Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

3.2.2023 10:47 Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

Lauri Markkanen pelaa kahden viikon päästä NBA:n All-Star-ottelussa. Kuva: Utah Jazz

- Tunteet nousivat pintaan. Muistin hetkessä kaikki matkani aikana kokemani asiat, kaikki selätetyt vaikeudet. Kaikelle on syynsä, Markkanen hymyili All-Star-valintaansa seuranneessa lehdistötilaisuudessaan Salt Lake Cityssä.

Markkanen nostatti edesottamuksillaan suuria lupauksia ensimmäisen kahden NBA-vuotensa aikana Chicago Bullsissa, jonka jälkeen hänen peliaikansa alkoi hiljalleen vähentyä Bullsin johtoportaassa ja valmennusjohdossa tapahtuneiden muutosten myötä.

Syksyllä 2021 Markkanen sai uuden alun uralleen solmittuaan sopimuksen Cleveland Cavaliersin kanssa. Vaikka kausi oli niin Cavaliersille kuin Markkasellekin suotuisa, juuri ennen viime kesän EM-kisojen alkua hänet kaupattiin Clevelandista Utah Jazziin.

Asiantuntijat eivät povanneet Jazzille juurikaan menestymisen mahdollisuuksia ennen kauden alkua, mutta NBA-kauden 2022-23 puolenvälin jälkeen Jazz on vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa ja Markkanen on noussut pelaajana aivan uudelle tasolle. Joulukuusta lähtien Markkasen keskiarvot ovat olleet 28,9 pistettä ja 8,9 levypalloa ottelua kohden samalla, kun hän on ollut koko liigan seitsemänneksi tarkin kolmen pisteen heittäjä.

- Kolmas kerta toden sanoo. Chicago isännöi All-Star-ottelua, kun pelasin siellä, ja ainoan Clevelandin kauden aikana All-Star-peli pelattiin Clevelandissa. Olen onnellinen mahdollisuudesta edustaa Utah Jazzia täällä Salt Lake Cityssä pelattavassa All-Star-ottelussa, Markkanen kiittelee.

Markkanen kertoi lehdistötilaisuudessa pitäneensä All-Star-ottelupaikkaa yhtenä pitkän tähtäimen tavoitteenaan. Utahiin siirryttyään hän keskittyi kuitenkin ensisijaisesti päivittäiseen tekemiseen ja kehittymiseen koripalloilijana.

- Utahiin saavuttuani olen ottanut yksi päivä kerrallaan ja yksi ottelu kerrallaan. Kun saimme hyvän alun kauteen ja onnistumisia tuli myös henkilökohtaisella tasolla, aloin pitää paikkaa All-Star-ottelussa realismina, hän kommentoi.

- Tämä on kuitenkin vasta alkua. Nyt nautitaan tästä kokemuksesta, mutta nälkä kasvaa syödessä. Seuraavaksi tähtäimessä on toinen All-Star-paikka, sitten isojen asioiden saavuttaminen joukkueena. Matkaa on vielä jäljellä.


Katso koko lehdistötilaisuus alta:

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia