Korisliigassa kaksin verroin yllätyksiä – vajaarivinen Nokia kaatoi Vilppaan ja Kobrat taivutti Kauhajoen

1.10.2022 21:25 Illan Korisliiga-kierroksen voittajia olivat BC Nokia, Kobrat, KTP-Basket ja Lahti Basketball.

Kalle Peltonen ja Jonathan Stove kuuluivat Nokian kantaviin voimiin voitto-ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

BC Nokia matkusti Saloon ainoastaan kahdeksan miehen voimin mutta onnistui silti hakemaan retkeltä sarjapisteet mukaansa. Kotikentällään pelannut Vilpas taipui tiukoin luvuin 65–72.

Voiton avaintekijöinä Nokian vajaissa riveissä työskentelivät muiden muassa yhdysvaltalainen pistetykki Johnathan Stove ja kotimainen korinalusmies Kalle Peltonen. Stove kirjautti nimiinsä komeat 28 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Peltonen puolestaan jäi yhdeksään pisteeseen mutta nokitti levypallosaldossa tuloksella yhdeksän.

Vilppaan kovin korintekijä oli yhdysvaltalainen Isaiah Crawley tasan 20:llä.

Ottelutilastot

Kobrat kaatoi hallitsevan mestarin

Kobrien viime kausi jäi lopputulemissaan vaisuksi, mutta nyt ainakin lapualaisilta on nähty myrskyvaroitus. Joukkue nimittäin onnistui päihittämään hallitsevan mestarin Kauhajoen tuloksella 81–72.

Pelin pistenikkarit olivat Kobrien amerikkalaistakamies KJ Jackson 26:lla ja Kauhajoen kotkalaistaustainen kutosmies Severi Kaukiainen, jolle merkittiin 16. Kauhajoen toinen kotimainen tähtipelaaja Henri Kantonen kärsi takkuilevasta heittoillasta ja jäi kahdeksaan pisteeseen mutta keräsi kuitenkin seitsemän levypalloa.

– Kobrat pelasi hyvän ottelun. Meillä on vielä tekemistä edessä. Hävisimme puolustuksessa yksi vastaan yksi -tilanteet, ja hyökkäys takkusi pahasti. Erityisesti puolustusta meidän pitää parantaa rutkasti, kommentoi Kantonen.

Ottelutilastot

Mubashar Ali väläytteli taitojaan KTP:n vierasvoitossa

Kouvojen kausi sai nihkeän alun, kun loukkaantumisvaikeuksista kärsinyt joukkue joutui nielemään kotonaan 82–95-tappion Kotkasta tulleelle KTP-Basketille.

Merkittävä osa voiton aineksista oli peräisin ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen suomalaissentteri Mubashar Alin kuumasta heittoillasta. Ali tykitti 22 pistettä huikeilla osumatarkkuuksilla, poimi ohessa viisi levypalloa ja torjui kahdesti. Myös laituri Vili Nyman oli vedossa ja lisäsi pakkaan 14 pistettä.

– Alku oli meiltä huono, mutta sitten aloimme puolustaa. Meillä on paljon hyviä heittäjiä, ja he pääsivät tekemään sitä, mitä osaavat, kun saimme stoppeja. En henkilökohtaisesti saa tästä kuitenkaan tänään suurta iloa, koska yksi parhaista kavereistani vastustajajoukkueessa on parhaillaan jalka paketissa. Kouvot pelasi vaikeassa tilanteessa todella hienon ottelun, Nyman totesi.

Kouvojen kokoonpanossa vahvinta työtä tilastojen valossa nähtiin 19 pistettä ja 11 levypalloa keränneeltä Austin Butlerilta.

Ottelutilastot

Tapiolan Hongan Korisliiga-taival alkoi tappiolla

Tapiolan Honka palasi tälle kaudelle miesten Korisliigaan mutta joutui maistamaan heti tappiota. Espoolaisjoukkue taipui kotikentällään Lahti Basketballille luvuin 71–76.

Lahden riveissä nähtiin onnistumisia niin vahvistuksilta kuin suomalaisnuoriltakin. Michael Ertel II paukutti taululle 15 pistettä, ja Henri Ventoniemi puolestaan putsasi korinaluset merkkauttaen kymmenen levypalloa.

Hongan puolella sen sijaan vahvimmat onnistumiset tulivat ensisijaisesti kotimaisilta veteraanipelaajilta. Korisliigaan paluumuuton tehnyt paikalliskasvatti Carl Lindbom rekisteröi 18 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja pitkän linjan sentteri Tuukka Kotti lisäsi tilastoihin 11 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia