Vilpas taivutti Kauhajoen jo toisen kerran – Mikko Koivisto nousi ratkaisijaksi kaukoheitoillaan

5.3.2022 19:09 Illan ainoassa ylemmän jatkosarjan kamppailussa voiton vei Vilpas. Alemman sarjan puolella juhlivat Bisons, Kobrat ja Korihait.

Mikko Koiviston jyvä oli kohdallaan Kauhajokea vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki on taipunut tähän mennessä koko kuluvalla kaudella vain kolmesti – tämäniltainen mukaan lukien. Ensimmäisen tappion heille toimitti Helsinki Seagulls, ja nyt Salon Vilpas on onnistunut karhunkaadossa peräti kahdesti. Tänään Salohallissa pelattu ottelu päättyi Vilppaan voittoon numeroin 86–81.

Ottelun vilkkaimmasta piste-esityksestä vastasi kaaren takaa tilanteen tasalle noussut heittävä takamies Mikko Koivisto, joka upotti peräti kuusi kolmen pisteen koria kahdeksalla yrittämällä. Hänen koko illan pistesaldokseen kertyi 23 pistettä ja pelitilanneheittojen kokonaistarkkuudeksi 80 prosenttia.

– Tämä oli hyvä päivä osua kolmosen takaa. Oli yllätys, että pystyimme juoksemaan hyökkäystämme näin hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Viimeisellä kympillä saimme hyviä stoppeja ja pidimme pään kylmänä. Nyt on näytetty kolmessa viime pelissä, mihin pystymme, ja rima on nostettu korkealle, kommentoi Koivisto.

Aktiivisimmin syöttöjä heittopaikkoihin jakeli Trey Niemi, jolle merkittiin kaksi pistettä ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Kauhajoen ahkerin korintekijä puolestaan oli Lee Skinner, jolle merkittiin 21 pistettä ja viisi levypalloa. Cameron Jonesille merkittiin 16 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

– Salohalli on paha paikka pelata, on kentällä sitten ketä tahansa. Fanit pitävät kovaa ääntä. Emme onnistuneet tänään puolustuksessa valmentajan ohjeiden mukaisesti, totesi Jones.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa Bisons, Kobrat ja Korihait välttelevät kilpaa putoamispaikkaa

Korihaiden viimeaikainen tasonnousu on osunut kriittiseen hetkeen. Joukkueen tie pudotuspeleihin on käytännön tasolla jo erittäin vahvassa pystyasennossa, joten nyt Uudessakaupungissa yritetään lähinnä välttää jumbosija, joka pudottaa haltijansa ykkösdivisioonaan. Tänään Korihait otti kauden viidennen voittonsa, joka tuli BC Nokiaa vastaan luvuin 86–80.

Kentän tehopakkaus oli Korihaiden Mitchell Smith, joka iski taululle 20 pistettä ja keräili 11 levypalloa. Nokian puolella tilastoja kartutti aktiivisimmin korinalusjyrä Arnaldo Toro, jolle merkittiin 20 pistettä ja 17 levypalloa.

Nokia on tappiosta huolimatta yhä alemman jatkosarjan korkeimmalla sijalla ja pitää näin ollen vielä kiinni pudotuspelipaikastaan.

Ottelutilastot

Korihaiden epäonneksi myöskään toiseksi viimeistä sijaa pitävä Bisons Loimaa ei suostu hevin luopumaan Korisliiga-paikastaan. Bisons kohensi oman voittosaldonsa seitsemään kaatamalla Lahti Basketballin tiukassa väännössä 104–102.

Voiton pääarkkitehtina työskenteli Zachary Copeland, joka keräsi nimiinsä 38 pistettä ja viisi levypalloa. Lahden puolella parhaiten edusti Khalil Iverson, jolle merkittiin 28 pistettä ja 11 levypalloa.

– Tämä ottelu kuvaa koko kauttamme todella hyvin. Alussa olimme hyviä ja saimme Loimaan tekemään asioita, joita halusimme heidän tekevän. Sitten tapahtui jotain mystistä, emmekä pystyneet enää toteuttamaan mitään. Olen ylpeä jätkistä, että tulimme vielä peliin mukaan tappelemaan voitosta, mutta kyllä Loimaa tänään voittonsa ansaitsi, kommentoi Lahden päävalmentaja Pieti Poikola.

Lahti on alemman jatkosarjan kolmantena eli kaikkiaan koko Korisliigan taulukossa sijalla yhdeksän.

Ottelutilastot

Kataja Basketin vaikeudet jatkuvat. Sarjan kolmanneksi viimeinen joukkue Kobrat otti joensuulaisseurasta roiman kotivoiton luvuin 85–58. Näin ollen Kobratkin säilyttää turvallisen etäisyyden putoamispaikkaan – seuralla on voittoja koossa nyt yhdeksän.

Voittajajoukkueen pistesankari oli Stokley Chaffee Jr. 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Katajan Christopher McKnight kerrytti 17 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Vastustajalla oli vaikea valmistautuminen peliin. Olimme alusta asti kengät kireällä ja valmiita pelaamaan. Puolustimme hyvin ja saimme siitä helppoja koreja, kertoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Kataja on parhaillaan taulukossa sijalla kahdeksan eli viimeisellä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijalla.

Ottelutilastot

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia