Sarjanousija Lahti Basketball katkaisi Karhu Basketin kotivoittojen putken

6.10.2019 19:47 Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta Juho Nenosen kylmäpäisellä kolmosella.

Täksi kaudeksi Korisliigaan noussut Lahti Basketball vastasi alkukauden kenties suurimmasta yllätyksestä kaatamalla Kauhajoella Karhu Basketin lukemin 84–92 (35–31). Näin katkesi samalla Karhu Basketin 20 kotiottelun voittoputki.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vielä Karhu Basketin näpeissä. Kumpikaan joukkue ei saanut ihan parasta hyökkäyspelaamistaan esiin. Lahti Basketball sai kasaan ainoastaan 31 pistettä puoliaikataukoon mennessä.

Ottelu alkoi Kauhajoella juhlavasti, kun Karhu Basketin toinen mestaruusviiri paljastettiin. Kuva: Ville Vuorinen

Toisella puoliajalla kotijoukkue ei saanut enää hidastettua lahtelaisvieraidensa menoa. Jälkimmäisellä puoliskolla Lahti mättikin peräti 61 pistettä Jerry Evans Jr.:n (28/6) johdolla.

– Tämä oli kova ottelu. Karhu Basket on hyvä joukkue. Me saimme pelattua aika ehjän 40-minuuttisen. Taistelimme ja roikuimme mukana ottelun läpi. Hieno voitto meille, Evans kertasi.

Avausottelunsa kotiparketillaan hävinnyt Lahti Basketball oli saanut kokoonpanoonsa ykköstakamiehensä, Tuomas Hirvosen (11/0/7s). Hirvonen toikin Lahden hyökkäämiseen rytmiä ja tehokkuutta. Myös Vesa Mäkäläinen (13/7/4s) oli Lahden paidassa erinomainen.

– Ei suuremmin hätkähdetty Kauhajoen muutamasta runista. Maltoimme ja jaksoimme tehdä joukkueena hommia, siinä varmaan jossain määrin ottelun ratkaisu, lahtelaisjoukkueen päävalmentaja Petri Velling mietti.

Petri Velling oli tyytyväinen joukkueensa tasaiseen esitykseen Kauhajoella. Kuva: Ville Vuorinen

Karhu Basketin tehokkain pelaaja oli Okko Järvi (17/3). Cameron Jones (16/6/2s) auttoi joukkuettaan pistetehtailussa 16 pisteen verran.

– 61 pistettä toisella puoliajalla on todella paljon. Siellä oli joitain asioita, joita meidän pitää nyt parantaa. Mutta täytyy sanoa, että Lahti oli myös todella hyvä. Kovia heittoja laittoivat sisään, onnittelut heille voitosta, Karhu Basketin käskyttäjä Janne Koskimies kehui.

– Ei tässä kannata sen enempää synkistellä, me olemme pelanneet alkukaudella hyvin. Vastustaja oli nyt tällä kertaa parempi.

Karhu Basketin kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla BC Nokiaa vastaan. Lahti puolestaan isännöi keskiviikkona Helsinki Seagullsia.

Ottelutilasto

Vilpas haki voiton Joensuusta tasaisen ottelun jälkeen

Salon Vilpas jatkaa Korisliigassa ilman tappioita, kun Joensuun Kataja Basket kaatui kotiparketillaan 76–78 (37–35).

Äärimmäisen tasainen ottelu ratkesi vasta viime sekunneilla, kun Vilppaan Juho Nenonen (15/3) upotti kolmosensa vanhassa kotisalissaan Teemu Rannikon syötöstä (2/3/8s).

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kataja johti ottelua parhaimmillaan kuudella pisteellä, Vilpas neljällä. Kataja hallitsi etenkin kolmen sekunnin aluetta. Sentteri Brandon Walters (31/11) upotti peräti 31 pistettä, suurimman osan aivan korin läheisyydestä.

– Tiukka vääntö. Meille tuotti suuria haasteita pitää Walters kurissa. Kotijoukkueessa ei näkynyt väsymystä kolmen pelin viikosta huolimatta ja meillä taas hieman pitkä bussimatka yllätti alussa. Sitten saatiin pakka kasaan ja peli kulkemaan, Nenonen sanaili.

Katajalta Fiifi Aidoo (13/4) ja Jarred Ogungbemi-Jackson (13/8/6s) kasasivat kumpikin 13 pistettä. Vilppaasta Jamuni Mcneace (15/10) toi vaihtopenkiltä tarvittavia tehoja.

– Ei niin hyvä ottelu kuin perjantaina, emmekä lähteneet yhtä terävästi enää otteluun. Meillä oli mahdollisuus niitata peli, mutta emme pystyneet hyödyntää näitä tilaisuuksia. Iloinen kuitenkin siitä, kuinka hyvästi Brandon pelasi. Keskiviikkona sitten Tartu kumoon, Katajan päävalmentaja Juha Sten linjasi.

Korisliigassa Kataja on seuraavan kerran tositoimissa lauantaina, kun Pyrintö saapuu Joensuuhun. Vilpas matkaa jo keskiviikkona Kotkaan.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.