Sijoitusottelut lähenevät koululaisten MM-koripallossa

9.5.2009 Koululaiskoripallon MM-kisat Turkin Istanbulissa lähenevät huipennustaan. Suomea edustava PHYK:n lukion tyttöjoukkue kukisti torstaina alemman jatkosarjan ottelussa Ruotsin 55-45 (26-8), kun taas Mäkelänrinteen lukion pojat pistivät Kiinan ahtaalle 37-45 (23-19) tappiossa.

Ilman loukkaantunutta Tania Mutikaista pelannut Suomi sai tyttöjen ottelussa Ruotsin tainnoksiin jo ensimmäisellä puoliajalla erinomaisella puolustuksella ja fiksulla hyökkäämisellä ruotsalaisten vaihtelevia puolustusmuotoja vastaan. Suomi juoksi nopeiden hyökkäysten turvin 26-8 johtoon jo puoliaikaan mennessä.

Toisella puoliajalla ruotsalaiset saivat suomalaishyökkäystä härnättyä tarpeeksi pakottaakseen suomalaiset jatkuviin pallonmenetyksiin. Ida Hyökyvaara kuitenkin onnistui rauhoittamaan Suomen peliä niin, että ruotsalaiset eivät päässeet enää voittoon kiinni. Suomen tehopelaajat Ruotsia vastaan olivat läheltä ja kaukaa koreja hyvällä prosentilla tehnyt Fiina Oljemark sekä molemmissa kenttäpäädyissä tasaisen vahva Janniina Koivunen.

Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussaan lauantaina Bulgarian tai Slovenian. Ottelussa ratkeaa sijojen 19.-20. kohtalo.

Kiina puolusti korispojat nurin

Suomi kohtasi torstain ottelussaan Kiinan ja lähti otteluun mahtavalla sykkeellä. Valmentaja Juha Dahlströmin aamupalaveri viritti pojat laittamaan kaikkensa likoon. Aikaisemmissa peleissä takkuillut heittopeli oli kohdallaan ja Suomi karkasi heti muutaman pisteen johtoon. Suurimmillaan ero oli toisen jakson puolivälissä 11 pistettä.

Kolmannella jaksolla Kiina tiivisti puolustustaan ja ylsi koviin ratkaisuihin myös hyökkäyspäässä. Suomi taisteli, puolusti, heitti ja syöksyi irtopallojen perän, mutta piste pisteeltä Kiina kuroi piste-eroa umpeen. Viimeisellä jaksolla Kiinan puolustus sulki Suomen heittopelin täysin, ja pituusylivoiman turvin kiinalaiset hankkiutuivat myös selkeään voittoon korinalustilanteissa. Kiina vei levypallot komeasti nimiinsä 29-19 ja voitti ottelun 37-45.

- Pojat pelasivat avauspuoliskolla todella hienoa koripalloa. Kentällä olleesta viisikosta kaikki onnistuivat, ja erityisesti pelin alussa hallitsimme kenttätapahtumia. Puolustuspäässä pakotimme Kiinan vaikeisiin ratkaisuihin ja hyökkäyspäässä pelasimme monipuolisesti, pohti Suomen valmentaja Juha Dahlström.

- Avain Kiinan voittoon oli hyökkäyspään levypallopelaaminen. Kun samalla emme saaneet väsyneillä jaloilla omia heittoja sisään hyvistäkään paikoista, peli kääntyi Kiinalle. Kaikki tunnustus pojille hienosta taistelusta, Dahlström päätti.

Suomi pelaa lauantaina turnauksen päätösottelussa sijoista 11.-12. Ranskaa vastaan. Ranska kaatoi Suomen turnauksen avausottelussa, joten Suomella on edessään mahdollisuus revanssiin.

Tytöt: Suomi (PHYK) - Ruotsi 55-45 (26-8), 8.5.2009 Istanbul, Turkki

Karoliina Hänninen 2, Asta Sillanpää 2, Rosa Haavisto 5, Fiina Oljemark 14, Emma Virtanen 2, Janniina Koivunen 16, Anna-Sofia Tuomaala 3, Hanna Kuula 8, Ida Hyökyvaara.

Pojat: Suomi (Mäkelänrinne) - Kiina 37-45 (23-19), 8.5.2009 Istanbul, Turkki

Kalle Holmberg 3/0, Konsta Huovinen 4/5, Joel Heinikoski 7/6, Kilian Cato 9/3, Jesse Perttunen 2/0, Villematti Kopio 11/2, Zacharias Eerikinharju 2/1, Antti Mauno 2/2, Julius Dolk 0/0.

Asiat

10.9.2023 19:20 Susijengi

Herbert luotsasi Saksan maailmanmestaruuteen

Suomen kansalaisuuden jo 30 vuotta sitten saanut kanadalaislähtöinen Gordon Herbert, 64, liittyi suomalaisten palloilulajien maailmanmestarivalmentajien harvaan joukkoon luotsaamalla sunnuntaina Saksan koripallon miesten MM-kultaan. Saksa päihitti MM-finaalissa Serbian lukemin 83–77 (47–47).

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

31.8.2023 07:17 Susijengi

Kokenut Kap Verde ratsastaa jättiläinen Tavaresin hartioilla

Susijengin avausvastustaja MM-sijoitusotteluissa on tänään torstaina vastaan ryhmittyvä, historiansa ensimmäisiä MM-kisoja pelaava Kap Verde. Joukkueen peli rakentuu pitkälti Portugalin liigassa pelaavien veteraanien varaan, joskin ryhmän kulmakivenä komeilee Real Madridin järkäle, 221-senttinen Edy Tavares.

30.8.2023 16:47 Susijengi

Kap Verde ja Venezuela Susijengin vastustajiksi MM-sijoitusotteluissa

Okinawalla pelattavan MM-alkulohko F:n ottelut saatiin päätökseen keskiviikkoiltana. F-lohkosta ylempään jatkosarjaan etenevät lohkovoittaja Slovenia ja lohkokakkonen Georgia, kun taas Susijengi ottaa alemman MM-jatkosarjan sijoitusotteluissa mittaa lohkokolmonen Kap Verdestä ja lohkojumbo Venezuelasta.

30.8.2023 09:13 Susijengi

Kapteeni Salin: ”Meillä on aseita voittaa pelejä tässä turnauksessa”

Susijengin pitkäaikainen luottopelaaja Sasu Salin, 32, on päätynyt vastuulliseen asemaan joukkueen kapteenin ominaisuudessa sen ensimmäisenä MM-kisakesänä yhdeksään vuoteen. Vaikean MM-alkulohkon jälkeen kapteeni uskoo, että Susijengillä on kaikki aseet kääntää kurssinsa ja päättää turnauksen alemman jatkosarjan ottelut voitokseen.

29.8.2023 16:29 Susijengi

Giddey johti Australian ylempään MM-jatkosarjaan

Japani väläytteli vaarallisuuttaan jo toisena perättäisenä iltana kohoamalla 27 pisteen takaa-ajoasemasta kolmentoista pisteen päähän Australiaa vastaan vajaat kolme minuuttia ennen MM-alkulohko E:n päätösottelun loppua. Australia hyydytti Japanin kuitenkin rutiinilla ja karkasi 109-89 (57-35)-voittoon.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

28.8.2023 14:05 Susijengi

Elias Valtonen 50. maaottelussaan: ”Kokemusta tulee vain pelaamalla”

Vuosituhannen taitteessa syntyneistä Susijengin pelaajista Mikael Jantunen saavutti 50 maaottelun rajapyykin sunnuntaina Japania vastaan. Saksa-ottelussa vuorossa on Elias Valtonen, 24, joka Jantusen tavoin on nuoresta iästään huolimatta paaluttanut paikkansa Susijengin avainmiehistöön jo varhain.

28.8.2023 09:11 Susijengi

Mitalisuosikki Saksa Susijengin seuraava koetinkivi

Okinawan MM-kisalohko E:tä kahdella voitollaan johtava Saksa saapuu Susijengin seuraavaksi vastustajaksi tiistaina aamupäivällä Suomen aikaa. Saksa peittosi edellisessä ottelussaan olympiapronssimitalisti Australian ja kaahaa vahvasti kohti Manilan MM-loppusarjaa Dennis Schröderin, Wagnerin veljesten ja Daniel Theisin johdolla.