Rannikon heitot upposivat jatkoaikavoitossa

5.2.2012 Teemu Rannikko osui kaaren takaa tärkeillä hetkillä, kun Cimberio Varese upotti Italian Serie A:n viikonloppukierroksella jatkoajalla Monferraton pistein 64–58 (53–53, 28–36). Rannikko keräsi yhdeksän pistettä ja jakoi kolme syöttöä.

Teemu Rannikko säkitti kolme kolmosta Monferratoa vastaan.

Petteri Koponen uurasti flunssaisenakin 33 minuuttia Milano-ottelussa.

Sasu Salin rankaisi Maccabi Tel Avivia 11 pisteellä. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images / All Over Press.

Monferrato johti ottelua Varesea vastaan 35 minuutin ajan, mutta joutui takaa-ajoasemaan aivan varsinaisen peliajan pääsöminuuteilla. Teemu Rannikko vei Varesen kolmosellaan 47–50-johtoon kaksi minuuttia ennen neljännen jakson loppua, jonka jälkeen Monferrato vei minuutin jakson 6-0. Varesen Kristjan Kangurin kolmonen pakotti ottelun jatkoajalle tilanteeseen 53–53.

Monferrato iski jatkoajan avauskorin, jonka jälkeen Rannikko aloitti kolmosellaan Varesen lopullisen irtioton. Varese vei seuraavat minuutit 11-0 ja koko ottelun 64–58 (53–53, 28–36).

Rannikko pelasi ottelussa 25 minuuttia ja upotti yhdeksän pistettä (kakkoset 0/2, kolmoset 3/4). Rannikko haki myös yhden levypallon, riisti pallon kerran ja antoi kolme syöttöä. Rannikon +/- -lukema (+11) oli jälleen joukkueen paras.

Rannikon lisäksi Varesesta kunnostautuivat Rok Stipcevic (16/3/5 syöttöä) ja Yakhouba Diawara (13/8). Monferraton parhaat olivat Mustafa Shakur (14/3) ja Jasmin Hukic (13/10).

Varese on voittanut 10 ja hävinnyt yhdeksän ottelua.

Flunssainen Koponen ja Bologna taipuivat Milanolle

Italian Serie A:n kakkossijasta taistelevat Petteri Koposen Virtus Bologna sekä huikein pelaajasatsauksin kauteen lähtenyt Emporio Armani Milano kohtasivat Serie A:n sunnuntain myöhäisottelussa. Tasainen ottelu ratkesi viimeisellä kolmeminuuttisella Milanolle lopulta selkeästi 68–80 (38–38).

Ottelun alku sujui Milanon komennossa, kunnes Bologna vei taukoa edeltäneen kaksiminuuttisen 7-0 ja kiilautui tasoihin. Tilanne alkoi ratketa vieraiden hyväksi kolme minuuttia ennen loppua, kun J.R. Bremer upotti perättäisillä kolmosillaan tilanteeksi 60–70 ja Antonis Fotsis päätti hetkeä myöhemmin nopean hyökkäyksen onnistuneeseen layupiin.

Koko viikon flunssasta kärsinyt Petteri Koponen pelasi Milanoa vastaan 33 minuuttia keräten joukkueelleen kahdeksan pistettä (kakkoset 4/8, kolmoset 0/3). Koposelle merkittiin myös kaksi levypalloa sekä kaksi syöttöä. Koposen kiusana olivat pallonmenetykset, joita MaSu-Basketin kasvatille merkittiin kuusi.

Bolognan korkeimmat pisteluvut upottivat Chris Douglas-Roberts (18/2) ja Giuseppe Poeta (18/6/3 syöttöä). Milanon voiton päähahmot olivat Antonis Fotsis (15/11), J.R. Bremer (15/2) ja Ioannis Bourousis (15/9/2 blokkia).

Bologna ja Milano ovat molemmat voittaneet 12 ja hävinneet seitsemän ottelua.

Salinille täydet minuutit Maccabia vastaan

Sasu Salin urakoi täydet 40 peliminuuttia joukkueelleen Union Olimpija Ljubljanalle Adrianmeren liigan viikonlopun kierroksella, kun Olimpija sai kotikentälleen vieraakseen Israelin suurseura Maccabi Tel Avivin.

Olimpija pysyi tiukasti Maccabin kannoilla ensimmäisen kahden jakson ajan, mutta kolmannella jaksolla vieraat karkasivat kivikovan rutiininsa avulla 14 pisteen johtoon. Maccabin voittolukemat merkittiin 63–83 (34–39).

Salin upotti 40 minuutissaan 11 pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 3/9), keräsi kuusi levypalloa ja antoi yhden syötön. Olimpijan tehomies oli Goran Jeretin (18/2/4 syöttöä), Maccabilta voiton eteen ahkeroivat David Blu (17/3/3 syöttöä) ja Richard Hendrix (14/10).

Olimpija on voittanut 11 ja hävinnyt kahdeksan ottelua Adrianmeren liigassa.

LegaDuen viikonloppukierros peruttu

Shawn Huffin Forlin, Tuukka Kotin Imolan ja Gerald Lee jr.:n Verolin viikonlopun ottelut Italian LegaDuessa jäivät pelaamatta, kun koko LegaDue-kierros siirrettiin myöhempään ajankohtaan Italian poikkeuksellisen lumitilanteen johdosta.

Kaunistolle 27 pistettä, 11 levypalloa

Ville Kaunisto oli kentän ylivoimainen tehopelaaja, kun hänen joukkueensa ADA Blois Basket kohtasi Ranskan NM1-liigan kärkipäähän tavoittelevien joukkueiden ottelussa Souffelin. NM1:n kolmannelle sijalle päätyi kuitenkin Souffel, joka voitti ottelun 83-71 (38-32) vietyään päätösjakson 31-20.

Täydet 40 minuuttia pelannut Kaunisto upotti kentän korkeimman pistemäärän, 27 (kakkoset 10/15, kolmoset 1/4, vapaaheitot 4/5), sieppasi 11 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Kentän kuningas oli kuitenkin Souffelille 23 pistettä upottanut Jacques Alingue.

Blois on voittanut 12 ja hävinnyt seitsemän ottelua.

Cavén palasi kentille

Joulukuun alusta asti loukkaantuneena sivussa ollut Joonas Cavén palasi kentälle Espanjan Adecco Platan viikonlopun ottelussa, kun Cavénin edustama CB Prat Joventut kohtasi vieraskentällä Andorran.

Andorra karkasi Joventutilta toisen kymmenminuuttisen kaukoheitoillaan kymmenen pisteen johtoon, jota vieraat eivät saaneet missään vaiheessa ottelun jälkimmäistä puoliskoa enää kiinni. Andorra voitti ottelun 83–70 (48–36).

Cavén pelasi paluuottelussa viisi minuuttia ilman tilastomerkintöjä. Andorraa tahditti Ismael Torres (18/4), Joventutin korkeimmat pisteet upotti Marco Todorovic (18/13). Joventut on voittanut seitsemän ja hävinnyt seitsemän ottelua.

Caton Mainelle jatkoaikavoitto

Kilian Caton Maine Black Bears saalisti perjantai-iltana jatkoaikavoiton Baltimoressa päihittämällä UMBC:n 76–77 (36–33, 68–68).

Maine johti ottelua lukemissa 60–50 vielä 6:38 ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta UMBC rynni ottelun väkisin jatkoajalle. Ottelun sankarina juhlittiin Mainen Raheem Singletonia, joka upotti ratkaisevan vapaaheiton seitsemän sekuntia ennen jatkoajan loppua.

Kilian Cato upotti Mainelle kolme pistettä (kakkoset 0/3, kolmoset 1/3) ja haki yhden levypallon. Mainen parhaat olivat Alasdair Fraser (21/12/4 syöttöä) ja Gerald McLemore (20/6), UMBC:ta kannattelivat Chase Plummer (24p) ja Ryan Cook (21p).

Maine on voittanut 11 ja hävinnyt 10 ottelua. Konferenssin sisäisistä otteluista Maine on voittanut viisi ja hävinnyt viisi.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.