Euroliiga Koposen osalta päätökseen – Espanjassa suomalaisille voittoa

8.4.2019 09:51 Petteri Koposen Bayern München päätti Euroliigan runkosarjan voittoon, mutta joukkueen haaveet pudotuspelipaikasta olivat menneet jo aiemmin. Espanjassa suomalaiskolmikko pääsi juhlimaan voittoja.

Petteri Koponen juhli loppuviikosta kahta voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern voitti kotonaan Gran Canarian 84-77 (44-35) Koposen operoidessa 10 pistettä, yhden levypallon ja kolme syöttöä. Bayern sijoittui Euroliigassa sijalle 11 saldonaan 14 voittoa ja 16 tappiota.

Koponen tilastoi Euroliigassa keskiarvoikseen yhdeksän pistettä, 1,6 levypalloa ja 1,9 syöttöä.
Ottelutilastot

Bayern oli voittoisa myös Saksan Bundesliigassa, kun se voitti sunnuntaina suomalaiskohtaamisessa Shawn Huffin ja Gordon sekä Daniel Herbertin Frankfurtin kahden jatkoajan jälkeen 91-87 (80-80, 74-74, 37-41). Koponen heitti kahdeksan pistettä ja sai yhdet merkinnät myös levypallo- ja syöttötilastoihin. Huff kasasi seitsemän pistettä ja neljä levypalloa. Bayern pitää sarjassa kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Frankfurtille viikko oli vaikea, sillä se hävisi torstaina myös Würzburgille 63-72 (29-37). Huff auttoi joukkuettaan kahdella pisteellä ja kahdella levypallolla.

Frankfurt on sarjassa 13.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim hävisi kotonaan selvästi ALBA Berliinille 69-105 (37-50). Crailsheim on Bundesliigassa 15.
Ottelutilastot

Espanjassa komeita voittoja

Espanjassa juhlittiin suomalaisvoittoja kolmin kappalein. Sasu Salinin juhli Malagan kanssa selvää 88-63 (35-27)-voittoa Joventutista. Salin takoi tarkasti 11 pistettä, otti kolme levypalloa, antoi yhden syötön sekä riisti peräti kolmasti. Malaga on neljäntenä.
Ottelutilastot

Sasu Salinin vahva vire sai jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Erik Murphy pääsi tuulettamaan niukkaa 91-87 (40-38)-voittoa Teneriffasta. Murphy merkkautti tilastoihinsa viisi pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Manresa taistelee tiukasti pudotuspelipaikastaan ollen seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedo kaatoi Corunan 80-70 (48-36). Ahonen oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 10 pisteen, yhden levypallon, kuuden syötön ja riiston tilastoilla. Oviedo on LEB Orossa kolmantena.
Ottelutilastot

Tuovin Strasbourgille tärkeä voitto

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti tärkeän voiton kukistaessaan Dijonin 91-78 (50-40). Strasbourg on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nappasi tärkeät pisteet. (Kuva: Ville Vuorinen)

Antti Kanervon Stjarnan aloitti Islannin liigan välierät selvällä 96-63 (45-37)-voitolla IR:stä. Kanervo lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, kahden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla. Stjarnan johtaa välieräparia 1-0 ja kolmella voitolla pääsee finaaliin.
Ottelutilastot

Jamar Wilson ei ollut Lietkabelisin kokoonpanossa, kun Lietkabelis haki 96-78 (42-43)-voiton Juventuksesta vankistaen asemiaan Liettuan liigan sarjanelosena.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Rosa Radom taipui kotonaan Dabrowa Gorniczalle 65-76 (34-44). Lindbom saalisti tilastoikseen yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön. Rosa Radom on sarjassa 12.
Ottelutilastot

 

 
4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

Näytä lisää vastaavia