Venla Varis Kouvottaret-paitaan - Jussi Kukkonen mukaan valmennukseen

26.6.2023 08:20 Kouvottaret on solminut yksivuotisen sopimuksen 25-vuotiaan Korson Kunnon kasvatin Venla Variksen kanssa. Variksen lisäksi kouvolalaisen koripallon kasvatti Jussi Kukkonen liittyy Kouvottarien valmennukseen.

Venla Varis edusti Grand Canyon Universitya kolmen kauden ajan. Kuva: GCU

180-senttinen laituri on edelliset viisi kautta pelannut Suomen rajojen ulkopuolella. Kaudeksi 2018-19 Varis siirtyi NCAA-yliopistosarjaan edustaen kolme kautta Grand Canyon State Universityn joukkuetta. Yliopisto vuosien jälkeen matka jatkui Saksaan 2. Bundesliigaan Bender Baskets Grundbergin riveihin, jossa kaudella 2021-22 syntyi tehot 14,6 pistettä ja 4,6 levypalloa. Viime kaudella Varis edusti Saksan Bundesliigassa BC Pharmasev Marburgia 4,5 pisteen keskiarvolla.

- Hyvillä mielin! Vähän jännittää pelata pitkästä aikaa Suomessa, mutta kiva olla kotona. Odotan kilpailemista, mutta samalla rentoa ja hyvää menoa jengiläisten kanssa. Tavoitteena olis ehdottomasti ehjä ja nousujohteinen kausi, eikä multa vielä Naisten SM-mitaliakaan löydy, Varis kommentoi seuran tiedotteessa.

- Venla on pitkä urheilullinen laituri, joka omaa erinomaisen 3 pisteen heiton. Venlan koko sekä kyky puolustaa montaa eri pelipaikkaa antaa meille paljon mahdollisuuksia eri kokoisten viisikoiden käyttöön. Hän on hyvä avoimen kentän pelaaja, joka pystyy heiton lisäksi hyökkäämään suoraviivaisesti kohti koria. Venla on ehkä ollut hieman pois Suomi-koriksen tutkan alta viime vuodet, mutta pelinauhat, mitkä katsoin kertoivat hyvin että kehitystä on maailmalla tullut paljon. Tosi hyvä fiilis tästä sopimuksesta, avaa päävalmentaja Joonas Frimodig.

32-vuotias Jussi Kukkonen pelasi Kouvojen junioripolun aina miesten edustusjoukkueeseen asti. Aikuisten tasolla pelikokemusta on Kaarinan Uran riveistä kuuden kauden verran Miesten I divisioona A- ja B-sarjoista. Valmennuskokemusta Kukkoselta löytyy Kari Kurrosen aisaparina Korikouvoissa. Viime kaudella Kukkonen toimi Kouvot junioreiden pienemmässä päässä supermikrojen vastuuvalmentajana ja pokkasi kauden päätteeksi Kouvot junioreiden vuoden valmentaja -palkinnon.

Henkilöt

 
25.4.2024 08:35 Naisten Korisliiga

Peppi Tyynilä jatkaa Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö on solminut jatkosopimuksen tulevasta Korisliiga-kaudesta 21-vuotiaan takapelaajansa Peppi Tyynilän kanssa.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

Näytä lisää vastaavia