Avausfinaali Panttereiden täydellistä hallintaa

17.3.2004 Ensimmäistä kertaa historiansa aikana SM-loppuotteluissa pelaavan Espoo Basket Teamin ensikosketus finaalimaailmaan oli tyly. Todella tyly. Pantterit kuritti espoolaisia ensimmäisessä finaalissa lukemin 83-50 ja osoitti olevansa juuri niin nälkäinen kuin ennakkoon ilmoittikin olevansa.

Pantterit-luotsi Mikko Kurki on aistinut joukkueestaan määrätietoisuutta läpi kauden. Pantterit on nyt pelannut SM-sarjassa 30 ottelua ja voittanut niistä 29. Joukkue jahtaa tosissaan neljättä mestaruuttaan viiden vuoden sisällä.  

- Luotto on omaan joukkueeseen korkealla. Meillä on mennyt niin hyvin monessakin eri suhteessa, etten voi sanoa olevani yllättynyt (ensimmäisen finaalin) tuloksesta. Harjoituksissa ja peleissä on ollut niin hirmuinen lataus, että olin ennen peliä varma voitosta, kertoi Kurki.  

- Finaalisarjan kannalta tämä ottelu ei kuitenkaan vielä merkitse mitään. Viime vuoden finaaleissakin ailahteluita sattui molemmille ja erot olivat suuria. EBT on seuraavassa pelissä yhtä finaalia kokeneempi, Kurki jatkoi.  

Ottelun alku antoi lupauksia tasaisesta avausfinaalista. Molemmat joukkueet aloittivat hurjalla tempolla. Lea Hakala avasi oivasti Panttereiden nopeita hyökkäyksiä ja EBT:kin liikutti hyökkäyksessään palloa mallikkaasti. Erona oli tosin se, että Pantterit onnistui ahdistetuissakin ratkaisuissa, kun EBT otti aika ajoin heikkoja heitonvalintoja, eikä osunut mistään. Heli Roukanojan vahvan panoksen siivittämänä Pantterit kiskaisi 2-2-lukemista seuraavien minuuttien aikana 19-6-johtoon.  

Toisella jaksolla EBT turvautui jo Pussihukkia vastaan välierissä turvaamaansa puolustustaktiikkaan ottaen miespuolustuksella kiinni Panttereiden heittäjät, Susanna Rinnan ja Hakalan, kolmen pelaajan keskittyessä paikkapuolustukseen. Hetken näytti, että EBT saa juonesta kiinni. Panttereiden paikkapuolustus avasi tilaa espoolaisille kaaren takana ja Anu Mahlamäki sekä Salla Järviluoma rokottivat nostaen EBT:n kuuden pisteen päähän (30-24), kun vartti oli peliä takana. Siihen loppuivat kuitenkin EBT:n eväät. Hyökkäyspäässä ei onnistumisia enempää tullut, ratkaisut olivat väkinäisiä ja heikot hetket alkoivat peilautua joukkueen kokonaisilmeeseen.  

Puoliajalla mentäessä Panttereiden johto oli 14 pistettä (43-29). Kentän ehdoton hallitsija oli Roukanoja, joka ensimmäisen 20-minuuttisen aikana teki 21 pistettä ja repi kymmenen levypalloa. Vahvana korinaluspelaajana tunnettu Roukanoja osoitti vaarallisuuttaan myös kauempaa upottamalla kaksi kolmosta.  

EBT:n sysimusta neljännes 

EBT:n pelitilanneheittojen onnistumisprosentti ensimmäisellä puoliajalla oli 25,0 (8/32), eikä olisi voinut kuvitella, että joukkue voisi kyntää enää syvemmällä. Luulo osoittautui vääräksi. EBT sai kolmannella jaksolla aikaiseksi ainoastaan neljä pistettä pelaten yli kahdeksan minuuttia ilman pisteen pistettä. Joukkue yritti puolustuspäässä sumputtaa korin alla tilan pois Roukanojalta, mutta se avasi mahdollisuuksia muille pantterilaisille. Tilaisuuden käytti hyväkseen Lotta Koskela, joka pussitti kaksi kolmosta lähes peräkkäin ja katkaisi niillä viimeistään EBT:n selkärangan. Pantterit siirtyi Koskelan jälkimmäisellä kolmosella 54-31-johtoon.  

- Huonommin ei enää voi mennä. En osaa sanoa, oliko kyse meidän hermostuneisuudesta vai Panttereiden puolustuksen hyvyydestä. Todennäköisesti molemmista. Heitot menivät ohi ja sitten alkoivat syötötkin menemään seinille, pudisteli päätään EBT:n Heidi Adler.  

EBT on hyökkäyspelissään pitkälti Adlerin ja Mahlamäen onnistumisten varassa. Keskiviikkona kaksikko ei ollut parhaimmillaan. Sekä Adler että Mahlamäki yrittivät 17 kertaa ratkaisua osuen vain kolmesti. Lopulta EBT:n pelitilanneheittojen osumatarkkuudeksi kirjattiin tilastopapereihin surkea 20,6 prosenttia (13/63).  

- Parannettavaa jäi joka suhteessa. Olimme tänään yksinkertaisesti puoli askelta Panttereita jäljessä kaikessa. Kun Pantterit vei vielä levypallotkin, juostiin meidän yli, Adler murehti.  

Finaalien kiivas ottelurytmi lienee ylivoimaisen esityksen jälkeen Panttereille etu. Toinen loppuottelu pelataan jo torstaina Espoonlahdessa klo 18.30. Pantterit voi nukkua yön yli rauhallisin mielin tavoitteenaan jatkaa torstaina siitä, mihin keskiviikkona jäi. EBT:llä sen sijaan on vähän aikaa punoa uusia juonia.  

EBT on ollut vahva kotikentällään Espoonlahden Urheiluhallilla. Se on kauden aikana hävinnyt vain kaksi kertaa kotiluolassaan – molemmilla kerroilla tosin juuri Panttereille.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

Asiat

 
30.1.2023 18:08 Susiladies

Sofia Pelander into piukkana Susiladiesin mukaan - "Olen ihan superinnoissani"

Tshekin liigassa KP Brnon riveissä pelaava Sofia Pelander odottaa jo helmikuisia EM-karsintaotteluita. Liittyminen Susiladiesin matkaan katkaisee hieman haastavaa seurajoukkuekautta.

30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

29.1.2023 09:13 NBA

Jazz piti Mavericksin loppukirin kurissa ja nappasi voiton – Markkanen 29 pistettä

NBA:ssa Utah Jazz voitti Salt Lake Cityssä pelatussa kotiottelussaan Dallas Mavericksin 100-108 (48-66). Lauri Markkanen oli joukkueensa pistekärki 29 pisteen ja viiden levypallon illalla.

28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

27.1.2023 10:09 NCAA

Vahvoja otteitaan jatkavalle Teresa Seppälälle jo viides konferenssin viikon tulokkaan palkinto

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä jatkoi vahvoja otteitaan Sienan yliopistossa, kun hänet valittiin jo viidennen kerran tällä kaudella MAAC:n viikon tulokkaaksi.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

26.1.2023 09:25 NBA

Lillardin 60 pisteen ilta johdatti Trail Blazersin voittoon Jazzista – Markkanen 24 pistettä

NBA:ssa Utah Jazz kärsi tappion Portland Trail Blazersille, joka nappasi 124-134 (64-66) -voiton Damian Lillardin 60 pisteen siivittämänä. Lauri Markkanen upotti Jazzille 24 pistettä ja noukki neljä levypalloa.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

25.1.2023 13:47 Pääjuttu

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen on varmasti vielä 10 paikkaa jäljellä. llmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 1.3.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 14:45 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten päävalmentajaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten maajoukkueiden päävalmentajaa Suomen Olympiakomiteaan huippu-urheiluvastaavaksi siirtyneen Juha Stenin seuraajaksi. Työ alkaa kevään 2023 aikana.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

24.1.2023 10:00 3x3

PostNordin ja Koripalloliiton mittava yhteistyö laajenee, PostNord mukaan 3x3 SM-kiertueelle

Susijengin ja Susiladiesin pääyhteistyökumppanina toimiva PostNord on jatkossa olympialaji 3x3-koripallon SM-kiertueen yhteistyökumppani. PostNord on merkittävä toimija We deliver -rahastossa, jonka avulla autetaan vähävaraisten perheiden pysymistä koripalloharrastuksessa.

24.1.2023 06:47 NBA

Jazzille selkeä kotivoitto Hornetsista – Markkanen 25 pistettä, 11 levypalloa

NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Utah Jazz rallatteli selkeään kotivoittoon Salt Lake Cityssä vierailleesta Charlotte Hornetsista 102-120 (45-58). Markkanen keräsi 25 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan.

23.1.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

Näytä lisää vastaavia