Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

11.3.2020 20:57 Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

Jamuni McNeace piti puhtaana Vilppaan korinalusta KTP:tä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Runkosarjan lähestyessä loppua Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls ovat vaihdelleet kärkiasemaa kuin vetoketjutekniikalla. Tänään Vilpas kiilasi taas takaisin ykköspaikalle, kun se voitti KTP-Basketin selkeällä erolla 97–76 (36–26).

Vilpas aloitti ottelun rajulla 15–0-rynnäköllä, eikä Korisliigan neljännestä sijasta ansiokkaasti kiinni pitänyt KTP toipunut enää sen jälkeen. Vilppaan korintekoa johti Tobin Carberry, joka upotti 17 pistettä ja antoi kuusi koriin johtavaa syöttöä. Hänen työtään säesti totuttuun tapaan Tim Coleman, joka tilastoi 16 pistettä ja 12 levypalloa.

KTP:n puolella kovimmat tilastorivit rekisteröi Cullen Russo, jolle kertyi 19 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Vilppaan korinaluspelaaja Jamuni McNeace kommenti ottelun jälkeen tyytyväisenä kokoonpanon uutta rakennetta:

– Kahden ison pelaajan käyttäminen kentällä yhtä aikaa auttaa meitä puolustuspäässä. En joudu kantamaan kaikkea vastuuta levypalloista yksin. Mutta tänään oli rankkaa. KTP voitti meidät viimeksi, joten meidän täytyi taistella.

Ottelutilastot

Alemmillakin sijoilla käy kuhina

Kouvoilla ja Korihailla oli molemmilla tänään syy pelata. Kumpikaan ei voi tavoitella enää sarjan kärkipaikkoja, mutta kummallakin on omalla tavallaan kriittinen tilanne. Kouvot on parhaillaan alin joukkue playoff-viivan päällä ja Korihait puolestaan alin joukkue koko sarjassa ja vaarassa pudota.

Kotijoukkueena pelannut Korihait koki jälleen vaikean kolauksen, kun se kärsi Kouvoille tappion 78–99 (39–40). Kaikki ratkaisun avaimet olivat loppusuoralle asti tarjolla molemmille, sillä ottelu pysyi tiukkana koko ensimmäisen puoliajan. Lopulta ero kuitenkin repesi valtavaksi.

Ottelun pistenikkarit olivat Kouvojen Derrick Barden 25:llä ja Korihaiden Richaud Pack 20:llä.

– Ensimmäisellä puoliajalla etenkin Ernesti Zeigler III pääsi juoksemaan vapaasti, ja se oli juuri niitä asioita, joista olimme etukäteen puhuneet, että täytyy ottaa pois. Olimme puolustuksessa liian pehmeitä. Toisella puoliajalla saimme puolustukseen paremman intensiteetin ja pääsimme itse juoksemaan, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basketin välisessä mitelössä panokset eivät olleet yhtä korkeat. Kumpikin joukkue on turvallisesti pudotuspelikategoriassa puolenvälin tuntumassa.

Tällä kertaa kotijoukkue Pyrintö kaatui 82–104 (34–54) Katajalle, joka on parantanut esityksiään runkosarjan loppua kohden. Iso merkitys Katajan nousussa on ollut pelaajasiirroilla, ja tänäkin iltana tähtenä työskenteli Jamar Wilson, jonka tilastorivi näytti 23:a pistettä, seitsemää levypalloa ja viittä syöttöä.

Pyrinnön puolella puolestaan loisti erityisesti sentteri BJ Raymond, jolle kertyi 20 pistettä ja 11 levypalloa. Hyvää työtä nähtiin myös pelinjohtaja Antero Lehdolta, joka upotti 13 pistettä ja jakoi viisi syöttöä.

– Valmistauduimme hyvin kaksi päivää, mutta kyllä tämä meidän esityksemme oli aika iso pettymys. Ensimmäisellä jaksolla päästimme Katajan juoksemaan kentää pitkälti meidän huonoista heitonvalinnoistamme, ja puoliajalle eroa tuli 20 pistettä. Se oli varmaankin ottelun suurimpia ratkaisuja, totesi Lehto.

Pyrintö on nyt runkosarjan viidentenä ja Kataja seitsemäntenä.

Ottelutilastot

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia