Tuure tuo Catz-ryhmään kokemusta ja näkemystä

19.3.2007 Lappeenrannan Catzin kapteeni, 189-senttinen, Kaisa Tuure on ollut avainroolissa Catzin selvittäessä tiensä naisten SM-finaaleihin. Sentterin tehot eivät aina näy pistesarakkeessa, mutta levypallopelin, syöttöjen ja screenien myötä Tuure on osallisena koriin jos toiseenkin. Tiistaina käynnistyvässä finaalisarjassa Catz lähtee haastamaan runkosarjan voiton vienyttä Peli-Karhuja.

- Olen ylpeä roolistani tässä joukkueessa. Tietysti on kiva tehdä koreja ja olla korikuningatar, mutta isona pelaajana käytän kroppaani pyrkien antamaan taitavammille pelaajille mahdollisimman hyvän paikan nostaa kori. Varsinkin (Yelena) Solovyenan kanssa pelaamme hyvin yhteen, Tuure toteaa. 

Tuure on nostanut tasoaan pudotuspeleissä. Runkosarjan otteluissa syntyi keskimäärin 11 pistettä ja 7,5 levypalloa ottelua kohden. Pudotuspeleissä tehot ovat nousseet 16,4, pisteeseen ja 11,3 levypalloon. Lisäksi syöttöjä on lähtenyt 3,7 keskiarvolla. Pitkä kokemus Espanjan liigasta on kasvattanut osaltaan hyvän peliälyn, jota hyödynnettiin muun muassa Huimaa vastaan puolustustaktiikkaa mietittäessä.

Tuure näkee Catzin vahvuutena loppukautta kohden parantuneen puolustuspelin. 

- Meillä on hyvä pitkä pää, isoja ihmisiä korin alle. Lisäksi Abby (Scharlow) ja Anna (Kuokkanen) pelaavat hyvin. Penkiltäkin tulee apuja ja positiivisimmaksi asiaksi on noussut yhä yhtenäisempi joukkuepuolustus. 

29-vuotias Tuure on vetänyt pitkin kautta joukkueen alkuviikon lajiharjoitukset ja tekee Catzin toimistollakin töitä, kun opiskeluiltaan ehtii. Vuoksenniskan Vesan kasvatti on Catzin ainoa pelaaja, jolla on kokemusta finaaliotteluista ja jolta löytyy kaapistaan kultainen mitali. Se on peräisin Forssan Alun paidasta ja vuodelta 1998. 

- Kaudella lajiharjoitusten vetämisen lisäksi pyrin olemaan Tommin tukena tarvittaessa ja linkkinä pelaajien ja valmentajan välillä. Joskus voi olla tilanteita, että miesvalmentajaa pitää hivenen auttaa naisjoukkueen käsittelyssä. Tommi osaa asiansa niin hyvin, että valmentamiseen en puutu muutoin ollenkaan, Tuure sanoo.  

Tuure odottaa finaaliotteluita vesikielellä. Vastustaja saa täyden kunnioituksen ja Tuuren mukaan innostuttaa pelaamaan yhä paremmin. 

- Ihanaa lähteä finaaleihin. Huimaa ja PeKaa vastaan pelaaminen on todella kivaa, sillä silloin kun on vastassa loistavia pelaajia, tuntuu, että omakin taso nousee ja sitä pelaa paremmin. Olemme voittaneet jo niin paljon, että voimme lähteä paineettomasti ja rennosti pelaamaan. Tiedämme, että nykyinen pelitapamme tuo tulosta, joten mitään poppakonsteja ei tarvita, ennakoi Tuure. 

Tuuren mukaan kotkalaisten amerikkalaiset ovat sarjan kärkitasoa, mutta löytyy kotkalaisilta muitakin aseita. 

- Heillä on hyvä takapelaajat. Kyllä sieltä se kolmonen lähtee aina tarvittaessa. On tulossa todella hyvä ottelusarja.

Veikkausta finaalisarjan loppulukemista ei Tuurelta suoraan saa, mutta yksi asia hänen mukaansa on kuitenkin varma. 

- Tietenkin tulemme voittamaan koko kauden viimeisen pelin, heittää Tuure.

Pekkarisen siskokset metsästävät toista mestaruutta

Peli-Karhujen Maiju Pekkarinen edusti viime kaudella Äänekosken Huimaa, kun joukkue kohtasi Pantterit finaaleissa. Viime vuoden kamppailu huipentui viidenteen otteluun, jonka Pantterit lopulta voitti. Peli-Karhujen toinen Pekkarinen, isosisko Maria, omaa myös kokemusta finaalipeleistä. Suomen mestaruutta siskokset juhlivat yhdessä kasvattajaseuransa Huiman paidassa vuonna 2003. Nyt siskoksilla on mahdollisuus uusia mestaruusjuhlat Peli-Karhujen paidassa.

- Kyllä ollaan päätetty siskon kanssa, että mestaruus tulee täälläkin, Maiju Pekkarinen toteaa hymyillen.

Pekkarisen mukaan kotkalaisten vahvuus piilee puolustuksessa, jota kautta pyritään juoksemaan helppoja koreja. Finaaliotteluissa kuitenkin henkinen puoli nousee myös esiin.

- Asenne pitää olla tietysti kohdallaan. Meille tärkeää on myös se, että pelaaminen on hauskaa. Joukkuepuolustus nousee useimmiten finaaleissa mestaruuden ratkaisevaksi asiaksi, toteaa Pekkarinen.  

Catzia analysoidessa Pekkarinen nostaa suurimmaksi haasteeksi sulkupelin.

- Catzilla on aika vahva joukkue. Isoja pelaajia, mutta kuitenkin he pystyvät myös juoksemaan. Abby Scharlow oli tulessa kaikissa välierissä. Meillä tulee olemaan kova työ saada levypallot haltuumme, arvioi Pekkarinen.

Veikkaus finaalisarjasta on tietysti selvä.

- Toivoisin tietysti, että voitamme 3-0, mutta uskoisin että sarja tulee päättymään 3-1 Peli-Karhujen voittoon, päättää Pekkarinen.

Naisten finaaleissa tehdään historiaa

Naisten SM-sarja tulee päättymään historiallisesti, sillä kumpikaan finalisteista ei ole saavuttanut seuran historian aikana kultaisia tai hopeisia mitaleja. Lappeenrannan Catz hakee seuralle aikuisten ensimmäistä SM-mitalia historiansa ensimmäisissä pudotuspeleissä. Peli-Karhut aloittaa puolestaan seuran historian ensimmäiset finaalit usean vuoden yrittämisen jälkeen. Runkosarjassa voitot joukkueiden välillä kirjattiin tasan 2-2.

Peli-Karhut on viime vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa naisten koripallon kärkijoukkueena. Suomen cup -kannu on matkannut Kotkaan vuosina 2000, 2004 ja 2005. SM-pronssia on huuhdottu viimeksi vuonna 2005 sekä kolme kertaa aikaisemmin vuosina 1996, 1997 ja 2000. Peli-Karhuilla on mahdollisuus sivuta tai onnistuessaan ohittaa kaikkien aikojen paras kotkalainen naisjoukkueen saavutus, sillä vuonna 1989 KTP:n naisten joukkue saavutti SM-hopeaa.

Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki ennakoi finaaleista äärimmäisen kovia taisteluita.

- Odotettavissa on hirmuisen kovia otteluita. Catzilla on vaarallinen joukkue. Kolmen ulkomaalaisen lisäksi heidän riveistään löytyy kokenut Kaisa Tuure. Vastassa on todella hyvä joukkue, mutta hyvä on joukkue meilläkin, Kurki totesi lauantaina päättyneen voitokkaan välierän jälkeen.

Lappeenrannan Catz yhtälailla tekee seuran historiaa pelaamalla ensimmäistä kertaa Suomen mestaruudesta. Viime kaudella joukkue taisteli vielä sarjapaikan säilyttämisestä. Tommi Koskisen valmennuksessa Catz on kuitenkin löytänyt huippukuntonsa oikeaan aikaan.

- Aloitimme huhtikuussa kauteen valmistautumisen ja olemme hyvä esimerkki siitä, miten kova työ palkitaan ja menestystä tulee, kun taustat on kunnossa ja hyvin hoidettu, kuvaili Koskinen joukkuettaan ratkaisevan välierävoiton jälkeen.

Finaaliin Koskinen tuo suojattinsa luottavaisin mielin.

- Olemme voittaneet PeKan runkosarjassa kaksi kertaa, joten pystymme taistelemaan kullasta. Nälkää on ja haluamme tehdä tästä Catzille todellisen tuhkimotarinan, Koskinen sanoi.

Finaalit pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ensimmäinen ottelu pelataan tiistaina 20.3. Karhulan liikuntahallissa. Taisto käynnistyy klo 18:30.

Finalistien runkosarjan kohtaamiset

15.10.

Catz –PeKa

48-62

25.11.

PeKa – Catz

89-68

21.01.

Catz – PeKa

78-70

17.02.

PeKa-Catz

93-106

SM-finaalien otteluohjelma 

pv

 

 

 

 

klo

 paikka

ti

20.3.

 

PeKa

-

Catz

18:30

 Karhulan liikuntahalli

to

22.3.

 

Catz

-

PeKa

18:30

 Lappeenrannan urheilutalo

la

24.3.

 

PeKa

-

Catz

15:00

 Karhulan liikuntahalli

ma

26.3.

*

Catz

-

PeKa

18:30

 Lappeenrannan urheilutalo

pe

30.3.

*

PeKa

-

Catz

18:30

 Karhulan liikuntahalli

* = tarvittaessa



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

29.9.2016 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi alkaa tulevana viikonloppuna. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet pelaavat? Kuka siirtyi kesän aikana ja mihin? Koska naisten Korisliigaa pelataan ja missä? Mitkä ovat joukkueiden tavoitteet? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat muutaman klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.1.2016 Katsojat

Catzin Tallinnan otteluista live-lähetykset 15.-16.1.

Naisten hallitseva Suomen mestari Catz Lappeenranta jatkaa viikonvaihteessa otteluitaan kansainvälisessä Latvia-Estonia-liigassa. Avausottelunsa voittaneen Catzin otteluita voi perjantaina (15.1.) ja lauantaina (16.1.) seurata suorina lähetyksinä Catzin nettisivuilta.

29.9.2015 Katsojat

Naisten Korisliiga -kauden 2015-16 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tulevana viikonloppuna. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

24.5.2015 Katsojat

Vielä ehtii mukaan Korisliigan päätösristeilylle 27.-28.5.

Korisväki kokoontuu keskiviikkona Itämerelle Tallink Baltic Queenillä. Vuorokauden risteilyllä palkitaan koriskauden parhaat, juhlitaan Brädin ja Nevöhööd DJ's Julmarin ja Jaban johdolla. Vielä ehtii mukaan!

18.3.2015 Katsojat

Naisten Korisliigan puolivälierien otteluohjelma

Naisten Korisliigan pudotuspelit starttaavat käyntiin välierillä 19.3. Lappeenrannassa, Kotkassa, Helsingissä sekä Äänekoskella. Toiset puolivälieräkamppailut käydään sunnuntaina 22.3. ja kolmannet tiistaina 24.3. sekä keskiviikkona 25.3.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

29.9.2014 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2014-15 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tällä viikolla. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

Näytä lisää vastaavia