ToPo taas kirivoittoon Korisliigassa

22.12.2007 Korisliigaa johtava ToPo on ottanut tuoreimmat voittonsa kääntämällä tasaiset pelit loppuhetkien kirillä voitokseen. Näin kävi lauantainakin, kun ToPo otti KTP:stä kotivoiton lukemin 96-87 (51-56). Voitto oli helsinkiläisjoukkueelle jo neljästoista peräkkäinen.

Vain kerran tällä kaudella hävinnyt ToPo johtaa sarjaa ylivoimaisella voittoprosentilla 94,4, kun kakkosena olevan Lappeenrannan NMKY:n voittoprosentti on 72,7.

Tasainen peli näytti kallistuvan kotkalaisille kolmannella jaksolla vieraiden noustua yhdeksän pisteen johtoon. ToPo kiri kuitenkin vielä saman jakson aikana pisteellä ohi ja teki saman tempun loppuhetkilläkin. ToPo vei 88-87 -tilanteesta viimeisen minuutin puhtaasi 8-0.

KTP oli tehokkaampi kolmoskaaren takana, mutta ToPo rohmusi tapansa mukaisesti korin tuntumasta 24 pistettä enemmän.

ToPon tasaiseen tehokärkeen pääsivät Tyson Patterson 22 pisteellä, Josh Gonner 20:llä, Jerald Fields 18 sekä Iiro Tenngren 16 pisteellä ja 12 levypallolla.

KTP:lle eivät riittäneet Emmanuel Diesin 19 pistettä ja 16 levypalloa eivätkä Toni Ilmosen 15 pinnaa.

Componenta vihdoin voittoon

Korisliigan jumboksi pudonnut Team Componenta katkaisi viiden pelin tappioputkensa kukistettuaan kotipelissään Uudenkaupungin Korihait pistein 91-74 (44-41).

Voitto oli samalla ensimmäinen Componentan päävalmentajaksi pari viikkoa sitten siirtyneelle Veikko Tannille.

Peli pysyi tasaisena puoliväliin asti, jonka jälkeen Componenta pääsi kasvattamaan johtoaan. Suurimmillaan ero kasvoi viimeisellä neljänneksellä 23 pisteeseen.

Nick Wallery pohjusti kotivoiton 24 pisteellä ja 16 levypallolla. Viime kauden Porvoossa pelannut Chris Hester liittyi karkkilalaisryhmän kokoonpanoon 19 pisteen teholla.

Kyle Shiloh haali Korihaille 26 pistettä ja 13 levypalloa, Teemu Rintala 16 ja Glenn Stokes 15 pistettä.

Tarmolle kolmas peräkkäinen voitto

Porvoon Tarmo pääsi vajaan viikon mittaiselle joulutauolle kolmen voiton vauhdittamana. Kolmas peräkkäinen voitto tuli kotipelistä Joensuun Katajaa vastaan 98-78 (40-33) -tuloksella.

Tarmo johti peliä koko ajan ja kasvatti johtoaan tasaisesti loppua kohden.

Mark McCarroll keräsi Tarmolle muhkeat tehot 29 pistettä ja 16 levypalloa. Martin Samarco säesti 27 pisteellä. Katajan tehoparin muodostivat Terry Black 24:llä ja Louis Hinnant 22 pisteellä.

Pyrintö kellisti Karhun

Myös Tampereen Pyrintö pääsi pienelle tauolle kolmen voiton putkessa, kun Kauhajoen Karhu kellistyi Tampereella tuloksella 106-88 (56-48).

Pyrintö kasvatti toisella neljänneksellä johtonsa jo 17 pisteeseen. Karhu kiri vielä viimeisellä neljänneksellä pisteen päähän, kunnes Pyrintö karkasi lopullisesti.

Damon Williams heitti Pyrinnölle 31 pistettä. Damion Dantzler keräsi 24 pistettä ja 17 levypalloa.

Karhun tehoparin muodostivat Cedric McGowan 29 :llä ja Mario Porter 25 pisteellä.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, http://www.basket.fi/.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.