Jäsenedut ja palkitseminen

Koripalloliiton jäsenseuroilla on mahdollisuus osallistua liiton kilpailutoimintaan sekä päätöksentekoon. Lisäksi seurat saavat muun muassa käyttöönsä maksutta FIBA LiveStats-ottelutilastointiohjelman.

Jäsenedut

Koripalloliiton jäsenseura saa osallistua liiton järjestämään kilpailutoimintaan sekä liiton päätöksentekoon. Liittokokouksessa jokaisella seuralla, joka on maksanut edellisen vuoden jäsenmaksunsa, on yksi varsinainen ääni ja yksi lisä-ääni kutakin koripallolisenssiä kohti, kuitenkin enintään 200 ääntä.

Kilpailutoiminnan järjestämisen lisäksi Koripalloliitto edustaa jäsenseurojaan kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n toiminnassa, järjestää jäsenistölleen maajoukkuetoimintaa ja koulutusta sekä osallistuu seurojen kehittämistyöhön. Lisäksi Koripalloliitto julkaisee jäsenistönsä tueksi verkkopalvelua sekä hoitaa lajin valtakunnallista tiedotusta.

Alla on lueteltuna muita jäsenetuja, mitä Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen.

Seuran tapahtumista ilmoittaminen

Koripalloliiton jäsenseurat voivat ilmoittaa maksutta leireistään, turnauksistaan tai muista ajankohtaisista asioistaan liiton Seura tiedottaa -uutisissa.

Jätä seurauutinen >>

eSCO - digitaalinen pöytäkirja

Koripalloliiton jäsenseurat ovat oikeutettuja saamaan käyttöönsä maksutta eSCO digitaalisen pöytäkirjan.

eSCO - digitaalinen pöytäkirja

Tilastointiohjelma

Koripalloliiton jäsenseurat ovat oikeutettuja saamaan käyttöönsä maksutta FIBA LiveStats-ottelutilastointiohjelman lisenssin.

Ottelutilastointi >>

Seurakohtainen tulospalvelu

Seurakohtainen tulospalvelu on Koripalloliiton palvelu liiton jäsenseuroille. Palvelun voi ottaa käyttöön seuran verkkosivuille asetettavan html-koodin avulla. Muilta kuin Koripalloliiton jäsenseuroilta palvelun käyttöönotto on kielletty.

Luo koodi >

OP Vakuutuksen Tuplaturva

Suomen Koripalloliitto on mukana Olympiakomitean ja vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjolan sopimassa urheilun Tuplaturvavakuutuksessa, joka kattaa kaikille jäsenseuroille sekä toiminnanvastuuvakuutuksen että vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutuksen.

1) Lisätietoja vakuutuksesta
2) Vakuutusehdot
3) OP:n vahinkoapu-palvelu


Gramex- ja Teosto-maksut

Koripalloliitto on mukana Olympiakomitean, Teoston ja Gramexin solmimissa sopimuksissa, joiden ansiosta järjestäytyneessä liikuntatoiminnassa julkisesti esitettävän musiikin tekijänoikeuskorvaukset on hoidettu.

1) Lisätietoja sopimuksista
2) Lisätietoja Gramexista
3) Lisätietoja Teostosta


Palkitseminen & huomioiminen

Koripalloliiton palkitsemistavat seurojen ja liiton toimijoille sekä liiton työntekijöille pitävät sisällään liiton kunniajäsenyyden, kunniapuheenjohtajuuden, liiton ansiomerkit (pronssinen, hopeinen, kultainen) sekä Heikki Tuomala -palkinnon. Lisäksi seuroilla on mahdollisuus hakea Olympiakomitean ansiomerkejä sekä Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja mitaleita.

Seuratyöntekijöiden ohella Koripalloliitto palkitsee vuosittain pääsarjoissa ansioituneet urheilijat, valmentajat ja erotuomarit. 

Palkitsemismenettely

Ansiomerkkihakemus

Liite kultaisen ansiomerkki ja muun huomionosoituksen hakemukseen