Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

9.4.2018 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Lahdessa Pikkusudet-rieha järjestettiin Easter Tornamentin yhteydessä. Kuva: Sari Suhonen

Vaikka ennen pelejä jännitti, päivän aikana nähtiin hurjaa kehitystä. Kuva: Sari Suhonen

Liikunnan riemua ei Pikkusudet-peleistä puutu. Kuva: Jaana Lindfors

Pelien jälkeen Pikkusudet-riehalaiset palkitaan mitaleilla - niin myös Forssassa. Kuva: Jaana Lindfors

Kolme seuraa järjesti Pikkusudet-riehan maaliskuussa

Pikkusudet-projekti on Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteistyötä, joka tähtää lasten liikkumisen edistämiseen yhteistyössä seurojen ja paikallisten K-kauppiaiden kanssa. Pikkusudet-riehat ovat yksi osa konseptia, joiden kautta korisperheen pienimmille tarjoutuu mahdollisuus pelata koripalloa liikunnan riemun merkeissä.

Maaliskuun aikana kolmella paikkakunnalla järjestettiin Pikkusudet-riehat, joissa pelaamaan pääsi järjestävän seuran sekä lähialueen seurojen Pikkusudet-koriskoululaisia. Forssassa Feeniks Basket organisoi riehan 10.maaliskuuta, BC Nokian järjestämä rieha pelattiin 24.3. ja Lahdessa Pikkusudet-rieha pidettiin 30.3. osana Easter Tournament -koripalloturnausta. Yhteensä kentällä riehoissa viiletti 260 Pikkusudet-koriskoululaista, joista jokainen palkittiin riehojen päätteeksi Pikkusudet-mitalilla.

Pikkusudet-riehoissa tärkeintä ei ole voittaminen, vaan koristaitojen opettelu ja liikkumisen ilo. Monelle pienelle pelaajalle rieha tarjoaa ensimmäisen mahdollisuuden päästä kokeilemaan Pikkusudet-koriskouluissa opeteltuja taitoja.

- Riehassa pikkususipelaajat saavat ensikosketuksen turnauselämään. Ekoissa peleissä oli havaittavissa hämmennystä, mutta riehan aikana nähtiin paljon onnistumisia, riemuitsee Feeniks Basketin riehaa järjestämässä ollut Suvi Aaltonen.

- Kokonaisuudessaan rieha sujui paremmin kuin hyvin ja fiilis paikan päällä oli iloinen ja riemuisa.

Myös Lahdessa havaittiin selvää kehitystä koristaidoissa riehan edetessä ja turnauspäivän aikana todistettiin lukuisia onnistumisia riemukkaan kannustuksen saattelemana. Lahden Pikkusudet-riehasta erityisen teki se, että riehalaiset pääsivät osaksi suurta Easter Tournament -tapahtumaa.   

- Moni riehassa mukana olleista oli ensimmäisen vuoden koriskoululaisia. Opeteltavaa vielä riittää, mutta oli mieletöntä nähdä, kuinka paljon kehitystä jo yhden turnauspäivän aikana tapahtui, kertoi Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen.

- Ilmapiiri riehassa oli voimakkaasti erittäin positiivinen sekä pikkupelaajilla että yleisössä. Hurraukset ja kannustus kuuluivat kovemmin kuin ’isompien kentillä’, iloitsee Easter Tournamentin somevastaava Sari Suhonen.

Pikkusudet-riehoissa on mahdollisuus tehdä yhteistyötä paikallisen K-kauppiaan kanssa. Nokialla yhteistyölle oli löydetty monia eri mahdollisuuksia. Riehan buffetissa suklaapatukoiden tilalle yhdessä K-kauppias Tapani Hakalan kanssa koottiin voileipäbaari ja riehan jälkeen K-Supermarket Löytiksessä pidettiin kaikille avoin ravintokoulutus.

- Voileipäbaarin ideana oli tukea terveellisempää vaihtoehtoa sokeriherkuille, kertoo BC Nokian tuleva toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski.

- Ravintokoulutus taas lähti siitä, että perinteisen luentokoulutuksen tilalle haluttiin kehittää käytännönläheisempi vaihtoehto. Eri pisteillä hyödynnettiin kaupan tuotteita mm. aamupalan ja lämpimän ruuan toteutukseen nuoren urheilijan päivää silmällä pitäen.

Terveelliset pelieväät sopivat mainiosti osaksi Pikkusudet-tapahtumia. Keskon ja Koripalloliiton yhteisen Pikkusudet-projektin tavoitteena on innostaa perheen pienimpiä liikkumaan ja kannustaa terveellisiin elämäntapoihin. 

Kevään aikana järjestetään vielä useita Pikkusudet-riehoja, joihin voi ilmoittautua mukaan. Pikkusudet-koriskoululaisille suunnatun turnausriehan lisäksi seurojen on mahdollista järjestää myös koulupäivän aikainen rieha, jossa koulualaisten on mahdollisuus saada ensikosketus lajiin.

Lisätietoja: Pikkusudet-korisrieha
 

Korishuuma näkyy seuroissa ­– Helsingin NMKY ensimmäisenä koripalloseurana yli 1000 lisenssipelaajan

Kuluvana syksynä Helsingin NMKY:ssa koripallon on aloittanut ennätysmäärä uusia junioreita. Seuran valmennuspäällikkö Juuso Milénin mukaan lajin arvostus lasten ja nuorten harrastuksena on noussut selvästi.

7.11.2017 Minit

Pirkka Street Basket –kiertue jatkuu – järjestäjien haku auki 15.12. asti

Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteistyö jatkuu vahvana, ja Pirkka Street Basket -tapahtuma liikuttaa koululaisia jälleen ensi keväänä. Kiertue matkaa ympäri Suomen tavoitteenaan järjestää vuoden hauskin koulupäivä ja tarjota liikunnan riemua alakoululaisille yhdessä paikallisten seurojen kanssa.

Pirkka Street Basket käyntiin keskiviikkona – luvassa 19 huikeaa päivää katukoriksen parissa

Aurinkoinen toukokuu on saapunut, mikä tarkoittaa Pirkka Street Basket -kiertueen käynnistymistä! Kevään 2017 kiertue lähtee liikkeelle huomenna 3.5. Klaukkalasta. Yhteensä alakoululaisille suunnattuja katukorispelejä päästään pelaamaan toukokuun aikana 19 paikkakunnalla ympäri Suomen.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #4: Pikkusudet – onhan seuranne jo mukana?

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia