Vilpas päihitti Kobrat kotonaan, Kataja vierasvoittoon Nokialla

12.3.2016 Salon Vilpas otti jo neljännen perättäisen kotivoittonsa Korisliigan lauantain kierroksella, kaatamalla Lapuan Kobrat 1190-päisen kotiyleisönsä edessä lukemin 93-74 (51-32). Nokialla vierailija Joensuun Kataja otti kolmannen perättäisen voittonsa kun se voitti BC Nokian vahvan päätösjakson avulla numeroin 82-78 (33-40).

Salon Vilpas ja joukkueen kapteeni Juho Nenonen saalistivat arvokkaat sarjapisteet kotivoitolla Lapuan Kobrista

Laituri Lamayn Wilson oli Katajan pirteimpiä pelaajia vierasvoitossa BC Nokiasta. Kuvat: Francois Perthuis & Erkki Hautaviita

Salon Vilpas saalisti arvokkaat sarjapisteet tililleen Korisliigan lauantain kierroksella kotiottelusta Lapuan Kobria vastaan. Varsin ehjän esityksen kotiyleisölleen tarjoilleet isännät veivät kamppailun nimiinsä turvallisin 93-74 (51-32) –lukemin.

Voiton ansiosta Vilpas kasvatti eron kahdeksantena launtain jälkeen majailevaan BC Nokiaan kahden voiton suuruiseksi. Matkaa eteenpäin, kuudetta sijaa hallussaan pitävään Helsinki Seagullsiin on enää voitto. Kuudennesta paikasta taistelevat Vilpas ja Seagulls kohtaavat tulevan viikon keskiviikkona.

Lauantain ottelussa Vilpas näytti karkaavan jo avauspuolikkaan aikana vierailijoiden tavoittamattomiin. Kobrien vaihtelevia puolustusmuotoja toistuvasti puhkonut Vilpas loi laadukkaita heittopaikkoja kuin liukuhihnalta, eivätkä lapualaiset tuntuneet saavan kunnollista otetta isäntien pallon liikutteluun ja pykälää kovemmalla pelinopeudella liikkuvaan hyökkäykseen. Puoliajalle joukkueet lähtivät salolaisten 19 pisteen johtoasemasta.

Ottelun toisen puoliajan ensimmäiset noin 12 minuuttia olivat kuitenkin kuin varjo avauspuolikkaan esityksestä. Kobrien edelleen vaihtelevat puolustusmuodot onnistuivat sekoittamaan Vilppaan hyökkäyksen ja hidastamaan pelin tempoa huomattavasti. Vierailijat hivuttautuivat parhaimmillaan jo kuuden pisteen päähän päätösjakson alkuhetkillä.

Kotijoukkue löysi lopulta rytminsä takaisin ja sai palautetta hyökkäykseensä avauspuolikkaalta tutun flow’n, eikä Kobrat onnistunut enää löytämään uusia lääkkeitä Vilppaan pysäyttämiseksi. Vilpas repäisi päätösneljänneksen toiselta peliminuutilta alkaneen, noin neljän minuutin jakson nimiinsä numeroin 15-2, eivätkä vierailijat tämän jälkeen onnistuneet enää hivuttautumaan takaisin voittotaisteluun.

Loppulukemiksi tulostaululle hyvätunnelmaisessa ottelussa jäivät lopulta kotijoukkueen vakuuttavat 93-74 –voittonumerot.

Vilppaan riveistä kovinta jälkeä lauantain kamppailussa tekivät vahvat 25 minuuttia kentällä viettänyt takamies Doug Wiggins (15/5/8 syöttöä/3 riistoa), hyvillä prosenteilla heittonsa upottanut Juho Nenonen (15, 2p 3/4, 3p 3/6) sekä energisesti oman viisitoistaminuuttisensa aikana esiintynyt Alex Vaenerberg (14).

Kobrien parhaimmistoon lukeutuivat tupla-tuplan urakoinut sisäpelaaja Dom Morris (23/13) sekä ehjää takamiespelaamista esittänyt Austen Rowland (15/7 syöttöä).

Ottelutilastot: Vilpas - Kobrat

Kataja haki sarjapisteet Nokialta

Runkosarjan voiton jo edelliskierroksella varmistanut Kataja joutui ahtaalle BC Nokian vieraana, mutta pystyi puristamaan 82-78 (33-40)-voiton. BC Nokia oli ottelussa niskan päällä ensimmäiset kolme neljännestä, mutta päätösjaksolla Kataja sai hyökkäyspelinsä kulkemaan Nokian tiukasta puristuksesta ja jyräsi viimeisen jakson nimiinsä 30-18 kuitaten lopulta voiton.

BC Nokia jatkaa tappion myötä sarjataulukossa sijalla kahdeksan, kaksi voittoa Kobrat kaataneen Vilppaan perässä ja voiton yhdeksäntenä olevaa KTP-Basketia edellä. Runkosarjaa on jokaisella joukkueella jäljellä vielä neljän ottelun verran.

- Olimme sillassa ja 15 pinnaa häviöllä. Penkkimme toi meidät tappioasemasta takaisin tähän peliin iskuetäisyydelle. Heille suurin ansio siitä, että pystyimme pelaamaan voitosta, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kiitteli pelaajiaan.

Toijala myönsi, että oma peli oli ottelun alussa hukassa.

- Vaikea peli. Fokus oli aamupelissä aika pitkään muissa asioissa kuin oman joukkueen tekemisessä. Tämä tarina pitää kaivaa jotenkin opetuksena. Vaikeaa oli, mutta pystyimme kääntämän pelin. Nokian energia oli kolme neljännestä paljon parempi kuin meillä, Toijala analysoi.

Katajan kokoonpanosta parasta osaamistaan esittelivät 24 pistettä heittänyt laituri Trevis Simpson sekä monipuolinen laiturikaksikko Lamayn Wilson (15/8) – Thomas Scrubb (12/9).

BC Nokian kokoonpanosta itsensä esille nostivat tupla-tuplan 23 pisteellä ja 13 levypallolla toimittanut sentteri David Kravish sekä 16 pistettä pussittanut sentteri Dragan Labovic (16/6).

Ottelutilastot: BC Nokia - Kataja

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.