerran sekä rikkoi vastustajaa kolmasti. Miroslav Rajcevic (11/5) oli vaisun Kavalan tehokkain, Trikallan voiton takuumiehinä häärivät David Young (27/8) ja Miha Zupan (19/7).

Trikalla nousi voitollaan Kreikan liigan 11. sijalle tiputtaen Kavalan 12. sijalle. Kavala on voittanut 24 ottelustaan seitsemän. Kavalan alapuolella sarjataulukossa on nyt kaksi joukkuetta; voiton vähemmän hakenut Ilisiakos sekä vain neljä voittoa hakenut sarjajumbo Larissa.

Muurisen Scafatille sarjajohtajan päänahka

Kimmo Muurisen Bialetti Scafatin nousujohde Italian kakkosliiga LegaDuessa jatkui, kun joukkue kukisti sunnuntaina sarjajohtaja Enel Brindisin kotonaan 72-59 (36-29).

Hurjaa joukkuepuolustusta esittänyt Scafati piti Brindisin pelitilanneheittojen onnistumisprosentin alhaisena runsaan 30 peliminuutin ajan ja pakotti vieraansa 16 pallonmenetykseen. Toisessa kenttäpäädyssä Phil Goss (21/9/5 syöttöä) ja Rick Apodaca (20/11/3 syöttöä) johdattivat Scafatin parhaimmillaan 20 pisteen johtoasemaan, ennen kuin Brindisi pääsi kaunistelemaan loppulukemia.

Scafatin avaukseen kuulunut Kimmo Muurinen viimeisteli kahdeksan pistettä 15 minuutissa tarkalla heittopelillä (kakkoset 3/3, vapaaheitot 2/2). Muurinen kaapi myös viisi levypalloa, antoi kaksi korisyöttöä, riisti pallon kerran, menetti kerran sekä rikkoi kahdesti.

Scafati on voittanut 28 ottelustaan 13 ja nousi voitollaan jo LegaDuen yhdeksännelle sijalle kahden voiton päähän Carmatic Pistoiasta. Aget Imola on kymmenennellä sijalla tasapisteissä Scafatin kanssa.

Nikkilän Girona hävisi sarjajohtajalle

Antti Nikkilän Sant Josep Gironan taistelu Espanjan kakkosliiga LEB Goldin pudotuspelipaikasta mutkistui lauantaina, kun Girona hävisi runkosarjaykkönen Zaragozalle vieraskentällä 69-63 (39-24). Zaragoza varmisti samalla nousuna Espanjan pääsarja ACB:hen.

Zaragozan ei tarvinnut esittää ihmeitä lauantaina, vaan joukkue haki tarvittavan etumatkan vieraisiinsa nähden rutiinipuolustustyöskentelyllään. Troy DeVries (17/3/5 syöttöä) kaventeli päätösjaksolla Zaragozan johtolukemia, mutta voittotaisteluun Gironan rahkeet eivät riittäneet. Darren Phillip (19/9) ja Alfredo Quinteros (15/2) olivat Zaragozan parhaat.

Antti Nikkilä ehti pelata Zaragozaa vastaan 13 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Nikkilä jäi pisteittä (kakkoset 0/5), mutta keräsi neljä levypalloa.

Samuel Haanpään Palencia haki lauantaina 84-89 (34-45)-vierasvoiton Rinconista. Mukavat 24 minuuttia pelannut Haanpää viimeisteli 15 pistettä (kakkoset 1/4, kolmoset 3/3, vapaaheitot 4/4), haki kolme levypalloa, riisti kerran ja rikkoi kahdesti. Carles Mateu heitti Palencialle 26 pistettä.

Juha Stenin Lobe Huesca päihitti Espanjan kolmosliiga LEB Silverin ylemmässä jatkosarjassa Guadalajaran murskaluvuin 100-66 (51-39). Sten ei ollut joukkueensa kokoonpanossa. Voitosta huolimatta Huesca pysyy jatkosarjan kolmannella sijalla

Herbertilla voitokas debyytti

Gordon Herbertin debyytti Saksan Bundesliigajoukkue Frankfurt Skylinersin peräsimessä oli voitokas. Skyliners päihitti sunnuntaina sarjanelonen Göttingenin täpärästi 90-88 (40-35). Skyliners on voittanut kauden 31 ottelustaan 19.

Henrik Dettmannin Dijon hävisi Ranskan liigan viikonloppukierroksella vieraskentällä Nancylle lukemin 60-84. Dijon jakaa edelleen Ranskan liigan jumbosijan Rouenin kanssa seitsemän voiton ja 20 tappion saldollaan. Dijonilla on yhä mahdollisuudet säilyä liigassa, mikäli se voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa runkosarjaotteluaan.

Anton Mirolybovin Chemnitz 99ers päihitti Nördlingenin 78-68 Saksan kakkosliiga ProA:n viikonloppukierroksella. Chemnitz on ProA:n kuudennella sijalla 15 voitolla ja 14 tappiolla.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.