Tomas Murphy aloittaa ammattilaisuransa Korisliigassa ja liittyy BC Nokian riveihin

4.7.2023 09:00 BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen tänä kesänä Susijengi Risings Starsissa pelanneen Tomas Murphyn, 25, kanssa. 204-senttisen Murphyn sopimuksen toisessa vuodessa on ulkomaanoptio.

Tomas Murphy nähdään ensi kaudella Korisliigassa BC Nokian paidassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomalaisille tutun yhdysvaltalaissuomalaisen Murphyn veljeskatraan nuorin pelasi päättyneellä kaudella Nova Southernin yliopistossa NCAA:n kakkostason mestarijoukkueessa. Murphy sai peliaikaa vähän alle kymmenen minuuttia per ottelu 4,6 pisteen ja 2,4 levypallon keskiarvoilla.

Ennen tätä kautta Murphyn edellinen kokonainen pelikausi oli 2018-19, jolloin hän pelasi vielä NCAA:n ykköstasolla Northeasternin yliopistossa. Sieltä hän siirtyi Vermontin kautta hakemaan lisävauhtia kakkostasolta.

Murphy on pelannut urallaan 11 ottelua Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa ja tänä kesänä kolme ottelua Susijengi Rising Starsissa eli Suomen haastajamaajoukkueessa.

– Päätin tulla Nokialle, koska tunnen sen olevan paras paikka käynnistää ammattilaisurani. Kun tapasimme Coach (Greg) Gibsonin ja GM Marko Pirhosen kanssa, niin tunnuimme olevan samalla sivulla ensi kauden ja urani suhteen, Murphy kommentoi.

Greg Gibson valmensi Tomasin veljeä Alex Murphya Kataja Basketissa kaudella 2017-18. Murphy uskoo, että hän tulee oppimaan paljon Gibsonilta ja odottaa innolla ammattilaisuransa alku.

– Pelaaminen ammattilaisena on ollut unelmani jo nuoresta iästä. Olen työskennellyt lujaa vastoinkäymisten ylitse. Uskon, että olen fiksu ja taitava pelaaja, joka pistää voittamisen kaiken edelle.

– Kun olen kasvanut Suomen passin kanssa, niin olen innoissani, että pääsen takaisin juurilleni ja viettämään aikaa Suomessa!

Murphy on Näätien viides julkaistu sopimuspelaaja. Lisää sopimusuutisia on luvassa vielä tällä viikolla.

– Olen todella iloinen, että saimme Tomasin. Hän on taatusti pelaaja, jolla on parhaat vuoden edessäpäin. Hänellä on paljon töitä edessä, jotta hän pääsee sisään eurooppalaiseen pelityyliin, mutta hän on työntekijä, joka on aina valmis kehittymään.

BC Nokialla on julkaistut pelaajasopimukset ensi kaudesta Niko Mattilan, Elias Sauramon, Antti Ahosen, Hugo Bomanin ja Tomas Murphyn kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

Henkilöt

 
7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

Näytä lisää vastaavia