Seagulls palasi nopeasti takaisin voittokantaan, KTP:lle avausvoitto Nokialla

4.10.2019 21:02 Seagulls repi eroa Katajaan 15 onnistuneen kolmosensa turvin.

Seagulls ja Antti Kanervo ovat avanneet kauden kahdella kotivoitolla ja yhdellä vierastappiolla.Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan kenties suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Helsinki Seagulls palasi takaisin voittokantaan, kun Joensuun Kataja Basket vieraili Kisahallin parketilla. Seagulls voitti koriluvuin 89–80 (50–45).

Maanantaina Seagulls kärsi Kouvolassa tappion hieman vaisun pelaamisen jälkeen. Perjantaina peli-ilme oli taas aivan toinen.

– Hyvätasoinen ottelu. Kumpikaan joukkue ei kyykännyt ensimmäisellä puoliskolla, vaikka pisteitä tuli paljon. Parannettiin kaikessa tekemistä maanantain otteluun verrattaessa, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso totesi.

Katajalle ottelu oli kauden toinen Korisliigassa. Avausottelu BC Nokiaa vastaan päättyi voitokkaasti.

– Tänään nähtiin hyvä koripallo-ottelu. Pienestä virheistä rankaistiin. Seagulls oli juuri tuloksen verran parempi, Katajan käskyttäjä Juha Sten myönsi.

Seagulls teki eron Katajaan etenkin kolmen pisteen kaaren takaa. Kotijoukkue osui 32 kolmosestaan loistokkaasti 15.

Seagullsin ykkönen oli hyökkäyspäässä Elijah Stewart (24/1). Maajoukkuemiehet Antti Kanervo (12/5), Shawn Huff (13/5) ja Tuukka Kotti (8/6/3s) takasivat Seagullsin pelaamiseen tasaisen laadun.

Vierasjoukkueen paras oli takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (26/4/3s). Aapeli Alanen (10/1) oli ainoa vaihtopenkiltä aloittanut kaksinumeroille yltänyt joensuulaispelaaja.

– Minusta tämä oli fyysinen kamppailu. Molemmat halusivat voittaa ottelun ja pelata parasta peliään. Seagulls heitti isoja heittoja ratkaisu hetkillä, mihin ottelu ratkesi, Ogungbemi-Jackson kertasi.

Seagullsin kausi jatkuu keskiviikkona sarjanousija Lahti Basketballin vieraana. Kataja isännöi sunnuntaina Salon Vilpasta.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

KTP avasi voittotilinsä Nokialla

Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Kotkan KTP-Basket haki avausvoittonsa BC Nokian vieraana lukemin 72–85 (42–38).

KTP vei äärimmäisen tasaisen ottelun nimiinsä vakuuttavalla toisen puoliajan esityksellä.

– Olemme kaksi edellistä peliä tulleet puoliajan jälkeen vähän heikommin takaisin kentälle, joten se olit nyt asia, mihin keskityttiin. Tulimme kopista niin sanotusti hyvällä jalalla, tänään se onnistui, KTP:n kapteeni Michael Pounds iloitsi Elisa Viihde Sportin haastattelussa.

Koko ottelussa KTP sai koottua kymmenen pistettä kotijoukkuetta enemmän vapaaheittoviivalta. Pounds oli tyytyväinen, että KTP onnistui kääntämään nopeasti keskiviikkoisen kotitappion hyväksi energiaksi vierasparketilla.

– Se on tässä sarjassa tarpeellista, kun on taas neljä runkosarjaottelua lisääkin tänä kautena. Ei tässä aina ehdi paljon harjoitella. Joskus on onni, että seuraava peli tulee nopeasti vastaan.

BC Nokian tehopelaaja oli perjantaina Stacy Davis (17/13/3s). Myös kapteeni Daniel Dolenc (16/2) jatkoi alkukauden hyvää virettään.

KTP:n väkivahva JayVaughn Pinkston(27/8/3s) osoitti jälleen olevansa erinomainen pelaaja Korisliigaan. Byron Wesley (19/3/3s) ja Miika Heinonen (11/1/2s) pelasivat myös vierasjoukkueen riveissä edukseen.

KTP:n kausi jatkuu keskiviikkona, kun Kotkaan saapuu Salon Vilpas. BC Nokia matkaa puolestaan keskiviikkona Kauhajoelle.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia