Seagulls kaatoi Katajan korijuhlissa, Kouvot ja KTP kotivoittoihin

22.11.2019 21:16 Kataja Basket ja Helsinki Seagulls esittivät kovia hyökkäyspään suorituksia. Helsinkiläiset olivat loppuhetkillä parempia ja ottivat seitsemännen peräkkäisen voittonsa 106-99-voitolla. Kouvot ja KTP palasivat voittokantaan.

Antti Kanervon ranne oli tänään kuumana, kun hän nakkasi seitsemän onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Katajan ja Seagullsin kauden toinen kohtaaminen päättyi ensimmäisen tavoin helsinkiläisjoukkueen voittoon. Ottelu pysyi tasaisena ylösheitosta asti. Avauspuolikkaalla Kataja oli hienoisesti niskan päällä, mutta osat vaihtuivat, mitä pidemmälle ottelu eteni.

Kataja nousi päätöskympillä vielä parhaimmillaan kahden pisteen (90-92) päähän, mutta Seagulls vei seuraavat minuutit 10-0. Joensuulaisten takaa-ajoa vesitti Brandon Waltersin ja Earvin Morrisin päätösneljänneksen alkupuolella tulleet viidennet virheet. Seagulls liiteli voittoon lukemin 106-99 (56-53).

- Tänään ei ollut kummaltakaan puolustuksen riemuvoitto, mutta tämä voitto otetaan pitkän matkan päätteeksi ilolla vastaan. Olen iloinen meidän taisteluilmeeseemme ja siihen, että pystyimme keskittymään omaan tekemiseen, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi Elisa Viihteellä.

Molemmat joukkueet heittivät kaaren takaa hyvin. Kataja upotti kolmen pisteen heittonsa 15/30, Seagulls puolestaan yhden vähemmän (14/33).

- Jokaisella pelaajalla ja joukkueella tulee ajanjaksoja, jolloin heitot eivät uppoa ja prosentit jäävät pieniksi. Katajalla monella on ollut alisuorittamista kauden aikana, mutta tänään siellä Morris ja Bradley alkoivat osumaan.

- Meidän pelisuunnitelmaamme kuuluu, että olemme laaja ja hyvin heittävä ryhmä. Meillä on seitsemän yli 40 prosentin kolmen pisteen heittäjää, joten tilastollisestikin silloin jo kannattaa heittää. Tänään kolmen pisteen heitoista suurin osa oli avoimia, Laakso avasi.

Seagullsin paras pistemies oli 22 pinnaa heittänyt Antti Kanervo, joka onnistui seitsemän kertaa kaaren takaa. Elijah Stewart viimeisteli 21 pistettä ja takamiehet Trae Bell-Haynes (18/5s) Richard Williams (17/4/6) olivat oivalla pelipäällä.

Katajan parhaimmistoa oli ensiesiintymisensä Katajan paidassa tehnyt Earvin Morris, joka esitteli monipuolisuuttaan 23/4/7-tilastorivillään. Koko ulkomaalaisnelikko oli joensuulaisille kaikki kaikessa: Jarekious Bradley (23/11), Jarred Ogungbemi-Jackson (19/7/8) ja 17 pistettä upottanut Brandon Walters vastasivat pitkälti kotijoukkueen pisteistä.

- Tämä oli Seagullsin ensimmäinen vierasvoitto Joensuusta, joten maistuu hyvältä. Sain tänään hyviä paikkoja, mutta alussa meni ohi. En kuitenkaan lopettanut ja sitten meni muutama vaikeampikin sisään, Antti Kanervo kommentoi Elisa Viihteellä.

- Vieraissa on tässä sarjassa vaikeampaa voittaa ja etenkin täällä Joensuussa. Toisella puoliajalla oli fiilis, että hallitaan peliä, vaikka eroa oli kuitenkin vähän. Heiltä pari miestä lensi suihkuun pelin loppupuolella ja meidän hermokontrollimme piti tänään vastustajaa paremmin, Kanervo kertasi ottelun ratkaisua.

Seagulls jatkaa sarjan piikkipaikalla 13 voitolla. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Vilpas on kahden voiton päässä. Kataja on sarjataulukon kahdeksas, kun se on 11 ottelusta voittanut viisi. Illan tappio oli Katajalle neljäs peräkkäinen.

Ottelutilastot >

 

KTP ja Kouvot tärkeisiin kotivoittoihin

KTP-Basket pisti neljä edellistä ottelua voittaneen BC Nokian voittoputken katki kotikentällään 97-79-voitolla (44-37).

- Tämä oli meille iso tasonnosto edellisestä pelistä. Puolustusta käytiin läpi viikolla ja nimenomaan tahdon merkitystä. Jos kaveri tekee 95, on se yksinkertaisesti liikaa. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia ja harmittaa etten pääse peluuttamaan heitä kaikkia. Onneksi pojat jaksavat treenata hyvin. Japan esitykseen olin erityisen iloinen, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen totesi ottelun jälkeen ja viittasi 10 pinnaa viimeistelleeseen Janne Lehtorantaan.

Kotkalaiset olivat koko ottelun kuskin paikalla 25 pinnaa upottaneen Byron Wesleyn johdolla. Toisen ottelunsa Korisliigassa ja BC Nokialla pelannut 20-vuotias Michael Besselink oli vieraiden parhaimmistoa 11 pisteellään ja viidellä levypallolla.

Ottelutilastot >

Kouvot puolestaan onnistui katkaisemaan neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa, kun se kaatoi Pyrinnön kotikentällään 102-86 (46-38). 

Kouvojen pisteykkönen oli 28 pinnaa nakuttanut Silas Melson. Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi valittu Duke Shelton rohmusi hurjan 25 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan. Pyrinnön paras pistemies oli 31 pinnaa upottanut Benjamin Raymond.

Ottelutilastot >

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia