Kotijoukkueet eivät antaneet vieraille armoa – Kataja, Vilpas ja Pyrintö voittoihin sarja-avauksissaan

28.9.2019 20:43 Perjantaina kahdella ottelulla käynnistynyt Korisliiga jatkui lauantaina, kun kuusi joukkuetta avasivat sarjakautensa. Joensuussa juhlistettiin kahta entistä seuralegendaa.

DJ Laster upotti 20 pistettä, kun Vilpas kaatoi Kouvot 95-77. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Joensuun Kataja Basketin jaoston 70-vuotisjuhlaottelu BC Nokiaa alkoi tyylikkäästi, kun seura kunnioitti kahden seuralegendan uraa nostaessaan Petri Virtasen ja Sami Lehtorannan pelipaidat hallin kattoon. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kataja oli juhlaottelussaan niskan päällä koko ottelun ajan vieden sarja-avauksessa pisteet 79-72-voitolla.

Itse ottelussa nähtiin kahden romuluisen joukkueen kohtaaminen, jossa molemmat joukkueet pelasivat kahdella ulkomaalaisvahvistuksella. 

- Meiltä varsin ehjä 30 minuuttia ja ennen kaikkea tärkeää, että saimme voiton ottelusta. Olen ylpeä pojistamme, että saimme käännettyä ottelun voitoksi heikoista pätkistä huolimatta, Kataja päävalmentaja Juha Sten kommentoi juhlaottelun jälkeen.

Joensuulaisten paras pistemies ja samalla kentän tehokkain pelaaja oli takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (19p/7lp/6s/22 tehokkuus). Täksi kaudeksi Nokialta Katajaan siirtynyt ja viime kaudella sarjan kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Aapeli Alanen teki Kataja-debyytissään 15 pistettä ja haki yhdeksän levypalloa.

BC Nokian riveissä Korisliiga-debytit tekivät Yhdysvaltojen yliopistokentiltä täksi kaudeksi siirtyneet Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen. Hopkins oli nokialaisten paras pistemies 15 pisteellään, Nikkarinen teki seitsemän pistettä. Daniel Dolenc rohmusi tupla-tuplan 12 pisteellä ja peräti 17 levypallolla.

Ottelutilastot

 

Vilpas kaatoi Kouvot selvästi

Viime vuonna välierissä kohdanneet Vilpas ja Kouvot avasivat Korisliiga-kautensa Salohallissa 1432 katsojan edessä. Vilpas karkasi avauskympillä 10 pisteen johtoon ja marssi lopulta selvään 95-77-voittoon. 

- Peli oli ajoittain iloista. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli, tosin tänään oli ajoittain vähän enemmän vauhtia kuin järkeä, Juho Nenonen kommentoi.

Kotijoukkue Vilpas onnistui laajalla rintamalla, kun viisi pelaaja ylsi kaksinumeroisille pisteille. Kentän pisteykkönen oli 20 pinnaa säkittänyt DJ Laster, joka sai tulitukea 18 pistettä heittäneeltä Juho Nenoselta. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kouvojen parhaat pistemiehet olivat 15 pistettä viimeistellyt Severi Kaukainen sekä 14 pistettä ja kahdeksan levypalloa noukkinut Teemu Knihtinen.

Ottelutilastot>

 

Korihait kiusasi Pyrintöä Tampereella

Ottelu pysyi tasaisena aina päätöskympille asti. Kokenut Pyrintö onnistui kuitenkin lopussa kääntämään ottelun itselleen vieden viimeisen neljänneksen 28-18.

Antero Lehto osui kotijoukkueelle 19 pisteen edestä. Lehtoa säestivät 15 pistettä heittänyt Benjamin Raymond ja 14 pistettä säkittänyt LJ Rose. Kolmikko sai tukea 13 pistettä heittäneiltä Lassi Kilpiseltä ja Raymond Nixonilta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Korihaiden paras pistemies oli vuosien tauon jälkeen Suomeen ja Korisliigaan palannut Vesa Heinonen, joka heitti hailaumalle 17 pistettä. 

- Pelattiin aika ennakkoluulottomasti ja se oli isoin tavoite. Tarkoitus oli näyttää mihin pystytään ja tulos oli tänään vielä hieman toissijainen asia. Halusimme näyttää että pystymme kilpailemaan tässä sarjassa ja siinä onnistuimme, Heinonen kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelutilastot>

 
5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Vilpas voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Näytä lisää vastaavia