Tucker vahvistamaan Honkaa, Sirola jatkaa

2.8.2013 Tapiolan Hongan Korisliigaan noussut miesten joukkue on hankkinut riveihinsä amerikkalaistakamies Anthony Tuckerin. Lisäksi Honka on solminut sopimukset kahdeksannen peräkkäiskautensa Espoossa aloittavan Ilkka Sirolan sekä 18-vuotiaiden maajoukkueessa kesän EM-kisoissa pelanneiden Henri Ventoniemen ja Ville Wuorenjuuren kanssa.

Taistelijaluonne Ilkka Sirola jatkaa Tapiolan Hongassa.

Nuorten maajoukkueista tutut Henri Ventoniemi (kuvassa) ja Ville Wuorenjuuri esiintyvät myös Hongan ensi kauden liigajoukkueessa. Kuvat: Francois Perthuis & Tuomas Venhola.

Erinomaisena heittäjänä tunnettu 23-vuotias, 193-senttinen Tucker aloitti uransa kovatasoisessa Iowan yliopistossa, jossa kuului heti tulokaskaudellaan joukkueen aloitusviisikkoon.

Toisella kaudellaan (2009-10) nuori Tucker ajautui vaikeuksiin kentän ulkopuolella ja joutui vaihtamaan koulua. Lopulta Tucker päätyi seniorikaudekseen kotiosavaltioonsa Minnesota State Moorheadin joukkueeseen, jossa pelasi viime kaudella ehjän kauden ja teki II divisioonan koulussa tehot 19,3 pistettä, 5,1 levypalloa ja 4,1 syöttöä per ottelu.

Tapiolan Hongan päävalmentaja Pekka Salminen odottaa Tuckerilta paljon.

- Etsimme isokokoista, peliä hyvin ymmärtävää takamiestä ja uskomme, että Tucker on oikea pelaaja. Miehellä on ollut urallaan omat murheensa, se on ollut meillä alusta saakka tiedossa. Totuus on kuitenkin se, että Tucker on erittäin lahjakas koripalloilija. Mies on kärsinyt ihan tarpeeksi nuorena tehdyistä hölmöilyistä, toivotamme hänet nyt tervetulleeksi Tapiolaan.

Honka on tehnyt pelaajasopimuksia myös suomalaisten pelaajien kanssa. Luottopelaaja Ilkka Sirola aloittaa Tapiolan Hongassa jo kahdeksannen peräkkäisen kautensa. Sirola on pelannut seitsemän kauden aikana likimain kaikissa joukkueen otteluissa. Liiganousuun päättyneellä kaudella 2012-13, Sirola tehtaili 7,9 pistettä ja repi 4,5 levypalloa ottelua kohden. Sirolan arvo näkyy ennen kaikkea puolustuspäässä.

- Erittäin hienoa, että ikitaistelija Sirola saatiin mukaan liigakahinoihin. Ilkka on pelannut seitsemän peräkkäistä kautta Hongassa, antaen jokaisessa tapahtumassa kaikkensa. Sirola antaa puolustuspäässä liikkuvuutensa ansiosta meille useita lisäoptioita, Salminen toteaa.

Tuckerin ja Sirolan lisäksi Honka on tehnyt sopimukset 18-vuotiaiden maajoukkueessa kesän EM-kisoissa pelanneiden 203-senttisen laituri Henri Ventoniemen sekä 188-senttisen takamies Ville Wuorenjuuren kanssa. Sentteri Daniel Dolencin sopimus on sen sijaan purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.

- Ventoniemi on harvinainen suomalainen pelaaja, sillä hän on iso ja hyvin liikkuva. Henri harjoitteli jo viime kaudella jonkin verran kanssamme ja osoitti pärjäävänsä korien alla. Hänen kaukoheittouhkansa tekee mukavasti lisätilaa kentälle. Wuorenjuuri on todella särmä nuori mies, jolta löytyy johtajaominaisuuksia. Ville tulee jo alkavalla kaudella antamaan panoksensa Hongan peliin, mutta hänen kanssaan pitää katsoa hieman pidemmälle. Muutama vuosi kokemusta, niin Villeltä voi odottaa vaikka mitä, maalailee Salminen.

- Daniel Dolencin poislähtö on harmillinen asia, mutta haluamme ajatella pelaajan parasta ja päädyimme yhdessä siihen ratkaisuun, että tämä oli Danielin kannalta paras vaihtoehto. Honka ei halua olla yhdenkään nuoren pelaajan kehityksen tiellä nyt eikä tulevaisuudessa, Salminen päättää.

Hongalla on sopimukset kaudelle 2013-14 nyt Ronnie Clarkin, Tuomas Iisalon, Joni Herralan, Villematti Kopion, Henri Niemistön, Tero Laitisen, Ilkka Sirolan, Ville Wuorenjuuren, Henri Ventoniemen ja Anthony Tuckerin kanssa. Joukkuetta pyritään täydentämään vielä yhdellä ulkomaalaisella, yhdellä kokeneemmalla suomalaisella sekä seuran omilla junioreilla.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia