TPÜ vastaantulija Espoolle ja Panttereille Baltian liigassa

30.9.2002 Naisten Baltian liigan suomalaisjoukkueet, Pantterit Helsingistä ja Team Espoo, avasivat viikonloppuna kansainvälisten pelien sarjansa voitoilla tallinnalaisesta TPÜ Combinedista. Viron maajoukkepelureista koottu joukkue oli pelkkä vastaantulija. Panttereiden voittolukemat kirjattiin 89-64 ja Team Espoon puolestaan 97-64.

Ennen TPÜ-otteluita Pantterit ja Team Espoo ratkoivat keskinäisen paremmuutensa. Pantterit jyräsi voittoon espoolaisista reilulla erolla (76-45). Tapiolan Hongan ja Espoo Basketin SM-joukkueista kootun Team Espoon yhteispeli ei ollut parhaimmillaan, kun taas Panttereiden peli sujui. Aneta Kausaite (21/6) ja Heli Roukanoja (15/7) rokottivat espoolaisia ankarimmin.

TPÜ Combined -joukkuetta vastaan Panttereiden voiton avain oli hieno heittopeli. Susanna Rinta (19/0) heitti yhdeksästä heitostaan seitsemän sisään, Lea Hakala (8/5) neljästä kolme ja Heli Roukanoja (19/7) seitsemän yhdestätoista. Ilonaihetta antoi myös nuori Juta Jahilo, joka teki 11 pistettä ja repi peräti 11 levypalloa. Onnistunut levypallopeli (Panttereille 40-30) olikin toinen tärkeä osa voittoa, johon joukkueen kaikki pelaajat osallistuivat vähintään 12 minuutin panoksella. Enitenkin peliaikaa saanut Aneta Kausaite (8/6) viihtyi kentällä vain 25 minuuttia.

Espoon aseet TPÜ Combinedia vastaan olivat samanlaiset kuin Panttereillakin. Espoo pussitti kakkosensa 62,5 prosentin tarkkuudella (30/48) ja voitti levypallot 33-22. Maajoukkuelaituri Heidi Adler (24/3) ja Jurgita Kausaite (19/13) olivat Espoon tehopelureita.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia