Vilpas yllätti Pyrinnön, Karhu vei Pohjanmaalla

21.3.2015 Yhdeksästä edellisestä pelistään vain yhden voittanut Salon Vilpas säilytti teoreettiset mahdollisuutensa Korisliigan pudotuspeleihin, kun se otti lauantaina 82-77 (44-41) -kotivoiton mestaruutta puolustavasta Tampereen Pyrinnöstä. Kauhajoen Karhu taas voitti Pohjanmaalla Korikobrat.


Vilppaan pudotuspelimahdollisuudet ovat vain teoreettiset, kun sillä on pelaamatta viisi runkosarjapeliä ja pudotuspeliviivan yläpuolella olevilla joukkueilla on viisi voittoa enemmän.
 

Vilpas hallitsi peliä niin, ettei Pyrintö johtanut kertaakaan toisella puoliskolla. Pyrintö käväisi kuitenkin tasalukemissa toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta mestareista ei nyt löytynyt voiton ratkaisijaa.
 

- Pelasimme ja pärjäsimme tänään tavallista pienemmällä rotaatiolla. Hallitsimme peliä ja otimme voiton, vaikka Pyrintö tuli Damon Williamsin johdolla lopussa vielä rinnalle, tiivisti Vilppaan valmentaja Mikko Tupamäki.
 

Vilppaan voitonrakentajana kunnostautui Sami Ikävalko 23 pisteellä. Killian Larson teki 16 pistettä. Pyrinnöstä Damon Williams teki 22 pistettä ja Bryan Hopkins 16.

 

 

Karhu Pohjanmaan valtias

 

Myös Lapuan Korikobrien pudotuspelihaaveet jäivät teoriatasolle, kun Pohjanmaan paikallispelissä Kauhajoella Karhu otti voiton 88-83 (37-39).
 

Näin Korisliigan pudotuspelijoukkueet ovat käytännössä jo selvillä, vaikka runkosarjaa pelataan vielä huhtikuun puoliväliin asti.
 

Kotivoitto oli Kauhajoella odotettu, kun vastakkain olivat sarjan paras kotijoukkue Karhu ja heikoin vierailija Korikobrat. Edellinen kohtaaminen Kauhajoella tosin päättyi lapualaisvoittoon ja nytkin vieraat johtivat peliä suurimman osan ajasta.
 

Gregory Mangano nousi Karhun tehomieheksi 26 pisteellä ja 21 levypallolla. Bojan Sarcevic säesti 22 pisteellä. Karhulta puuttui taas Antti Kanervo.
 

Korikobrista Austen Rowland heitti 27 ja Paul Carter 24 pistettä.

 

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia