Ville Tuominen näki joukkueensa kehityskäyrän – ”Saimme kauden aikana paljon positiivista palautetta”

1.4.2021 12:43 Ville Tuominen toimi menneen kauden Helsingborgin päävalmentajana, kun joukkue pelasi historiansa ensimmäistä kauttaan Ruotsin pääsarjatasolla. Vaikka kausi jäi menestyksen osalta laihaksi, niin Tuominen näki joukkueensa edesottamuksissa paljon positiivista.

Ville Tuominen valmensi tällä kaudella Helsingborgia. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kausi oli nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle vaikea, sillä se voitti vain yhden pelin. Voitto oli samalla Helsingborgin historian ensimmäinen pääsarjatasolla. Toisaalta joukkue kehittyi kauden aikana harppauksin.

- Odotukset kauteen lähdettäessä olivat aika nollassa. Meillä oli hyvin pieni budjetti, joten odotuksiin nähden kausi meni jopa ihan hyvin emmekä oikein odottaneetkaan enempää, Tuominen aloittaa kauden ruotimisen.  

- Syksyllä hävisimme pelejä vielä ihan pystyyn ja ensimmäisen puoliajan jälkeen ero saattoi olla jo 20 pistettä. Loppukaudesta suurin osa peleistä olikin sitten jo tiukkoja ja taistelimme aina viimeiselle neljännekselle saakka, joten pelaajat kehittyivät kauden aikana selkeästi ja peli meni eteenpäin. Kun hyvissä ajoin tuli tietoon, ettei mikään joukkue putoa sarjasta, niin päätimme ettemme lähde laittamaan rahaa vahvistuksiin, vaan annamme ruotsalaisille pelinrakentajille mahdollisuuden.

- Jos olisi ollut pakko välttää putoamista, niin olisimme hankkineet takakentälle amerikkalaispelaajan, mutta pyrimme ajattelemaan asiaa pidemmällä tähtäimellä ja meidän ruotsalaispelaajat olivat nyt isossa roolissa ja siten ensi kaudella valmiimpia, Tuominen avaa joukkueensa kautta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vaikka tappioita tuli, niin joukkue ei heittänyt missään vaiheessa pyyhettä kehään, vaan taisteli jokaisen pelin loppuun saakka selvästä lopputuloksesta huolimatta.

- Saimme kauden aikana paljon positiivista palautetta siitä, että pelasimme koko ajan sata lasissa ja korista oikealla tavalla sekä mahdollisimman kovaa. Pisteiden teko oli meille hankalaa, mutta puolustuksellisesti olimme ihan hyvä joukkue.

Tuominen siirtyi täksi kaudeksi Helsingborgin valmentajaksi valmennettuaan viime kaudella Suomessa miesten Korisliigassa Vilpasta. Salossa hän valmensi sarjan parhaimpiin kuuluvaa joukkuetta, kun taas tänä vuonna haaste oli täysin päinvastainen.

- Kyllähän häviäminen harmittaa, vaikka se oli odotettavissa. Meillä oli tosi harva pelannut ennen liigatasolla ja joukkue oli nuori sekä kokematon. Itselleni häviäminen oli ehkä raskaampaa, kun olin edelliskaudella Vilppaan kanssa, ja minulla oli tosi hyvä ja kokenut joukkue. Tänä vuonna tilanne oli sitten vähän eri. Asenne ja henki olivat joukkueessa koko ajan hyviä emmekä antaneet periksi missään vaiheessa.

Helsingborgin valmentamisen ohella Tuominen toimi menneellä kaudella paikallisen urheilulukion koripallovalmentajana. Hän jättääkin Helsingborgin päävalmentajan paikan ja keskittyy jatkossa valmentamaan urheilulukiossa. Hän jää kuitenkin seuran taustalle ”klubbchef” –tittelillä.

- Urheilulukion toimintaa laajennetaan ensi vuodeksi ja ilmoitin, etten pysty enää ensi kaudella valmentamaan naisten liigajoukkuetta. Tykkään todella työstäni urheilulukiossa eikä aika enää riitä kaikkeen. He kysyivät kuitenkin, että haluaisinko olla mukana koripallopuolen päätöksenteossa ja esimerkiksi ensi kauden päävalmentajan palkkaaminen on minun vastuullani. En tule kuitenkaan hoitamaan päivittäisasioita.

Tuominen auttaa myös ensi kauden joukkueen kasaamisessa. Tällä kaudella Sara Rokkanen kävi piipahtamassa Helsingborgissa muutaman ottelun ajan eikä hän panisi pahakseen saada ensi kauden joukkueeseen lisää suomalaisväriä.

- Mielelläni ottaisin tänne suomalaispelaajiakin, niin pääsisi vähän kotimaisellakin puhumaan, heittää Tuominen.

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

Näytä lisää vastaavia