Carl Lindbom kuumana Islannissa – useat Susijengin pelaajat onnistuivat

14.2.2022 10:14 Useat Susijengin pelaajat esittivät vahvaa pelivirettä pari viikkoa ennen MM-karsintojen jatkumista. Carl Lindbom teki kovaa jälkeä Islannissa, Murphyn veljekset olivat jälleen tehokkaina Japanissa, Mikael Jantunen johdatti Oostenden voittoon Belgiassa ja Aapeli Alanen oli jälleen joukkueensa ykköspyssy Itävallassa.

Carl Lindbom loisti Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom tykitti vasta toisessa pelissään KR:n riveissä 29 pistettä joukkueen voittaessa Vestrin 106-79 (57-39). Lindbom oli muutenkin isossa roolissa nappaamalla yhdeksän levypalloa ja antamalla kuusi syöttöä. KR on nyt kymmenentenä.
Ottelutilastot

Shawn Hopkins oli niin ikään vahvassa vireessä heittäessään 16 pistettä, kun Stjarnan otti tärkeän 78-74 (41-43)-voiton Valurista. Hopkins nappasi myös viisi levypalloa. Stjarnan on viidentenä.
Ottelutilastot

Belgiassa Mikael Jantunen loisti heitettyään 24 pistettä ja napatessaan hatuiksi 12 levypalloa sekä antaen yhden syötön Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä 79-76 (42-49)-voitolla Kangoeroes Mechelenistä.
Ottelutilastot

Topias Palmin ja Hubo Limburgin hyvät otteet saivat jatkoa, kun Limburg voitti Belgiassa Spirou Basketin 84-81 (46-42). Palmi naulasi 11 pistettä, otti neljä levypalloa ja yhden riiston. Limburg on ottanut seitsemästä edellisottelustaan kuusi voittoa ja noussut Belgian lohkossa seitsemänneksi.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch hävisi Hollanin cupin välierän ensimmäisessä osassa Leidenille 80-83 (41-43). Maxhuni heitti ottelussa 14 pistettä, oli nappaamassa levypallon kuudesti ja antoi neljä syöttöä.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Heroes selvitti kuitenkin tiensä finaaliin voittamalla toisen osaottelun 77-72 (30-34). Näin Heroes voitti otteluparin yhteistuloksella 157-155 Maxhuni oli ratkaisijana 17 pisteen, kuuden syötön ja yhden riiston tilastoilla.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphyn Fukushima Firebonds tasasi voitot Ehime Orange Vikingsin kanssa. Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi 85-78 (34-36). Erik kasasi 19 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan sekä lisäksi viisi syöttöä, riiston ja kolme torjuntaa. Alex komppasi 16 pisteellä, viidellä levypallolla, syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Orange Vikings sai revanssin 78-63 (34-31)-voitolla. Alex ei tällä kertaa pelannut ja Erik kannatteli joukkuetta 22 pisteen, 12 levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Firebonds on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Manresa palasi voittojen tielle Espanjan liigassa voittamalla kotonaan Zaragozan 94-73 (40-25). Elias Valtoselle tilastoitiin yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja riisto. Manresa jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Sasu Salin jäi pisteittä, mutta sai kolme levypalloa ja syötön, kun Teneriffa voitti Joventut Badalonan 74-58 (27-29). Teneriffa paranteli asemiaan ollen nyt kahdeksantena.
Ottelutilastot

Alexander Madsen pääsi viettämään kahden voiton viikonloppua Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ensin VEF Riika murjoi Rakvere Tarvaksen vieraskentällä 110-58 (43-37). VEF tuli tauolta täynnä tulta ja tappuraa viemällä kolmannen neljänneksen peräti 36-5. Madsenille tilastoitiin seitsemän pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

TalTechia vastaan Madsen merkkautti tupla-tuplan 16 pisteen ja 10 levypallon tilastoilla VEF:n voittaessa 102-88 (53-45). Madsen kerrytti tilastojaan myös viidellä syötöllä, kahdella riistolla ja peräti neljällä torjunnalla. Madsenin teholuku oli kova 33.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aapeli Alasen 25 pistettä olivat laiha lohtu, kun St. Pölten koki kuudennen peräkkäisen tappionsa hävitessään Traiskirchen Lionsille 76-83 (34-36). Alanen auttoi joukkuettaan myös kuudella levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. St. Pölten on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan voittoa entisestä seurastaan Gravelines-Dunkerquesta, kun Strasbourg otti kotonaan 78-68 (43-39)-voiton. Luukas Vaara oli myös Strasbourgin kokoonpanossa, muttei saanut Tuovilta komennusta kentälle. Strasbourg on Ranskan liigassa kahdeksantena.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi kotonaan Toulouselle 70-79. Dolenc taisteli yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa ja syötön. Les Sables on kahdeksantena.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Pitesti voitti Constantan 84-76 (46-30) Ilari Seppälän tilastoidessa voittajille 10 pistettä, kaksi levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Pitesti jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaama Baskets Bonn nappasi selvän 95-77 (53-47)-voiton Löwen Braunschweigista. Bonn jatkaa sarjassa kakkospaikalla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Tigers Tübingen koki 82-86 (36-42)-tappion Paderbornille. Aatu Kivimäki heitti 12 pistettä, antoi neljä syöttöä ja otti yhden riiston. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on viidentenä.
Ottelutilastot

 
1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

24.10.2022 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

19.10.2022 09:46 NBA

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittavat NBA-kautensa ensi yönä Nuggetsia vastaan

NBA-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin viime yönä Yhdysvalloissa kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Utah Jazz taas aloittavat tuoreen kautensa ensi yönä, kun vastaan tulee Denver Nuggets.

17.10.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

10.10.2022 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin mahtivire jatkuu – Madsenin ja Raitasen sarjakaudet käyntiin

Sasu Salinin loistava alkukausi sai jälleen jatkoa viikonloppuna, kun Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä. Sarjat saatiin käyntiin Kreikassa ja Remu Raitanen debytoi Espanjassa.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

Näytä lisää vastaavia