Seagulls jatkaa voittamattomana, Karhu ja BC Nokia kotivoittoihin

26.10.2016 21:29 Helsinki Seagulls jatkaa Korisliigan piikkipaikalla ilman tappioita, kun se voitto keskiviikkona Töölön Kisahallissa Kouvolan Kouvot numeroin 85-81 (42-32). Kauhajoella Karhu kaatoi neljän voiton putkessa olleen Vilppaan 96-82 (49-34) ja BC Nokia oli kotihallissaan Lapuan Kobria vahvempi lukemin 73-70 (39-37).

Junnu Lee ja Seagulls jatkavat Korisliigassa voittamattomana. Keskiviikkona kaatui Kouvot.

Austin Hollins oli vahvalla pelipäällä, kun Karhu voitti kotiluolassaan Vilppaan.

Näinkin ne valssin askeleet voi ottaa. Hirvikoski ja näätäpaidat ottivat komean kotivoiton keskiviikkona kaatamalla Lapuan Kobrat. Kuvat: Kai Kilappa & Erkki Hautaviita

Helsinki Seagulls jatkaa Korisliigan kärjessä ilman tappiota. Keskiviikon liigakierroksella hallitsevan mestarin Kouvolan Kouvot lukemin 85-81 (42-32) kaatanut Seagulls on nyt voittanut kaikki viisi pelaamaansa ottelua.

Keskiviikon kamppailu näytti pitkään kulkevan kotijoukkueen hallinnassa päätössummeriin asti, mutta päätösjakson taitteessa vierailija Kouvot pääsi ottelun voittotaisteluun toden teolla mukaan terävöityneen puolustuspelaamisensa ansiosta. Yhdeksän pisteen takamatkalta kirinsä aloittanut Kouvot selvitti päätösjakson puolivälin tienoilla tiensä lopulta neljän pisteen johtoasemaan 15-2 –runinsa ansiosta.

Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa ja mahdollisuutensa karata ottelun voittoon, mutta selkeää eroa kumpaankaan suuntaan ei ollut syntyäkseen. Vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria Tuomas Hirvonen vei Kouvot kahden pisteen hyppyheitollaan neljän pisteen johtoasemaan, mutta tämän jälkeen isännät löivät putiikin kiinni ja pitivät Kouvot ilman pisteitä kamppailun loppuun asti.

Raymond Cowels vei kovilla henkilökohtaisilla suorituksillaan Seagullsin ensin 83-81 –johtoon noin 40 sekuntia ennen ottelun päättävää summeria ja Jason Conley naulasi vapaaheittoviivalta kotijoukkueen lopullisiksi voittolukemiksi 85-81.

Seagullsin voiton takuumiehinä toimivat 20 pistettä heittänyt ja ottelun ratkaisuhetkillä parrasvaloihin noussut Cowels sekä lokkilauman hyökkäystä ansiokkaasti johtanut Antto Nikkarinen (3 pistettä/8 syöttöä). Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät Cowelsin lisäksi takamies Alex Vaenerberg (10/4 levypalloa/3 syöttöä), Carl Lindbom (10/4) ja Gerald Lee Jr. (12/3).

Kouvojen riveistä Seagullsille eniten päänvaivaa aiheuttivat tupla-tuplan toimittanut Rakeem Buckles (13/10), joukkueen pisteykkönen Steven Pledger (17) sekä 16 pistettä heittänyt Hirvonen.

Ottelutilastot: Seagulls - Kouvot

Karhu Vilpasta vahvempi kotiluolassaan

Kauhajoen Karhu jatkoi vahvoja otteitaan kotiluolassaan, kun se kaatoi keskiviikkona sarjan neljällä voitolla aloittaneen Vilppaan vakuuttavasti 96-82 (49-34). Voitolla Karhu nousi sarjataulukossa Vilppaan kantaan neljänneksi.

Keskiviikon ottelun ratkaisun hetket nähtiin sen keskimmäisillä jaksoilla. Toisella jaksolla Matias Ojalan tuotua vierailijat viiden pisteen iskuetäisyydelle kolmen pisteen heitollaan, iski Karhu. Laajalta rintamalta onnistumisia saanut kotijoukkue liekitti kolmessa ja puolessa minuutissa tulostaululle 14-3 –runilla itselleen 41-25 –johtoaseman. Austin Hollinsin kolmosella Karhu pääsi puoliajan isolle tauolle jo 17 pisteen karkumatkalta.

Kolmannella jaksolla Vilpas näytti aloittavan jo kirinsä, kunnes Karhu pysäytti vierailijoiden aikeet alkuunsa. 11-0 –pisteputki jakson ensimmäisen puolikkaan aikana nosti Karhun jo 24 pisteen johtoasemaan, eikä kotijoukkue enää päästänyt Vilpasta voittotaisteluun mukaan. Vierailija Vilpas kaunisteli numeroita vielä päätösneljänneksellä, mutta tästä huolimatta Karhu tyylitteli komeaan 96-82 –voittoon.

- Alla oli rankka reissu Joensuuhun, joten mietin vähän, millä energialla pystymme lähtemään peliin, totesi Karhu-luotsi Sami Toiviainen.

- Puolustimme lähes koko ajan hyvin. Kun puolustat hyvin, olet hyvissä asemissa levypalloihin ja se näkyi myös ottelun tilastoista (levypallot 43-29 Karhulle).

Karhun riveistä kovinta jälkeä tekivät vahvan ottelun pelannut Hollins (21/5/6 syöttöä/3 riistoa), kotijoukkueen hyökkäystä tuttuun tyyliinsä johtanut Bojan Sarcevic (10/5/7) sekä levypallon päähän tupla-tuplasta päässyt DeVaughn Washington (19/9).

Vilppaan parhaimmistoon vaikeassa tappio-ottelussa kuuluivat kaikkensa joukkueelleen antanut Okko Järvi (25/3/2 riistoa), 13 pistettä heittänyt Mikko Koivisto ja kolmesti Koiviston tapaan kaaren takaa osunut, kaikkinensa kymmenen pistettä pussittanut Ojala.

Ottelutilastot: Karhu - Vilpas

BC Nokia puolusti Kobrat nurin

Kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan yhden voittanut BC Nokia paranteli asemiaan sarjataulukossa keskiviikon liigakierroksella, kun se otti tärkeän voiton Lapuan Kobrista vahvan päätösjaksonsa ansiosta. Tasainen kamppailu kääntyi isännille sen viimeisen viiden minuutin aikana ja BC Nokia piti sarjapisteet Nokialla hienolla 73-70 (39-37) -voitolla.

Keskiviikon kamppailussa vierasjoukkue Kobrat näytti pitkään karkaavan isäntien tavoittamattomiin, mutta neljännellä neljänneksellä BC Nokia löysi vielä yhden lisävaihteen koneistostaan. Takamies Aubrey Conerlyn kolmosella Kobrat nousi kuuden pisteen johtoon vajaat kahdeksan minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta näätäpaidat vastasivat nopeasti.

Vain reilussa kolmessa minuutissa, BC Nokia onnistui ensin kuromaan Kobrien johdon kiinni ja lopulta karkaamaan Joni Harjulan lay-upilla jo kuuden pisteen johtoasemaan. Härkämäinen sisäpelaaja Dom Morris teki kaikkensa pitääkseen Kobrat vielä mukana voittotaistelussa, mutta Papa Dian johdolla kotijoukkue BC Nokia sinnitteli lopulta 73-70 –voittoon.

Kotijoukkueen parhaimmistoon lukeutuivat 26 pistettä pussittanut ja 6 levypalloa kahminut Dia, 12 pistettä heittänyt ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Isaiah Wilkerson sekä hienon ja kokonaisvaltaisen suorituksen esittänyt Eldar Skamo (13/5/4).

Kobrien kokoonpanosta esille nousivat joukkueen pisteykkönen Jamal Jones (20/6/3/2 torjuntaa), sekä vahvan ottelun pelannut Morris (15/7/2).

Ottelutilastot: BC Nokia - Kobrat

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.