BC Nokia, HyPo ja TuRi tuovat uutta väriä naisten SM-sarjaan

1.10.2012 Naisten SM-sarjan joukkuemäärä on noussut viime kauden kahdeksasta yhteentoista joukkueeseen kauden 2012/13 alkaessa. Nousijajoukkueina uutta väriä sarjaan tuovat BC Nokia, Hyvinkään Ponteva ja Turun Riento. Nousijat eivät pidä uuden kauden kynnyksellä kynttiläänsä vakan alla, vaan joukkueet tavoittelevat rohkeasti mukaan pudotuspeleihin.

Nina Hyvärinen johdattaa BC Nokian mestaruussarjaan.

Mirka Kilpijärvi jatkaa Hyvinkään Pontevan takakentällä.

Sofia Pelander uskoo Turun Riennon menestysmahdollisuuksiin. Kuvat: Jaakko Laurila & Tuomas Venhola.

BC Nokialle pelikausi 2011/12 oli monessa suhteessa täysosuma. Joukkue voitti päävalmentajansa Antti Hyvärisen komennossa 18 ottelustaan 16 lunastaen suoran nousun sarjaporrasta ylemmäs.

Kolmen divarikauden jälkeen SM-sarjaan palaava perinteikäs nokialaisjoukkue on vahvistanut divarimestaruuden voittanutta runkoaan kahdella amerikkalaispelaajalla sekä muutamalla uudella kotimaisella. Joukkueen tehopelaaja Nina Hyvärinen ennakoi monen SM-sarjavuoden kokemuksen pohjalta, että nokialaisilla on mahdollisuudet yllättää monet.

– Sanoisin, että pystymme haastamaan joukkueen kuin joukkueen. Meillä on hyvä treenikesä takana ja joukkueessa oikeassa suhteessa nuoria ja kokeneita pelaajia. Nyt jatketaan siitä, mihin keväällä jäätiin, Hyvärinen miettii.

BC Nokian taustaryhmään kuuluva Satu Raimesalo näkee Hyvärisen tavoin, että joukkueen määrätietoinen kehitystyö johtaa oikeaan suuntaan. Nokialaiset lähtevät kauteen haastajina, mutta kaikki on mahdollista.

– Treenipelit ovat osoittaneet, että olemme menneet oikeaan suuntaan. Pudotuspeleihin on kova hinku, ja tavoitteita tarkastamme kauden edetessä, Raimesalo tuumii.

Nousu toi Hyvinkäälle korisbuumin

Nousijajoukkueena SM-sarjassa nähdään myös Hyvinkään Ponteva. HyPo keräsi viime keväänä naisten divarin pudotuspeleissä rutkasti katsojia Martinhallille välierä- ja finaaliotteluissa, ja joukkueen ympärillä on käynyt pienoinen kuhina: koripallo kiinnostaa hyvinkääläisiä.

– Olemme tehneet kovaa työtä. Hyvinkäällä on pelattu SM-sarjaa viimeksi 26 vuotta sitten, kun Tahko pelasi miesten SM-sarjassa. Hyvinkäällä on nyt nostettu korisbuumi ja joukkue pelaa siellä, missä pitää, HyPon päävalmentaja Besim Maxhuni iloitsee.


BC Nokian tavoin Hyvinkään Pontevan paletti on pysynyt pitkälti kasassa, vaikka kevään sarjanousun takuupelaajiin kuulunut Vilja Kesänen siirtyikin Honkaan – kaksi uutta amerikkalaista, muutama vuosi sitten Team S-Hämeenmaan takakentällä loistanut Aino Tuomi sekä naisten maajoukkuerinkiinkin kuulunut nuori Noora Korhonen lisäävät leveyttä Pontevan kokoonpanoon.

– Ennen kaikkea koripallo on joukkuepeli. Meillä on nuori joukkue ja meidän on ehdottomasti pelattava yhdessä. Mestaruussarjassa pelaaminen vaatii tasonnostoa divarikaudesta, mutta meillä on edellytykset siihen, Maxhuni jatkaa.

– Pelaamme kovalla intensiteetillä, puolustamme lujaa ja pidämme vauhtia. Tavoitteemme on pelata SM-sarjassa myös tulevina vuosina.

Riento käytti tilaisuutensa

Kevätkausi 2012 päättyi Turun Riennon osalta tappioon divarin finaaleissa, mutta joukkue lunasti sittemmin pääsarjapaikkansa kiertoteitse. Perinteisessä koripallokaupungissa on vastattu huutoon, ja Riennolla on koossa hyvinkin kilpailukykyinen ryhmittymä alkavalle mestaruussarjakaudelle.

– Kaikki odottavat innolla uuden kauden alkua. Uskon, että meillä on täydet mahdollisuudet haastaa SM-sarjassa kenet tahansa, hymyilee naisten maajoukkuedebyyttinsä kesällä 2012 tehnyt turkulaissentteri Sofia Pelander.

Riennolla on koossa poikkeuksellisen kookas ryhmä: Pelanderin (187 cm) lisäksi päävalmentaja Juha Ruohosella on asettaa joukkueensa korin alle muiden muassa Salla Ekström (187 cm) ja nuori Elli Koskinen (193 cm). Täysin uusina pelaajina takakentälle tuovat taitoa ja näkemystä HoNsUsta saapunut Katleena Kärkkänen sekä paluun SM-tasolle tekevä Anette Juvonen.

– Anette ja Katleena ovat tottuneet pelaamaan isoissa rooleissa ja ottamaan kentällä myös ratkaisijoina vastuuta, Ruohonen iloitsee.

– Aika näyttää, miten menestymme, mutta kyllä me pudotuspeleihin haluamme edetä.

 
28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

7.10.2022 19:59 Naisten Korisliiga

ToPo vei Helsingin paikalliskamppailun

Helsingissä nähtiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, jossa HBA emännöi ToPo:a. Vierasjoukkue oli ottelussa todella vahva ja voitti selvästi 99-58.

4.10.2022 20:07 Naisten Korisliiga

Honka haki voiton Kouvolasta

Tapiolan Honka matkasi tiistain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Kouvottarien vieraaksi. Espoolaisjoukkue karkasi emänniltä jo avausjaksolla ja nappasi kauden toisen voittonsa 86-64.

1.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

Espoolaisjoukkueet avausvoittoihin – myös PeKa ja Kouvottaret saivat pistetilinsä auki

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pakettiin. Lauantain voittajia olivat EBT, Honka, PeKa sekä Kouvottaret.

Näytä lisää vastaavia