Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

7.4.2021 20:20 Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

Juho Nenonen ei säästellyt kaaren takaa Vilppaan roimassa kotivoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas katkaisi välierien vierasvoittojen trendin kaataessaan Helsinki Seagullsin hurjin lukemin 107–82. Korisliigan neljänneltä sijalta playoffeihin lähtenyt Vilpas on nyt enää voiton päässä todellisesta yllätyksestä turvallisella marginaalilla runkosarjan voittanutta Seagullsia vastaan, kun ottelusarja on salolaisten hyväksi 3–1.

Vilpas intoutui heti ensimmäisellä jaksolla hillittömään kaukoheittosateeseen, johon Seagulls ei kyennyt vastaamaan, ja voitti jakson muhkealla 30–19-tuloksella. Vierasjoukkue teki vahvan comebackin toisella neljänneksellä, mutta isäntien johto siitä huolimatta säilyi.

Voittajajoukkueen riveissä huomiota herättivät kolmosia tykittäneet Juho Nenonen ja Teemu Rannikko. Veteraanipelaajat vaikuttivat energiansa puolesta käynnistäneen aikakoneen. Nenonen pussitti viisi kaukoheittoa kuudesta keräten yhteensä 15 pistettä, ja Rannikko osui kaaren takaa kolmesti viidestä tilastoiden 16 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä vain yhtä menetystä kohden.

– Eilen oli hyvin epäselvää, ketkä tänään pystyvät pelaamaan, emmekä aamullakaan vielä oikein tienneet. Juho osoitti aikamoista taistelijaluonnetta ja pelasi todella kovan matsin. Kotihallissa on totta kai kiva heittää, ja tänään heitimme kaaren takaa todella hyvin. Seagulls on perjantaina selkä seinää vasten ja tekee kaikkensa, joten meidän pitää olla valmiita 40 minuuttia aloitushypystä alkaen, Rannikko kommentoi Ruudun haastattelussa.

Vielä Rannikkoa ja Nenostakin korkeamman pistesaldon keräsi joukkuetoveri Myles Stephens, joka merkkautti 19 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Seagullsin paras pistemies ottelussa oli Shawn Huff, joka keräsi 22 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Wayne Martin Jr. oli myös vedossa 21 pisteellä, mutta Vilppaan onnistui pitää aiemmin kovia suorituksia esitellyt Porter Troupe kokonaan pisteittä.

Ottelutilastot

Pyrintö taipui paremmasta levypallopelistään huolimatta

Kauhajoki juhli myös kotivoittoa samoissa 3–1-sarjatilanteen merkeissä. Tampereen Pyrintö teki kaikkensa, mutta isännät sinetöivät lopulta ottelun luvuiksi 94–83.

Haastajien parasta työtä tekivät tutut naamat Marcus Lewis ja Brady Skeens. Lewis upotti 18 pistettä, ja Skeens keräsi vastaavaan kategoriaan 17 ja nappasi täysin dominoivan levypallosaldon 14.

Kauhajoen ovela pelinjohtaja Bojan Sarcevic jatkoi tavaksi tulleella linjallaan eli heitti kaukoheittojaan tarkasti mutta säästeliäästi. Hän upotti neljä osumaa kuudella yrityksellä ja jakoi kylkeen kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Sarcevicin onnistumisista huolimatta Kauhajoen kovimmat pistetykit olivat Okko Järvi ja Collin Malcolm. Järvi pyssytteli viisi osumaa kaaren takaa ja keräsi yhteensä 22 pisteensä. Malcolm päätyi samaan pistemäärään.

– Nopea alku oli tärkein avain, ja olemme saaneet nopean alun molemmissa kahdesta viimeisimmästä ottelusta. Täytyy parantaa viidenteen otteluun levypallopeliä. Ei ole mitään syytä, miksi Pyrinnön pitäisi onnistua voittamaan meidät sillä osastolla, kommentoi Malcolm.

Ottelutilastot

Välierien seuraavat – mahdolliset ratkaisevat – ottelut pelataan perjantaina 9. huhtikuuta.

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia