Tuukkanen runnoi 29 pistettä, Zamoralle kauden toinen voitto

10.11.2012 Taru Tuukkanen kuului Espanjan liigan viidennen kierroksen tehokkaimpien pelaajien joukkoon 29 pisteen ja 12 levypallon saldollaan. Tuukkasen ja Dionne Poundsin edustama Zamora kukisti Cadi-ICG:n 84–72 (43–32) kirjaten samalla kauden toisen voittonsa. Tiina Stenin Wasserburg jatkoi voittojaan Saksan Bundesliigassa ja NCAA-kauden avauksesta selvisi voittajana Krista Grossin North Carolina.

Taru Tuukkanen oli ilmiömäinen, kun Zamora haki kauden toisen voittonsa.

Tiina Stenin Wasserburg pitää tiukasti kiinni Bundesliigan kärkisijasta.

Krista Gross loisti monitoimikoneena, kun Tar Heels avasi NCAA-kauden voitolla.

Evita Iiskolalle merkittiin 37 peliminuuttia ensimmäisessä NCAA-ottelussa. Kuvat: Matti O. Koskinen, Francois Perthuis, Ville Vuorinen & Tytti Nuoramo.

Lauantai oli Zamoran korinaluspelaajien Taru Tuukkasen ja Amy Densonin juhlaa, sillä vierasjoukkue Cadi-ICG:llä ei ollut pienintäkään vastausta kaksikon aiheuttamaan korinalusuhkaan.

Tuukkanen rymisteli illan kovimmat lukemat, 29 pistettä ja 12 levypalloa, upottaen samassa kaikki 11 vapaaheittoyritystään. Amy Denson tahditti helsinkiläislähtöistä virkasiskoaan 20 pisteellä ja 13 levypallolla. Jo taukoon mennessä 11 pisteen johdon hankkinut Zamora haki kauden toisen voittonsa pistein 84–72 (43–32).

Zamoran aloitusviisikkoon kuului myös Dionne Pounds, joka saalisti 24 minuutissa viiden pistettä ja kolmen levypalloa.

Caja Rural Zamora – Cadi-ICG 84–72 (20–17, 43–32, 60–52)
Zamora:
Taru Tuukkanen 29/12, Amy Denson 20/13.
Cadi:
Astou Traore 23/5, Jazz Covington 14/9.
T.Tuukkanen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 34, Pisteet 29 (2p 9-14, 1p 11-11), Levypallot 12, Riistot 1, Blokit 1.
D.Pounds:
Aloitusviisikossa, Minuutit 24, Pisteet 5 (2p 1-2, 3p 1-3), Levypallot 3, Syötöt 1.

Wasserburg vei voiton rutiinilla

TSV Wasserburg jatkaa Saksan Bundesliigaa voitokkaasti. Lauantaina Wasserburg haki kuudennen voittonsa seitsemässä ottelussa runnomalla Hallen kumoon vieraskentällä 64–73 (26–31).

Wasserburg ei edelleenkään saanut itsestään aivan kaikkea irti, vaan Halle pysytteli iskuetäisyydellä aina neljännen neljänneksen loppuun asti. Ottelun lopussa Halle kuitenkin pysähtyi Wasserburgin tiivistäessä puolustustaan.

Puolustuspäässä kunnostautuneelle Tiina Stenille kirjattiin 25 minuutissa kahdeksan pistettä, kolme levypalloa sekä kaksi syöttöä. Wasserburg johtaa edelleen Bundesliigaa.

SV Halle Lions – TSV Wasserburg 64–73 (10–16, 26–31, 51–56)
Halle:
Tamara Tatham 20/9/4 syöttöä, Daphne Kennedy 16/1.
Wasserburg:
Anne Breitreiner 19/4, Emma Cannon 14/12.
T.Sten:
Minuutit 25, Pisteet 8 (2p 4-6, 3p 0-2), Levypallot 3, Syötöt 2, Riistot 1.

Gross loisti puolustuspäässä, Iiskolalle isot minuutit

Naisten NCAA-runkosarjakausi 2012/13 pyörähti käyntiin lauantain vastaisena yönä, ja yhtä lukuun ottamatta kaikki ”suomalaisjoukkueet” pääsivät tuleen.

Voittajana kauden avauksestaan selvisi North Carolina Tar Heels, joka karisti Davidsonin kannoiltaan viemällä toisen puoliajan alun 30–10 ja kirjauttaen lopulta 70–59 (33–24)-voiton. Levypalloja hallinneen North Carolinan puolustuspään kulmakiviin kuului Suomen naisten maajoukkuelaituri Gross, joka kauhoi 10 levypalloa sekä riisti pallon neljästi. Gross keräsi myös neljä pistettä ja neljä syöttöä.

Ensimmäisen kautensa Providence Friarsissa aloittanut Evita Iiskola kuului heti joukkueensa avausviisikkoon ja kirjasi Providencen kauden avauspisteet ottelussa Drexeliä vastaan. Iiskola sai muhkeat 37 minuuttia peliaikaa ja säkitti seitsemän pistettä, mutta 15 pallonmenetykseen sortunut Providence joutui myöntämään Drexelin paremmakseen pistein 50–60 (19–27).

Menetyksiin sortui myös Annika Holopaisen ja Ellen Nurmen edustama Portland Pilots, joka johti Cal State Northridgea avauspuoliskon jälkeen, mutta taipui heti toisen puoliajan alkuminuuteilla vastustajan pallonriistoista juoksemiin nopeisiin koreihin. Nurmi upotti 25 minuutissa kolme pistettä ja Holopainen pelasi yhdeksän minuuttia 51–70 (33–29)-tappioon päättyneessä ottelussa.

Sophie Weckströmin Maine Black Bears oli puolestaan pelkkä vastaantulija naisten NCAA:n ennakkoon parhaiden joukkueiden kastiin rankattua Auburnia vastaan. Auburn tyylitteli Mainesta 71–41 (35–23)-voiton. Weckström pelasi ensimmäisessä NCAA-ottelussaan 11 minuuttia ja kirjasi hienot kolme syöttöä.

North Carolina Tar Heels – Davidson Wildcats 70-59 (33-24)
North Carolina:
Xylina McDaniel 18/12/4 riistoa/2 blokkia, Waltiea Rolle 11/12/2 blokkia.
Davidson: Laura Murray 16/2, Sophia Aleksandravicius 9/15/3 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia.
K.Gross:
Aloitusviisikossa, Minuutit 28, Pisteet 4 (2p 1-4, 1p 2-2), Levypallot 10, Syötöt 4, Riistot 4.

Providence Friars – Drexel Dragons 50-60 (19-27)
Providence:
Symone Roberts 15/3/4 riistoa.
Drexel: Hollie Mershon 24/9/5 syöttöä/3 riistoa.
E.Iiskola:
Aloitusviisikossa, Minuutit 37, Pisteet 7 (2p 3-4, 3p 0-1, 1p 1-1), Levypallot 3, Syötöt 2, Riistot 1.

Cal State Northridge Matadors – Portland Pilots 70-51 (29-33)

Northridge: Ashlee Guay 20/3/6 syöttöä/3 riistoa, Marta Masoni 17/4.
Portland:
Kari Luttinen 14/8.
E.Nurmi:
Minuutit 25, Pisteet 3 (2p 0-3, 3p 1-3), Levypallot 4, Riistot 1.
A.Holopainen:
Minuutit 9.

Auburn Tigers – Maine Black Bears 71-41 (35-23)
Auburn:
Hasina Muhammad 20/3, Tyrese Tanner 15/9/3 syöttöä.
Maine:
Anna Heise 12/4.
S.Weckström:
Minuutit 11, Syötöt 3.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.