Suomen mestari Catz lähtee kansainvälisille kentille

17.6.2015 Neljä peräkkäistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Catz Lappeenrannan pelaaminen kansainvälisillä kentillä on varmistunut. Kissalauma lähtee mittaamaan tasoaan liigassa, jossa pelaa joukkueita Virosta ja Latviasta.

Catzista tulee ensi kaudella ensimmäinen suomalainen naisjoukkue kansainvälisillä kentillä kymmeneen vuoteen.

Vuonna 2005 Korisliigaan noussut Catz on voittanut Suomen mestaruuden neljänä viime kautena. Kuvat: Kai Kilappa.

Catzin tulevan sarjan virallinen nimi ei ole vielä selvillä, kun mukaan tuli myös joukkue Suomesta. Kysymys ei kuitenkaan ole Baltian liigasta, johon lappeenrantalaisjoukkuetta on huhuissa viety. Catzin kansainväliset pelit alkavat tammikuussa.

- Kymmenen vuoden kotimaisen Korisliigan jälkeen tuntui siltä, että Catz voisi lähteä myös kansainvälisille parketeille. Kun löytyi sopiva sarja, joka tarjoaa varmasti myös useampia pelejä, niin oli helpompi lähteä mukaan kokeilemaan kansainvälistä liigaa. Tämä on hieno mahdollisuus Catzin pelaajille ja omille junioreille kokea toivottavasti kovia kansainvälisiä pelejä. He ovat sen ansainneet, Catzin taustavaikuttaja Tuire Karjalainen kommentoi.

Karjalainen näkee kansainväliset pelit tärkeänä myös taustajoukkojen ja organisaation kehittymisen kannalta.  

- Toki tämä kannustaa pitkään mukana olleita taustajoukkoja. Tiedossa on myös paljon kovaa työtä pelien järjestelyissä ja lisärahoituksen hankkimisessa. On hienoa, että Koripalloliitto lähtee nyt myös naisjoukkueen tueksi omalla panoksellaan.

- On erittäin hienoa, että saamme pitkästä aikaa suomalaisen naisjoukkueen kokeilemaan siipiään ulkomailla. Laaja kansainvälisyys on koripallon valtteja. Osallistumalla joukkueet ja niiden taustat voivat haastaa itseään uusilla tavoilla ja kehittyä. Kiitämme Catzia rohkeudesta ja kannamme kortemme kekoon tukemalla seuran kansainvälisiä pyrkimyksiä taloudellisesti, kuten olemme tukeneet myös kansainvälisille kentille lähteneitä miesten joukkueita, kertoo Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Edellisen kerran suomalainen naisjoukkue on pelannut kansainvälisiä sarjapelejä kaudella 2005-06, jolloin Pantterit oli mukana Baltian liigassa.

Catz on pelannut Naisten Korisliigan finaaleissa viimeisenä yhdeksänä keväänä. Suomen mestaruuksia vuonna 2005 ensi kertaa mestaruussarjaan noussut seura on voittanut jo viisi, joista neljä peräkkäin vuosina 2011-15.

Kansainvälisten suunnitelmien lomassa Catz on julkaissut myös ensimmäiset pelaajasopimuksensa ensi kaudelle. Viime kaudella Suomen mestaruutta Korisliigassa juhlineet ja A-tytöissä hopeaa saavuttaneet Lotta Hämäläinen, Marianne Kalin ja Veera Pirttinen ovat solmineet jatkosopimukset. Kalin palkittiin kauden päätteeksi A-tyttöjen SM-sarjan parhaana pelaajana.

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia