Sami Lehtoranta jatkaa Katajassa

26.5.2009 Parhaillaan valmentajamarkkinoita seulova SM-hopeajoukkue Joensuun Kataja teki tärkeän kiinnityksen tulevan kauden joukkueeseensa, kun seura pääsi luotolaitahyökkääjänsä Sami Lehtorannan, 29, kanssa yhteisymmärrykseen jatkosta. Lehtorannan ja Katajan tuore sopimus on mallia 1+1, eli pitää sisällään option myös kaudesta 2010/2011.

Parhaillaan kiireiseen maajoukkuekesään valmistautuva 205-senttinen Lehtoranta aloittaa syksyllä jo viidennen Kataja-kautensa. Kasvattajaseurassaan jyväskyläläisessä HoNsU:ssa liigadebyyttinsä 17-vuotiaana tehneelle konkarille seuraava Korisliiga-kausi tulee olemaan uran neljästoista.

Katajassa Sami Lehtorannan jatkosopimus koetaan huipputärkeäksi.

- Kun miettii, että kokeneista isoista kotimaisista liigapelaajista mm. Vesa Mäkäläinen, Kimmo Muurinen ja Antti Nikkilä ovat suuntaamassa poispäin Suomesta, onhan se selvää, mikä Samin arvo olisi joukkueelle kuin joukkueelle. Meille hänen jäämisensä on tietenkin paras mahdollinen vaihtoehto, Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä kertoo tyytyväisenä.

Päättyneen kauden Korisliigassa Lehtoranta oli runkosarjan paras kotimainen pistemies ottelukohtaisella keskiarvollaan 14,0. Levypalloja hän repi keskimäärin 6,0. Lisäksi runkosarjassa 41 ottelua 31 minuutin keskimääräisellä peliajalla uurastaneen Lehtorannan tilastoihin merkittiin 1,4 koriin johtavaa syöttöä sekä 1,1 torjuntaa ottelua kohden. Sami Lehtoranta nousi päättyneen kauden aikana SM-sarjan kaikkien aikojen torjuntatilaston kakkoseksi.

Pudotuspeleissä Lehtoranta pelasi kymmenen ottelua keskiarvoinaan 13,2 pistettä, 5,0 levypalloa, 0,9 syöttöä ja 1,2 torjuntaa ottelussa.

Pelipaikkatarjouksia Lehtoranta kertoi saaneensa viime aikoina muualtakin. Tällä erää tarjoukset eivät kuitenkaan kiinnostaneet Lehtorantaa tarpeeksi.

- Laitoin asiat tärkeysjärjestykseen ja päätös jäädä Katajaan oli lopulta helppo, Lehtoranta sanoo viitaten loppua lähestyviin opintoihinsa. Lehtorannan tavoitteena on valmistua keväällä 2010 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta automaatioinsinööriksi.

Joensuuhun jäämistä puolsi myös kaupungin ilmapiiri, joka saa Lehtorannalta kiitosta.

- Olen viihtynyt täällä erinomaisesti.

Sen sijaan puolitoista viikkoa sitten kaulaan pujotettu SM-hopea, miehen uran neljäs, ei ole millään muotoa kirkastunut.

- Eipä sitä paljoa viitsi mietiskellä, paljon jäi parannettavaa. Ensi kaudella uudelleen, uransa ensimmäistä mestaruutta edelleen metsästävä Lehtoranta toteaa.

Katajan runko hahmottuu, valmentajaa haetaan

Lehtorannan sopimuksen myötä Katajalla on tulevan kauden joukkueeseen neljä varmaa nimeä, sillä myös Jussi Eskola, Juho Nenonen ja Petri Virtanen jatkavat voimassaolevien sopimustensa nojalla seurassa. Alustavasti on sovittu myös Mikko-Petteri Järvisen ja Janne Kinnusen jatkosta.

Katajan organisaatiossa tehdään parhaillaan töitä uuden päävalmentajan palkkaamiseksi, kun puolitoista vuotta joukkuetta luotsannut Ray Ailus ilmoitti viikko sitten lähdöstään. Samassa yhteydessä polvivaivainen Anssi Kinnaslampi laittoi pisteen pelaajauralleen.



Lisätietoja: http://www.joensuunkataja.fi/katajabasket
 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia