Suomelle molemmat 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudet puhtaalla pelillä

5.8.2021 18:37 Sudenpennut huuhtoi tuplana kultaisia mitaleja 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa, Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet voittivat jokaisen PM-kisojen ottelunsa, kun päätöspeleissä Sudenpennut kaatoi Viron kahdesti.

Elina Aarnisalo johdatti Suomen 16-vuotiaat tytöt Pohjoismaiden mestariksi. Kuva: Ville Vuorinen.

16-vuotiaiden tyttöjen ottelussa Suomi jatkoi tylyjä otteitaan, kun Viro jäi vastaantulijaksi avausneljänneksestä lähtien. Suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoa numeroin 94-50 (45-26).

– Turnauksen kaavaa noudattaen ehjä kokonaisuus. Peli oli alusta lähtien hallussa ja huonot hetket lyhyitä. Olimme näin turnauksen viimeisessä ottelussa raskaalla jalalla, joten emme pystyneet ihan tavalliseen tapaan pistämään painetta puolustuksessa tai juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, mutta kompensoimme hyvällä hyökkäyspelillä ja lopulta onnistuimme tilkitsemään puolustuksemme riittävälle tasolle, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

Suomen tehoista vastasivat jälleen Elina Aarnisalo (20/4/3 syöttöä/3 riistoa), Fiia Hellsten (17/8/5 syöttöä), Pauliina Hattula (13/5/3 syöttöä) ja Elsa Lemmilä (11/4). Vaihdosta edukseen erottuivat Violiina Niementö (4/2) ja Sohvi Saviniemi (2/4/2 torjuntaa).

Pauliina Hattula oli vauhdissa Viron kaadossa. Kuva: Ville Vuorinen.

– Molemmat täyttivät paikkansa ja pelasivat turnauksen parhaat ottelunsa, Räikkä kehaisi.

Suomelta PM-kisojen tähdistöviisikkoon valittiin Aarnisalo, Lemmilä ja Hellsten. Aarnisalo valittiin myös kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Suomi voitti viisi otteluaan keskimääräisellä 47 pisteen erolla. Tiukin ottelu oli Ruotsia vastaan, joka päättyi viidentoista pisteen eroon 55-70. Pisteitä Suomi teki hurjat 93,2 ottelua kohden.

– Oli vastustaja mikä tahansa maajoukkue, niin jos tekee 90 pistettä per ottelu ja vielä melko hyvillä heittoprosenteilla, niin onhan tämä erilaista. Näissä tytöissä on aineksia vaikka mihin.

Suomelle turnaus oli osa suurempaa kokonaisuutta, kun jo ensi viikolla Helsingissä pelataan 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnat. PM-kisat toimivat erinomaisena kenraaliharjoituksena kohti karsintoja.

Pohjoismaiden mestarit 2021. Kuva: Piia Kettunen.

– Tytöt itse asettivat erilaisia tavoitteita tähän turnaukseen. Tulostavoite oli fiksusti muotoiltu, että meidän tehtävä on turnauksena aikana kehittää omaa peliä paremmaksi pelistä toiseen. En osaa sanoa, että olimmeko viimeisessä parempia kuin neljännessä (Ruotsi-ottelussa), siihen ehkä vaikutti se, että eilen oli kaikkein paras vastustaja. Mutta jos tuollainen tavoite on olemassa ja siihen päästään, niin se on 16-vuotiaiden maajoukkueelta erinomainen suoritus, Räikkä aloitti.

– Mietimme turnaukseen lähtiessä, että olemmeko harjoitelleet oikeita asioita ja saadaanko me ne näkymään meidän pelaamisessa. Nyt voi jopa ajatella, että hyökkäyspään tekeminen oli merkittävästi parempaa kuin osasi edes kuvitella ennakkoon; sekä henkilökohtainen toteuttaminen että se, miten joukkueena pelasimme tätä peliä. Valmentaja voi olla ylpeä.

MM-karsinnat alkavat maanantaina. Suomi kohtaa avausottelussaan Latvian.

> Ottelutilastot

16-vuotiaiden poikien maajoukkueen maajoukkuekesällä makea päätös

Brunel Madzou palkittiin PM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue sai kesän päätapahtumalleen makean päätöksen, kun Sudenpennut kellisti Viron loppunumeroin 81-62 (38-29).

– Meidän näkökulmasta erittäin onnistunut matsi. PM-kisat oli meille kesän päätapahtuma ja olimme valmistautuneet näihin kisoihin. Eilen illalla ja tänään aamupäivällä käytimme kaikki skouttaukseen liittyvät konstit hyväksemme ja saimme sen näkymään kentällä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

Suomi onnistui saamaan Viron tolaltaan, jopa siihen pisteeseen asti, että suuri osa virolaisten heitoista olivat kolmen pisteen heittoja suoraan omasta kuljetuksesta.

– Olimme myös korin läheisyydessä Viroa parempi. Olavi Suutela oli tänään poissa loukkaantumisen takia, mutta siitä huolimatta onnistuimme möyrimään korin alla ja pakottamaan Viron isot miehet virhevaikeuksiin Roopen (Filtness), Rasmuksen (Lindberg) ja kumppaneiden johdolla.

Lindberg käytti auenneen viisikkopaikan hyödykseen mainiosti tilastoiden 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Filtnessin saldo oli hurjat 25 pistettä ja 11 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät myös Brunel Madzou (14/3) ja Aaron Montonen (11/4).

Roope Filtness kokosi nimiinsä komean tupla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomelta tähdistöviisikkoon valittiin Suutela, Filtness ja Madzou, joka valittiin myös PM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Suomi voitti turnauksessa jokaisen ottelunsa ja päävalmentaja Lohikoski oli kiitollinen, että ylipäätänsä ikäluokka pääsi pelaamaan pitkän tauon jälkeen.

– Nämä olivat maajoukkuevuoden ainoat pelit, joten panostimme näihin, olimme harjoitelleet ja valmistautuneet hyvin. Olen todella iloinen, että se näkyi kentällä tuolla tavalla. Norjan voitimme ylivoimaisesti, mutta kaikki muut joukkueet pistivät meille hanttiin.

– Sinällään harmi, että nyt ei ole normaali EM-kisavuosi, koska olisimme mielellämme lähteneet B-divisioonan EM-kisoihin kokeilemaan, että olisiko tällä ikäluokalla nousun paikka, mutta se jääköön seuraaville vuosille.

4.7.2023 17:56 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Kisakallion PM-kisojen päätöspäivänä – tytöille kultaa, pojille hopeaa

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tänään Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

3.7.2023 23:12 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden Kisakalliossa – pojille jatkoaikavoitto Ruotsista

Kisakallion 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli suomalaisittain hieno päivä, kun tyttöjen maajoukkue varmisti jo päivää ennen kisojen loppua mestaruuden voittamalla Ruotsin. Pojat taas voittivat jatkoaikajännärin jälkeen Ruotsin.

1.7.2023 21:54 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa tytöt jatkavat voittamattomina – pojille kirvelevä tappio Tanskaa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkoivat voitot Tanskan kanssa. Suomen tytöt jatkavat voittamattomina, pojat kärsivät ensimmäisen tappionsa.

30.6.2023 23:31 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut nitisti Islannin kahdesti ja jatkaa voittamattomana Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana, kun sekä tyttöjen että poikien maajoukkueet voittivat Islannin.

29.6.2023 21:17 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut avasi Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat kahdella rökälevoitolla Norjasta

Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävät 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat jyrähtivät käyntiin tänään Sudenpentujen kaataessa kahdesti Norjan selvin loppulukemin. Pojat voittivat oman pelinsä 45 pisteellä; tytöt taas peräti 83:lla.

28.6.2023 10:54 Nuorten PM-kilpailut

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat alkavat Kisakalliossa torstaina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kestittävät Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä 29.6.-4.7. Lohjalle saapuu Suomen lisäksi pelaamaan Norja, Islanti, Tanska, Ruotsi ja Viro.

3.7.2022 20:06 Sudenpennut

16-vuotiaille tytöille mestaruus – pojat nappasivat hopeamitalit

Suomi menestyi myös 16-vuotiaiden PM-kisoissa. Tytöt varmistivat mestaruuden, kun he voittivat Islannin 74-54. Pojat olivat hopealla ja voittivat päätöspelissä Islannin 93-83.

3.7.2022 19:44 Sudenpennut

U18-pojat Pohjoismaiden mestareiksi – tytöille hopeaa

Alle 18 vuotiaiden PM-kisoista Suomeen tuli kultaa sekä hopeaa. Pojat kukistivat päätöspelissään Islannin 100-62 ja painelivat mestaruuteen puhtaalla pelillä. Tytöt varmistivat kakkossijan Islantia vastaan 68-58.

2.7.2022 17:21 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt kärkipaikalla – pojat ratkaisevat mitalin värin huomenna

16-vuotiaiden maajoukkueiden pelit jatkuivat Viroa vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kaatamaan etelänaapurin. Tytöt hoitivat oman ottelunsa 73-55. Pojat karkasivat Virolta heti kättelyssä ja ottivat murskavoiton 93-61.

1.7.2022 18:21 Sudenpennut

U16-maajoukkueet kesyttivät Norjan

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueet ottivat turnauksen toiset voittonsa. Päivän aikaisemmassa ottelussa poikien joukkue nappasi voiton 69-61. Tytöt puolestaan hoitivat oman ottelunsa 53-42. Molemmat joukkueet ovat hyvin mitalitaistelussa mukana.