Tiukka Pirkanmaan derby ratkesi kalkkiviivoilla Pyrinnölle – myös Kauhajoki ja Kouvot juhlivat

5.2.2020 21:21 Tampereen Pyrintö vei nimiinsä viimeiseen asti taistellun paikalliskamppailun BC Nokiaa vastaan. Kauhajoen ja Kouvojen voitot tulivat helpommalla.

Antero Lehto keräsi 18 pistettä ja kuusi syöttöä Pyrinnön tiukassa voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö matkusti lyhyen matkan paikallisvastustajansa luo ja pääsi todelliseen taisteluun. BC Nokia ei luopunut pisteistä helpolla mutta taipui lopulta 93–97.

Pyrinnön kovin korintekijä oli 21 pistettä ja kuusi levypalloa kerännyt voimahyökkääjä Benjamin Raymond, mutta paljoa hänen jälkeensä ei jäänyt paikallissankari Antero Lehtokaan. Kokenut pelinjohtaja nakutteli ottelussa 18 pistettä – osuen kaaren takaa kolme kertaa neljästä – ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Lehdon vaikutus voittoon oli kiistaton, sillä hänen +/–-saldonsa oli joukkueensa korkein.

Nokian isoimman pistesaldon keräsi Stacy Davis 25:llä. Tuorein vahvistus Larry Anderson jäi 12:een mutta antoi neljä onnistunutta koriin johtavaa syöttöä.

Pyrintö on parhaillaan sarjataulukossa viides 34 pisteellä, kun taas Nokia on kahdeksannella sijalla juuri ja juuri playoff-viivan päällä pitäen hallussaan 26 pistettä.

Ottelutilastot

 

Kauhajoen ja Kouvojen työ helpompaa

Kauhajoen Karhu Basket pelasi Korihait kumoon hieman kevyemmin. Korihait kävi kyllä kahden pisteen päässä voittajista vielä kolmannella jaksolla, mutta sen jälkeen ero pääsi taas repeämään ja ottelu päättyi 92–76.

Illan pistelinkona toimi Okko Järvi, joka teki Kauhajoen pisteistä 21. Vaikka Järven kaukoheitoista upposi ainoastaan 2/7, hän paikkasi vahingon vapaaheittoviivalla, jossa pussiin putosi ihailtavat 9/9.

Korihaiden rivissä tähän asti erinomaisesti esiintynyt Kevin Ware osui kaaren takaa 3/4 mutta pelasi muutoin vaatimattoman illan jääden kymmeneen pisteeseen. Paremmin onnistui vasta hiljattain Korisliigaan siirtynyt joukkuetoveri Nicholas Banyard, joka keräsi 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

– Tämä on tasokas ja aggressiivinen liiga. On täytynyt totutella siihen ensimmäiset pelit. Täytyy tulla täysillä jokaiseen pallonhallintaan tai vastustaja käyttää sen hyväkseen, kuten tänään kävi, totesi Banyard.

Ottelutilastot

Kouvojen voitto puolestaan oli vielä reippaampi kuin Kauhajoen. Lahti Basketball kaatui omalla kotikentällään luvuin 73–100.

Kouvojen sankarit olivat penkiltä tullut Avery Woodson, joka nappasi 24 pistettä, sekä avausviisikon sentteri Kevin Johnson Jr, jolle kertyi 15 pistettä, 11 levypalloa ja neljä syöttöä. Lahtelaisten korihai tuli niin ikään vaihtomiesten rivistä, mutta luvut olivat vaatimattomammat. Logan McLane tilastoi joukkueensa korkeimpana lukemana 16 pistettä.

– Olemme parantaneet puolustuspeliämme, ja sillä saadaan painetta pois hyökkäyksestä. Tänään kyllä upposivat vähän vaikeammatkin heitot, ja kentällä oli hauskaa! totesi Kouvojen Severi Kaukiainen.

Ottelutilastot

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia