ToPo voitti Pyrinnön kevään finaaliuusinnassa

24.9.2010 Uusi korisliigakausi käynnistyi perjantaina täydellä kuuden ottelun kierroksella, johon sisältyi viime kevään finaaliparin Tampereen Pyrinnön ja Torpan Poikien uusi kohtaaminen. Keväällä hopealle jäänyt ToPo kukisti kotipelissään mestari-Pyrinnön pistein 89-79 (51-33).

Maajoukkuetakamies Mikko Koivisto pommitti ensimmäisessä pelissään ToPo:n paidassa 31 pistettä.

Tuomas Iisalo viimeisteli 15 pistettä, kun Honka haki avausvoiton Kouvoista.

Maajoukkuemies Juha Sten debytoi voitokkaasti Kataja-paidassa.

Bojan Sarcevic oli ratkaisevassa roolissa, kun Korihait kukisti Vilppaan. Kuvat: Tomi Kaminen, Francois Perthuis, Tytti Nuoramo ja Kimmo Metsälä.

Finaaliuusinta näytti ratkeavan nopeasti, kun ToPo nykäisi avausjakson viimeiset neljä minuuttia 18-2 ja vei jakson 32-12. Kotijohto kasvoi suurimmillaan 25 pisteeseen ja oli vielä puolivälissäkin 18 pistettä. Pyrinnön kiri kantoi päätösjakson toisella minuutilla 67-65 -lukemiin, mutta ToPon 11-0 -kuittaus ratkaisi voiton lopullisesti.

Isäntien sankariksi nousi USA:sta palannut maajoukkuemies Mikko Koivisto, joka tulitti uransa toisessa pääsarjapelissä seitsemän kolmen pisteen koria ja kaikkiaan 31 pistettä. Eero Lehtinen säesti 16 pisteellä.

- Valmistauduimme peliin todella hyvin ja sen ansiosta saimme hienon alun. Pyrintö joutui kamppailemaan pitkään ennen kuin sai kirin aikaan, mutta pystyimme pitämään heidät takanamme. Saimme pelatuksi Mikko Koivistolle pallot hyviin ratkaisupaikkoihin ja hän käytti paikat erinomaisesti, kommentoi ToPon espanjalainen päävalmentaja Miguel Lopez.

Pyrinnön tehokkaimpia olivat Antwine Williams 28:lla ja Antero Lehto 13 pisteellä.

- Puolustuksemme ei yksinkertaisesti toiminut. Teimme siellä kaikki mahdolliset virheet. Etenkin Koiviston heitot piti ottaa pois, mutta emme näköjään suhtautuneet riittävällä vakavuudella meille vähän outoon pelaajaan, sanoi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

ToPolta puuttui korin alta kokoa, kun akillesjänneleikkauksesta toipuvan Hanno Möttölän lisäksi kokoonpanosta jäi pois harjoituspeleissä huonokuntoiseksi osoittautunut Travis Reed. ToPo ei tehnyt sentterin kanssa vielä sopimusta, vaan passitti yhdysvaltalaisen kuukauden kuntokuurille ykkösdivisioonajoukkue TomPoon.

Honka piti Kouvot takanaan

Espoon Honka otti täpärän kotivoiton Kouvolan Kouvoista 70-64 (39-25) -tuloksella.

Honka näytti juoksevan helppoon voittoon, kun se otti kolmannen jakson alussa jo tukevan 17 pisteen johdon. Kouvot kipusi kuitenkin kolmannella jaksolla seitsemän pisteen ja viimeisen neljänneksen puolivälissä vain pisteen päähän. Honka piti johtonsa, vaikka viimeinenkin minuutti alkoi 65-64 -tilanteessa.

Kolmatta ulkomaanapuaan vielä odottavasta Hongasta Jamar Wilson teki 17 ja Tuomas Iisalo 15 pistettä. Hongalta puuttui kokenein peluri, kun Jukka Matisen sarja-avaus lykkääntyy kesällä leikatun nilkan vuoksi.

Kouvojen tehokkaimpia olivat Ville Kaunisto 16 pisteellä ja 13 levypallolla sekä Derick Nelson 12 pisteellä.

Namika Lahti kesytti Karhun

Namika Lahti kesytti kotipelissään Kauhajoen Karhun 89-76 (44-27) -numeroin.

Kotijohto kasvoi tasaisesti ja päätyi suurimmillaan viimeisen neljänneksen alkupuolella 24 pisteeseen 74-50 -tilanteessa. Karhu pystyi lopussa hieman kaunistelemaan tappiolukemia, mutta ei yltänyt enää voittokamppailuun.

Ryan Ayers heitti Namikalle 19 pistettä ja Pasi Pekkola sekä James Mathis 18.

Huonosti kaukoheitoilla osuneesta Karhusta Henry Umoru oli yllättäen tehokkain 19 pisteellä. John Allen heitti 14 pistettä.

Tarmo ahdisteli Katajaa

Korisliigan ykkössuosikiksi nostettu Joensuun Kataja joutui odotettua tiukemmalle Porvoossa sarjatulokas Tarmoa vastaan. Sarjapisteet matkasivat Joensuuhun täpärästi 79-78 (43-25) -lukemin.

Peli näytti selvältä, kun Kataja vei avausjakson vakuuttavasti 24-8. Vieraat voittivat niukasti seuraavankin jakson, mutta Tarmo vei kaksi viimeistä kymmenminuuttista. Tarmon Jerrah Young kavensi pelin päätteeksi kolmosellaan eron vain yhteen pisteeseen.

Katajan tehokkaimpia olivat Darren Fells ja Jared Newson 18 pisteillä.

Young kahmi Tarmolle 22 pistettä ja 15 levypalloa. Kolme edelliskautta ykkösdivisioonassa pelannut Aubrey Conerly heitti 17 pistettä, kuten myös Jonathan Heard.

Korihait kukisti Vilppaan

Uudenkaupungin Korihait aloitti kauden 81-68 (36-26) -kotivoitolla Salon Vilppaasta.

Vilpas jäi ensimmäisellä neljänneksellä seitsemään pisteeseen ja tarjosi Korihaille 11 pisteen johdon. Vilpas nousi kolmannen jakson alussa neljän pisteen päähän, mutta heti perään tullut Korihaiden 15-0 -nykäisy repäisi kotijohdon ratkaisevasti 19 pisteeseen.

Bojan Sarcevic heitti Korihaille 20 pistettä ja James Reaves 16.

Vilppaan tehokkain oli 175-senttinen pelinrakentaja Dijuan Harris 23 pisteellä. Hänen lisäkseen kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi vain Jukka Kataja 12 pinnalla.

KTP:lle niukka vierasvoitto

Kaakkois-Suomen koripalloherruudesta käytiin tasainen kamppailu Lappeenrannassa, jossa KTP kukisti LrNMKY:n 81-78 (38-33) -tuloksella.

KTP johti toisella neljänneksellä suurimmillaan 13 pisteellä, mutta kotijoukkue hallitsi kolmatta jaksoa ja nousi kahdeksan pisteen johtoonkin. KTP piti puolestaan niukkaa johtoa läpi viimeisen neljänneksen ja vieraiden Jeb Ivey sinetöi viime sekunneilla voiton vapaaheittoviivalta.

Ivey heitti kotkalaisille kaikkiaan 25 pistettä ja Sefton Barrett 20.

LrNMKY:n tehoparin muodostivat Malik Moore 29:llä ja Brant Bailey 18 pisteellä.

Korisliigan avauskierroksella pelattiin myös Suomen cupin jatkopaikoista. Kaikki perjantain voittajat etenivät cupin neljännesvälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon kahden alempisarjalaisen kanssa.

(STT)

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia