Seagullsille 7:s perättäinen voitto, Vilpas ja Pyrintö kotivoittoihin

9.11.2016 Helsinki Seagulls jatkaa Korisliigan kärjessä puhtaalla pelillä, voitettuaan keskiviikon kierroksella Kauhajoen Karhun Töölön Kisahallissa lukemin 77-72 (35-34). Illan muissa otteluissa Vilpas otti kotivoiton Lapuan Kobrista numeroin 84-65 (37-33) ja Pyrintö oli Pyynikillä Kouvoja etevämpi numeroin 82-77 (37-30).

Jason Conley ja Helsinki Seagulls jatkoivat lentävää lähtöään Korisliigassa. Keskiviikkona tuli jo seitsemäs perättäinen voitto kun Kisahallissa kaatui Kauhajoen Karhu.

Vilpas ja kapteeni Michael Pounds ovat löytäneet alkukauden vahvan vireen. Keskiviikkona joukkue saalisti toisen perättäisen voiton kaatamalla Salohallissa Lapuan Kobrat.

Ricky Minard ja Tampereen Pyrintö ottivat jälleen kovan kotivoiton, kun keskiviikkona Pyyinikiltä tappio niskassaan poistui Kouvolan Kouvot. Kuvat: Francois Perthuis & Erkki Hautaviita

Helsinki Seagullsin tappiottomien otteluiden putki venyi keskiviikon kierroksen jälkeen jo seitsemään otteluun ja joukkue pitää sarjataulukon piikkipaikkaa yhden voiton marginaalilla ottelun enemmän pelanneeseen Joensuun Katajaan nähden. Keskiviikkona Seagullsin hurjan vireen sai kokea Kauhajoen Karhu, jonka Seagulls peittosi vahvan päätösjaksonsa ansiosta 77-72 (35-34).

Keskiviikon kamppailun ratkaisu nähtiin todellakin vasta ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana, joukkueiden vaihdellessa johtoasemaa läpi ottelun. Päätösjaksolle lähdettiin Karhun vielä johtaessa ottelua pisteellä.

Seagulls aloitti jakson 6-0 –pisteputkella nousten viiden pisteen johtoon ja repäisi uudelleen 7-0 pisteputken Karhun tasoitettua ottelun. Parhaimmillaan isännät kävivät jo kahdeksan pisteen karkumatkalla vain vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä. Karhu kuitenkin taisteli tiensä sentteri DeVaughn Washingtonin johdolla pisteen päähän isännistä noin 20 sekuntia ennen päätössummeria.

Tämän jälkeen joukkueet vaihtoivat onnistuneita vapaaheittoja päittäin ja Antto Nikkarinen vei vapaaheittoviivalta helsinkiläiset kolmen pisteen reilut kymmenen sekuntia ennen ottelun päättymistä. Karhu pääsi aikalisän jälkeen yrittämään ottelun tasoittamista, mutta yritys jäi vain haaveeksi Seagullsin puolustettua Karhun sivurajakuvion tuloksettomaksi. Näin ollen Seagulls-laituri Raymond Cowelsille jäi tehtäväksi enää sinetöidä 77-72 –kotivoitto vapaaheittoviivalta, eikä Karhu saanut kirivaihdetta enää loppusekuntien aikana päälle.

Seagullsin voiton yhdeksi avaintekijäksi muodostui kotijoukkueen kyky hyökätä korirengasta kohti aggressiivisesti ja luoda puolustukselle ongelmia 1vs1 –tilanteisiin maalatun alueen lähellä. Kolmen sekunnin alueella tehdyt pisteet Seagulls voitti numeroin 40-28 ja aktiivinen koria kohti suuntautunut liike avasi kotijoukkueelle tien myös vapaaheittoviivalle, josta isännät tekivät 7 pistettä vierailijoita enemmän (15-8).

- Yli puolentoista viikon pelaamattomuus näkyi etenkin hyökkäämisessä, joka oli tahmeaa. Pallo ja pelaajat eivät liikkuneet kunnolla ja heitimme helppoja heittoja ohi. Onneksi puolustus toimi ja voitto tulikin sen ansiosta, kertasi kotijoukkueen päävalmentaja Mikko Larkas.

Kotijoukkueen voiton takuumiehinä toimivat vahvaa takamiespelaamista 33 minuuttai esittänyt Antto Nikkarinen (11 pistettä/5 levypalloa/8 syöttöä), sekä 21 pistettä mieheen heittäneet Gerald Lee Jr. (21/4) ja Cowels.

Vierailija Karhun parhaimmistoon lukeutuivat tupla-tuplan urakoinut Kammeon Holsey (15/10), 8 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut Bojan Sarcevic sekä 21 pistettä heittänyt Washington.

Ottelutilastot: Seagulls - Karhu

Vilpas kotivoittoon Kobrista

Salon Vilpas näyttää löytäneen alkukauden vahvan vireensä, joukkueen saalistettua keskiviikkona toisen perättäisen voittonsa. Salohallin kirkkaiden valojen alla isäntien vahvan vireen sai todistaa Lapuan Kobrat, Vilppaan taistellessa tiensä 84-65 (37-33) –kotivoittoon 1405 katsojan edessä.

Keskiviikon kamppailu kulki avausjaksosta asti enemmän tai vähemmän kotijoukkueen komennossa, mutta helpolla Kobrat ei isäntiä päästänyt. Vilpas ehti toisella jaksolla jo 11 pisteen johtoasemassa, mutta lahjakkaan korintekijän Jamal Jonesin ja härkämäisen Dom Morrisin johdolla Kobrat kampesi tiensä puoliajan isolle tauolle lähdettäessä takaisin iskuetäisyydelle neljän pisteen päähän.

Puoliajalta palattaessa kotijoukkue näytti ottavan ottelusta lopullisen hallinnan itsellensä. Aatu Kivimäen vapaaheitolla Vilpas nousi jo 9 pisteen karkumatkalle kolmannen jakson puolenvälin jälkeen, mutta tähän Kobrat onnistui vastaamaan vielä ja nousi sentteri Stephen Hurtin vapaaheitoilla kuuden pisteen päähän jakson loppupuolella.

Vilpas repäisi kuitenkin ratkaisevan eron kolmannen ja neljännen jakso taitosvaiheessa. Matias Ojalan ja Desmond Williamsin johdolla Vilpas istui kuskin paikalle lopullisesti päätösjakson alkajaisiksi, tarkkakätisen Nathan Bussin viimeistellessä isäntien 12-3 –”runin” ja vieden Vilppaan ratkaisevaan 69-54 –johtoon.

Tämän jälkeen Kobrien kiriaikeet jäivät lapualaisnäkökulmasta valitettavan kesyiksi, Vilppaan pitäessä ottelun hallinnan itsellään ja kasvattaessa eroa päätössummeria kohti edettäessä. Loppulukemat 84-65 pääsi hyppyheitollaan viimeistelemään kotijoukkueen monipuolinen sisäpelaaja Al’lonzo Coleman.

Ilman aloittavaa pelintekijäänsä Juwan Statenia pelanneen Vilppaan riveistä kovinta jälkeä keskiviikon kamppailussa tekivät tupla-tuplan toimittanut räjähtävä laituri Williams (14/11/6 syöttöä), joukkueen pisteykkönen Buss (16/6) sekä 14 pistettä heittänyt Ojala (14/5).

Vierailija Kobrien riveistä harmittavasta tappiosta huolimatta nousivat esiin 25 pistettä heittänyt, 8 levypalloa kahminut ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut härkämäinen Morris, sekä totutun monipuolisena uhkana toiminut Damon Williams (7/13/6).

Ottelutilastot: Vilpas - Kobrat

Pyrintö piti Kouvot loitolla loppuun asti

Tampereen Pyrintö onnistui pitämään Kouvolan Kouvojen kiriaikeet kurissa keskiviikon kolmannessa Korisliigan kamppailussa Pyynikillä. Kolmannella jaksolla jo vajaan 20 pisteen päässä käynyt Pyrintö joutui kuitenkin taistelemaan loppuun asti, mutta onnistui pitämään Kouvot takanaan ja sarjapisteet jäivät Tampereelle Pyrinnön 82-77 (37-30) –voiton myötä.

Puoliaikaan asti tasaisena kulkenut ottelu näytti kääntyvän ratkaisevasti Pyrinnölle kolmannella jaksolla. Tuomas Hirvosen kolmosen tuotua Kouvot viiden pisteen iskuetäisyydelle kolmannen jakson toisella peliminuutilla, iski Pyrintö. Seuraavat noin viisi ja puoli minuuttia kirjattiin tamperelaisille numeroin 17-4 ja Pyrintö karkasi jo tavoittamattomalta näyttäneeseen 57-39 –johtoon.

Pyrinnön repäisyn jälkeen Kouvot kuitenkin terävöitti puolustuspelaamistaan ja repi pallonhallinta toisensa jälkeen eroa kiinni. Raheem Applebyn vapaaheitolla Kouvot nousi kuuden pisteen päähän päätösjakson kolmannella minuutilla ja sentteri Rakeem Buckles toi puolestaan omalla perinteisellä kolmen pisteen suorituksellaan vierailijat jo kolmen pisteen kosketusetäisyydelle kun päätösneljännestä oli jäljellä enää reilut kolme minuuttia.

Pyrintö onnistui kuitenkin pitämään hermonsa ja toteuttamaan pelisuunnitelmaansa viimeisten neljän minuutin aikana niin tehokkaasti, että tuon lähemmäs Kouvot ei isäntien johtoaseman uhkaamista enää päässyt. Pyrinnön voittolukemat numeroihin 82-77 kavensi ottelun loppuhetkien aikana Kouvojen tarkkakätinen takamies Steven Pledger, mutta sarjapisteiden loppusijoituskohde ei tuossa vaiheessa ollut enää arvoitus.

Pyrinnön voiton avainhahmoina toimivat väkevän kokonaissuorituksen esitellyt monipuolinen iso mies J’Nathan Bullock (15/9/5), joukkueen pisteykkönen Ricky Minard (22/4 syöttöä) sekä tupla-tuplan postittanut sentteri Wally Judge (12/10 levypalloa).

Kouvojen riveistä vahvinta jälkeä tekivät 17 pisteellä ja 12 levypallolla tupla-tuplan operoinut sentteri Buckles, 15 pistettä heittänyt Raheem Appleby sekä vahvat 28 minuuttia kentällä urakoinut takamies Paris Horne (11/4/3 syöttöä/3 riistoa).

Ottelutilastot: Pyrintö - Kouvot

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.