YLE TV2 esittää Pyynikin perjantai-illan näytöksen

4.11.2016 Korisliigan perjantai-illassa pelataan kolme mielenkiintoista ja jännittävää ottelua, kun KTP isännöi Joensuun Katajaa, BC Nokiaa matkustaa Kouvolaan ja Tampereen Pyrintö toivottaa Pyynikille tervetulleeksi sarjataulukon vitosen, Kauhajoen Karhun. YLE TV2 esittää Pyrinnön ja Karhun välisen kamppailun kello 19.00 alkaen.

Juhliiko Pyynikin perjantai-illassa väkivahva j'Nathan Bullock ja Pyrintö...

...vai silkinpehmeällä hyppyheitollaan korisukkaa kurittava Austin Hollins ja Kauhajoen Karhu? Kuvat: Erkki Hautaviita

Tampereen Pyrintö on aloittanut kautensa takerrellen, eikä tamperelaisten moottori ole käynyt täysillä kierroksilla kuin vain hetkittäin ensimmäisten seitsemän ottelun aikana. Saaliina näistä otteluista Pyrinnöllä on vain kaksi voittoa, mutta keskiviikkona joukkue esitti venymiskykynsä hakemalla sarjapisteet Salosta kahden jatkoajan jälkeen sarjan vahvasti aloittaneen Vilppaan vieraana.

Pyrinnön alkukauden yskähtelyt johtuvat osittain myös vajaamiehisyydestä. Laituri Joonas Cavén on pelannut vain kahdessa ottelussa ja etukentän rotaation kivijalka Petri Heinonen ei ole vielä parketilla tällä kaudella esiintynyt.

Yksilötasolla Pyrinnön kokoonpanosta löytyy kuitenkin ilon aiheita. Sentteri Wally Judge on operoinut alkukauden komealla tupla-tuplan keskiarvolla, keräten tililleen keskimäärin 13,1 pistettä, 11,4 levypalloa ja 1,6 torjuntaa ottelua kohden. Myös iso laituri J’Nathan Bullock (15,1/8,1) sekä takakentän moniosaaja Ricky Minard (15,1/6,7/4,6 syöttöä/2,0 riistoa) ovat osoittaneet kuuluvansa edelleen Korisliigan ulkomaalaisvahvistusten kärkipäähän.

Tamperelaisten hyökkäystä päälliköi edelleen tutulla ammattitaidolla takamies Antero Lehto, joka on pussittanut alkukauden aikana 11,1 pistettä ja kiekottanut 3,0 syöttöä ottelua kohden. Cavénin poissaollessa viisikkoon noussut 22-vuotias Topias Palmi on tuonut tarvittavaa korintekovoimaa tamperelaisten hyökkäykseen 13,3 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Kaaren takaa Palmi on säkittänyt kuulaa pussin pohjalle vakuuttavalla 37,5% tarkkuudella.

Pyrintö lähtee otteluun nousujohteisessa vireessä, sillä vaikka sen kokonaissaldo on 2/5, on joukkue voittanut edellisestä kolmesta ottelustaan kaksi. Vilppaan lisäksi Pyrintö kaatoi Korihait viime maanantaina tiukan väännön jälkeen lukemin 77-75.

- Yhden välipäivän jälkeen päästään jälleen tositoimiin. Vastaan asettuva Karhu on erinomainen joukkue, joka pitää kovaa tempoa ottelussa ja omaa erinomaisen arsenaalin hyökkäyspään toteuttamiseen, toteaa Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

- Lähdemme omalla kohdallamme parantamaan edellisen ottelun tekemistä etenkin puolustuspelaamisessamme. Pyynikillä nähdään varmasti kova taistelu sarjapisteistä, kahden pitkän kaavan mukaan voiton hakeneen joukkueen välillä.

Illan vierasjoukkue Karhu on aloittanut kautensa pykälän verran vahvemmalla otteella kuin Pyrintö, mutta epätasaisuus on ollut joukkueen murheena vielä alkukauden aikana. Kotiluolassaan Karhu on voittanut neljästä ottelustaan kolme, mutta vierasparketilla saldo on ennen perjantai-illan kamppailua tappiollinen 1/2.

Kahden ottelun voittoputkessa seilaava Karhu on alkukauden aikana saanut koko materiaalinsa laajuudelta onnistumisia, mutta on päävalmentaja Sami Toiviainen on myös löytänyt ryhmänsä alfaurokset DeVaughn Washingtonin, Austin Hollinsin ja Kammeon Holseyn muodossa.

Sentteri Washington on ollut kauden avausottelun jälkeen illasta toiseen kaksinumeroisilla pistelukemilla ja kirjauttanut keskiarvoikseen seitsemässä ottelussa 14,6 pistettä ja 5,6 levypalloa kamppailua kohden. Washingtonin toveri etukentällä, Holsey, on ollut kaksikosta vielä pykälän räjähtävämmässä kunnossa kauden alussa ja edustaa lähtökohtaisesti Karhun etukentän korintekovoimaa 18,1 pisteen ja 6,0 levypallon keskiarvoilla.

195-senttinen laituri, NBA-valmentaja Lionel Hollinsin poika Austin Hollins, on niin ikään ollut vahvassa iskussa heti kauden alusta asti. Keskiarvoikseen 24-vuotias Hollins on rouhinut 17,7 pistettä, 4,3 levypalloa, 2,4 syöttöä ja 3,0 riistoa per ottelu.

Karhun hyökkäyksen operaattorina toimii kaikesta huolimatta tuttu partanaama, Bojan Sarcevic. Bojan on päässyt Joonas Lehtorannan (9,6/2,0 syöttöä) Kauhajoelle saapumisen myötä löysäämään hieman otettaan takakentän kapellimestarina, mutta on silti pyöritellyt komeat 9,0 pisteen ja 4,9 syötön keskiarvot.

- Molemmilla on alla hiukan ylitöitä. Kaksi vierasottelua lyhyellä aikavälillä asettaa aina oman haasteensa palautumiseen ja sitä kautta valmistautumiseen, pyörittelee Karhu-luotsi Toiviainen.

- Ottelun tempo tulee olemaan varmasti isossa roolissa. Meneekö ottelu kävelykorikseksi vai pystytäänkö me edelleen pitämään vauhtia niin, että pelaamisessa pysyy järki mukana?

Pyynikillä kello 19.05 alkava ottelu nähdään YLE TV2:n taajuudella kello 19.00 lähtien.

Tämän, sekä Korisliigan kauden 2016/17 kaikki muutkin ottelut näet myös Elisa Viihteen Fanseat-palvelun kautta.

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia