Vilpas voittoon jättiyleisön edessä, Karhu haki sarjapisteet Helsingistä

27.2.2016 Korisliigan lauantain kierros piti sisällään kaksi viihdyttävää kamppailua. Salossa Vilpas otti kotivoiton peräti 1848 katsojan silmien edessä kaatamalla KTP-Basketin lukemin 74-66 (37-30), nousten sarjataulukossa samalla seitsemänneksi. Helsingissä Karhu onnistui kaatamaan Seagullsin kovatasoisessa kamppailussa numeroin 88-83 (39-40) ja vankistamaan asemaansa sarjataulukon toisella sijalla.

Ilmari Kallio ja Salon Vilpas ottivat tärkeän kotivoiton yli 1800 katsojan edessä kaatamalla KTP:n.

Mies ja myytti. Lance Williams pussitti 10 pistettä Karhun hakiessa sarjapisteet Helsingistä. Kuvat: Francois Perthuis & Erkki Hautaviita

Salon Vilpas vastasi lauantain positiivisimmasta liigauutisesta, kun joukkueen kotiottelua KTP-Basketia vastaan seurasi Vilppaan kauden ennätysyleisö, peräti 1848 katsojaa. Täyteen pakattu Salohalli sai nauttia laadukkaasta koripalloviihteestä sekä kotijoukkueen voitosta, Vilppaan vietyä sarjapisteet ottelusta itselleen numeroin 74-66 (37-30).

Voiton ansiosta Vilpas nousi sarjataulukossa BC Nokian ohi seitsemänneksi, kahden voiton päähän viidettä sijaa hallussaan pitävästä Pyrinnöstä sekä kuudennella sijalla majailevasta Seagullsista. Kolmikosta Pyrinnöllä on yksi ottelu Seagullsia ja Vilpasta vähemmän pelattuna.

Lauantain ottelu lähti liikkeelle hermostuneissa tunnelmissa, eikä kumpikaan joukkue onnistunut avauspuolikkaalla löytämään parasta teräänsä etenkään hyökkäyspäässä parkettia. Vilppaan tiivis puolustuspelaaminen sai vierasjoukkueen hyökkäykset ajoittain staattisiksi ja pakotti kotkalaiset vaikeisiin heitonvalintoihin, mutta silti puoliajalle lähdettiin vain kotijoukkueen seitsemän pisteen johtoasemasta.

Puoliajan isolta tauolta palatessa oli kotijoukkue kuitenkin löytänyt hyökkäyspelaamiseensa sen kuuluisan punaisen langan. Hyökkäys toisensa jälkeen laadukkaita korintekomahdollisuuksia luonut Vilpas aloitti jakson vesitiiviin puolustuspelaamisensa säestämänä reilun neljän minuutin 12-3 –jaksolla ja karkasi jo 16:n pisteen karkumatkalle.

KTP onnistui kuromaan eron takaisin 11:een pisteeseen, mutta kotijoukkue päätti jakson 13-0 –runilla ja pääsi lähtemään päätösjaksolle vakuuttavassa 65-41 –johtoasemassa. KTP onnistui viimeisellä neljänneksellä puolustuspelaamistaan vaihtelemalla sekoittamaan kotijoukkueen hyökkäyspelaamisen ulos rytmistään ja kuromaan eron yksinumeroisiin lukemiin, mutta todellista vaaraa ei Vilppaan kotivoitolle enää KTP:n hyvästä yrityksestä huolimatta enää ollut.

Loppulukemat likimain täyteen pakatussa Salohallissa kirjattiin lopulta Vilppaalle numeroin 74-66.

- Meidän pelaaminen oli tänään tosi hermostunutta, liekö syynä ollut ottelun tärkeys vai aikainen alkamisajankohta, pyöritteli Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

- Neljännellä jaksolla Kotka meni paikkaan ja meillä oli muutama hyvä heittopaikka. Ei mennyt ja KTP pisti muutaman kovan sisään. Itse menetettiin palloja ja otettiin liian nopeita heittoja. Iski kollektiivinen jännitys eikä oltu fiksuja.

Vilppaan riveistä parasta osaamistaan lauantain kamppailussa esittelivät tupla-tuplat mieheen urakoineet Sherman Gay (18/12) ja Monyea Pratt (17/11/3 syöttöä), sekä kauden ensiesiintymisensä viikinkipaidassa tehnyt takamies Alex Vaenerberg (10/3/2 syöttöä). Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Juho Nenonen (10/8) sekä liukas takamies Doug Wiggins (10/4/4 syöttöä).

KTP:n kokoonpanosta itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat tupla-tuplan toimittanut laituri Sefton Barrett (24/12) ja viime kauden seuraansa vastaan pelannut takamies Darren Duncan (12/4/5 syöttöä). Härkämäinen Devonne Giles (7/6/2 syöttöä) ei ollut parhaimmillaan Vilpas-puolustuksen puristuksessa, mutta tarjosi joukkueelleen silti laadukkaat 27 minuuttia. Kymmenen pisteen rajapyykin ylitti myös Lamarcus Reed (11/5).

Ottelutilastot: Vilpas - KTP-Basket

Karhu vierasvoittoon Helsingissä

Kauhajoen Karhu vahvisti asemaansa miesten Korisliigan kakkosena, kun se haki lauantaina vierasvoiton Helsingistä. Karhu kellisti tasaisessa pelissä Seagullsin 88-83 (39-40).

Kovana kotijoukkueena kunnostautunut Karhu on pelannut vieraissa vaisummin. Helsingistä haettu voitto oli sille vasta kauden neljäs vieraspeleistä. Voiton turvin kauhajokelaiset nousivat neljän voiton päähän sarjakärki Katajasta ja voiton karkumatkalle kolmatta sijaa hallussaan pitävästä Bisonsista.

Seagulls johti tiukkaa peliä vielä pari minuuttia ennen loppua 81-80. Sen jälkeen kotijoukkue sai aikaan vain kaksi vapaaheittopistettä, kun Karhu sen sijaan pussitti voiton tuoneet kahdeksan pinnaa.

- Vasta ekan kympin jälkeen aloimme tehdä sovittuja asioita. Loppua kohden saimme muutaman kovan korin ja puolustuskin toimi. Miehiä karsiutui pelin aikana sen verran, että hurja voitto tämä lopulta oli, totesi Karhun valmentaja Sami Toiviainen

Karhun parhaimmistoon lauantaina lukeutuivat 30 pistettä tulittanut laituri Cade Davis sekä vahvan kokonaissuorituksen esittänyt laituri Lawrence Kinnard (15/7/3 syöttöä). Pirteällä pelipäällä olivat myös 11 pistettä mieheen heittäneet Juho Lehtoranta (11/3) ja sentteri Lance Williams (11/3).

Seagullsin kokoonpanosta itsensä esille nostivat joukkueen pistekärki Antto Nikkarinen (17/3/6 syöttöä), Carl Lindbom (16), sekä laituri Jason Conley (15/6/2 syöttöä).

Ottelutilastot: Seagulls - Karhu

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga