Susiladiesin Itävalta-maaottelut toimivat viimeisenä valmistautumisena EM-karsintoihin

5.8.2021 19:23 Susiladies kohtaa perjantaina 6.8. klo 19:00 yleisön edessä pelattavassa maaottelussa Itävallan Mäkelänrinteen uutuutta kiiltävässä URHEA-hallissa. Perjantain ottelu, ja lauantaina suljetuin ovin pelattava ottelu, toimivat kenraaliharjoituksina marraskuun EM-karsintaikkunaa ajatellen.

Sofia Pelander on palannut Susiladiesin vahvuuteen. Kuva: Ville Vuorinen.

Karsinnat vuoden 2023 EM-kisoihin alkavat jo ensi marraskuussa. Lohkoarvonnat ja tarkemmat aikataulut selviävät elokuun aikana. Susiladies on pelannut tänä kesänä kaksi maaottelua vieraissa Latviaa vastaan, mutta kesä on kokonaisuudessaan ollut hieman rikkonainen, kun tähtäimessä ovat EM-karsinnat.

– Meillä on pari loukkaantumista ja pelaajia, jotka ovat jo lähteneet työpaikalleen ulkomaille. Tärkeintä näissä Itävalta-peleissä on, että saamme Sofia Pelanderille ja muutamalle läpimurtoaan tekevälle pelaajalle yhteisiä kokemuksia joukkueen kanssa. Sofia on iso palanen meidän joukkuetta ja hän ei ollut mukana Latvia-maaotteluissa, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi

Kesän maaotteluvastustajien löytäminen oli vaikeata, koska EM-kisat pelattiin jo kesäkuussa ja monet maajoukkueohjelmat ovat tauolla. Itävalta on Suomelle tuntemattomampi vastus, kun joukkueet ovat kohdanneet toisensa historian aikana vain kahdesti: vuoden 1952 EM-kisoissa ja maaottelussa vuodelta 1988.

– He ovat pelanneet tänä kesänä harjoituspelejä, mutta ne pelit ovat pelattu suljettujen ovien takana tai tilastoja ei ole julkaistu. Joukkueena Itävalta on meille aika tuntematon.

Rosoinen, haastava, mutta opettavainen kesä

Helmi Tulonen ja Susiladies saavat vastaansa Itävallan. Kuva: Ville Vuorinen.

Susiladiesin kesä on ollut kokonaisuudessaan pikkuisen rikkonainen. Alkukesän Open gym -harjoittelussa keskityttiin vahvasti fysiikkaan sekä henkilökohtaiseen taito-, tekniikka- ja taktiikkaharjoitteluun. Maaotteluiden lähestyessä on taas enemmän keskitytty joukkuetekemiseen.

– Liikkuvia tekijöitä on ollut paljon ja olosuhteista johtuen ohjelma on muuttunut jatkuvasti. Haluan onnitella pelaajia ja staffia heittäytymisestä ja venymisestä. Onneksi pelaajat ovat tehneet hyvin asioita ja päässeet eteenpäin.

Jos Latvia-maaotteluissa sai osviittaa muun muassa Elina Koskimiehen ja Veera Pirttisen erinomaisista kesistä, niin yksi kehityspiikki on jäänyt vielä näkemättä.

– Moni pelaaja ottanut askeleita eteenpäin. Elina ja Veera ovat menneet kovasta eteenpäin, mutta kaikkein merkittävimmän harppauksen on ottanut Marianne Kalin, joka on alaraajavamman takia joutunut jättämään nämä pelit väliin. Nämä kuuluvat urheiluun, mutta hän on ollut todella hyvä tämän kesän.

Susiladiesin perjantain 6.8. kotimaaottelu Itävaltaa vastaan näytetään ilmaiseksi suorana Suomen Koripalloliiton YouTube-kanavalla klo 19:00. Susiladiesin kotiottelun selostaa tuttu ääni kotimaisen urheiluviihteen huipulta, Tapio Suominen.

Linkki lähetykseen >

Susiladies Itävalta-otteluissa 6.-7.8.2021

Nimi Syntymävuosi Pituus Seura
Anna KAHELIN 1999 176 Maine (NCAA)
Ebba PEKONEN 2001 172 Helsingborg (SWE)
Elina ARIKE 2000 183 UTEP (NCAA)
Elina KOSKIMIES 1996 180 Nördlingen (GER)
Helmi TULONEN 1998 189 Carugate (ITA)
Linda-Lotta LEHTORANTA 1991 178 free agent
Lotta VEHKA-AHO 2000 165 Peli-Karhut
Lotta VESILUOMA 1997 172 free agent
Lotta-Maj LAHTINEN 1999 176 Georgia Tech (NCAA)
Sara ROKKANEN 1996 178 free agent
Silja VIITA 2001 185 free agent
Sofia PELANDER 1992 190 Herner TC (GER)
Veera PIRTTINEN 1997 180 free agent
  • Päävalmentaja Pekka Salminen
  • Valmentaja Mirka Dettmann
  • Valmentaja Niko Hellman
  • Valmentaja Jari Nykänen
  • Fysioterapeutti Niklas Hamnström
  • Fysioterapeutti Lilli Nikander
  • Joukkueenjohtaja Ulla Karlsson
 
18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

12.3.2024 08:15 Yhteistyökumppanit

WSOY jatkaa Susiladiesin kumppanina monivuotisella sopimuksella

Suomalaisen kirjallisuuden kustantaja WSOY:n ja Susiladiesin vuonna 2021 alkanut yhteistyö jatkuu pitkällä, vuoteen 2027 ja EM-kotikisoihin asti solmitulla sopimuksella.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

15.2.2024 17:20 Susiladies

Susiladies nousi kuusi sijaa maailmanlistalla – listaharppaus toiseksi kovinta maailmassa

Suomen naisten koripallomaajoukkue löytyy kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n tuoreimmalta listaukselta sijalta 60.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia