Vilpas vierasvoittoon Helsingissä, BC Nokia oli tyly isäntä Kouvoille

13.12.2015 Korisliigan sunnuntain kahdessa ottelussa Helsinki Seagulls isännöi Salon Vilpasta, ja BC Nokia Kouvolan Kouvoja. Töölön Kisahallissa Vilpas voitti mukana matkanneen fanilaumansa tukemana lukemin 77-68 (33-34), ja BC Nokia oli tyly isäntä Kouvoille juosten päätösneljänneksellä vierailta karkuun ja voittaen lopulta numeroin 88-67 (34-34).

Ville Hänninen oli oivalla pelipäällä, kun Vilpas haki sarjapisteet Helsingistä.

Laituri Daniel Bailey heitti 12 pistettä, kun BC Nokia kaatoi kotonaan Kouvot. Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Salon Vilpas otti voiton ja tärkeät vieraspisteet lauantain kierroksella Helsinki Seagullsin vieraana. Hengästyttävällä tempolla ja korkealla intensiteetillä pelatun ottelun toisella puoliajalla vierailijoiden puolustus puri Seagullsin hyökkäykseen riittävän tehokkaasti, ja salolaisten mukana matkannut äänekäs fanilauma siivitti Vilppaan toisessa päässä voittoon asti kantaneeseen iskuun.

1184 silmäparin edessä pelatun kamppailun tasaista avauspuolikasta leimasi molempien joukkueiden aktiivinen ja aggressiivinen puolustuspeli, eikä kummassakaan päässä parkettia juhlittu korisukkaa heiluttamalla. Molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa eron nykäisemiseksi, mutta joukkueet eivät suostuneet päästämään toisiaan karkumatkalle. Isolle tauolle joukkueet kävelivät Seagullsin pisteen johtoasemassa.

Ottelun toinen puoliaika oli väriltään vierasjoukkueen punainen. Vilpas tuli puoliajalta parketille pykälää kimmoisammalla askeleella kuin Seagulls, hankaloittaen isäntien hyökkäyspelaamista edelleen tiiviillä ja kovalla puolustuksella, samalla luoden hyökkäyspäässä tukun laadukkaita heittopaikkoja.

Ilman joukkueen pisteykköstä, laituri Jason Conleyta pelaamaan joutunut Seagulls onnistui pysymään voittotaistelussa mukana etenkin sentteri Terrence Watsonin (17 pistettä/8 levypalloa) väkivahvan esityksen johdolla, sekä Antto Nikkarisen (12/7 syöttöä) ja Carl Lindbomin (17/6 levypalloa) kovien yksilösuoritusten avulla.

Päätösneljänneksellä Vilppaan hyökkäyspeli jatkoi rullaamistaan, ja toisessa päässä salolaiset juoksuttivat mahdollisimman tuoreita jalkoja Seagulls-hyökkäystä tyylillä johtaneen Nikkarisen kimpussa, lopulta hyydyttäen helsinkiläisten hyökkäyspeliä juuri riittävän paljon ratkaisevan eron saamiseksi. Vilpas onnistui jakson puolen välin tienoilta voittamaan muutaman minuutin jakson 8-2, ja kasvatti vierasjohdon ratkaisevan tuntuiseen kymmeneen pisteeseen.

Seagulls onnistui ottelun ratkaisuhetkillä luomaan vielä tukun laadukkaita heittopaikkoja, mutta tutut koriraudat eivät olleet ystävällisiä sunnuntai-illan kamppailun päätösminuuteilla. Töölön Kisahallin summerin soittaessa ottelun päättymisen merkiksi, loistivat tulostaululla 77-68 (33-34) –lukemat vierasvoiton merkiksi.

- Korkean intensiteetin koripallo-ottelu. Vastustaja tuli hyvällä energialla ja puolusti aktiivisesti, kuten etukäteen tiedettiin. Oltiin vähän hermostuneita ensimmäinen puoliaika. Hyvä sähinä oli kyllä, mutta tuntui, että se meni välillä ajattelun edelle, kertasi Vilpas-luotsi Mikko Tupamäki ottelun avauspuoliajan tapahtumia.

- Puoliajalla piti vähän rauhoitella, että saataisiin toteutettua pelaamistamme paremmin. Saatiin tänään muutama vapaaheitto ja niitä ei kovin montaa näin hyvää joukkuetta vastaan tule ja ne pitää pystyä käyttämään, tänään käytettiin. Tämä oli ehkä yksi ehjimmistä puolustuspeleistä tällä kaudella, etenkin vieraskentällä.

Vierailijoiden riveistä vakuuttavinta jälkeä sunnuntain kamppailussa tekivät monipuolisesti onnistunut Monyea Pratt (14 pistettä/9 levypalloa/5 syöttöä), sekä joukkueen kapteeni Juho Nenonen joka heitti joukkueelleen 15 pistettä ja kahmi 8 levypalloa. Voiton ansiosta Vilpas nousi sarjataulukossa sijalle 7.

Kotijoukkue Seagullsin kokoonpanosta onnistujien kirjoihin itsensä pelasivat Nikkarinen, Lindbomin ja Watsonin lisäksi energisesti esiintynyt Antti Niskanen (2/4), sekä 11 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Timo Heinonen.

Ottelutilastot: Seagulls - Vilpas

BC Nokian päätösneljännes liikaa Kouvoille

Nokian palloiluhallin äänekäs kotiyleisö sai rahoilleen vastinetta sunnuntai-illan kamppailussa, kun kotijoukkue BC Nokia kaatoi hurjan päätösneljänneksen esityksen turvin Kouvot. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta isäntien komeat 88-67 (34-34) –voittolukemat.

Tasaisesti 30 minuuttia aaltoilleen ottelun ratkaisuksi koitui BC Nokian mykistävän kova alku kamppailun päätösneljännekselle. Pisteen johdossa jaksoon lähtenyt kotijoukkue voitti jakson ensimmäiset viisi ja puoli minuuttia lukemin 20-4 ja karkasi samalla tavoittamattoman suuruiseen johtoon.

Kamppailun päätösminuutit kuluivat Kouvojen yrittäessä kaikkensa kuroakseen eroa vielä kiinni, mutta BC Nokian puolustus ei antanut mitään ilmaiseksi vierailijoille, eikä ero enää kaventunut yksinumeroisiin lukemiin.

BC Nokian riveistä itsensä esille sunnuntain ottelussa nostivat toista otteluaan joukkueen paidassa pelannut sentteri Dragan Labovic 22 pisteellä ja 9 levypallolla, sekä Labovicin parina nokialaisten rimaa varjellut, tupla-tuplan operoinut David Kravish (12/11). Onnistujien joukkoon itsensä pelasi myös takamies Vincent Simpson 13 pisteellä ja 6 koriin johtaneella syötöllä.

Kouvojen kokoonpanosta kovinta jälkeä tekivät 21 pistettä ja 5 levypalloa kirjauttanut sentteri Thomas Gipson III, sekä 15 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa repinyt D.J. Richardson.

Ottelutilastot: BC Nokia - Kouvot

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.