Catz, FoA ja PeKa naisten SM-sarjan mitalisuosikit

30.9.2012 Lappeenrannan Catz voitti pelikauden 2011/12 aikana kolmea lukuun ottamatta kaikki ottelunsa ja juhli näytöstyyliin niin Suomen mestaruutta kuin cupin kultaakin. Uudistunut Catz puolustaa mestaruuttaan tällä kaudella erityisesti vahvistuneita Kotkan Peli-Karhuja ja takaisin mitalikantaan pyrkivää Forssan Alkua vastaan.

Reetta Piiparin PeKa ponnistaa viime kevään pronssin jälkeen takaisin mestaruusmittelöihin.

Anni Mäkitalo johtaa uudistunutta Catzia mestaruusjahtiin.

Juta Jahilolla ja Forssan Alulla on mestaruuskelpoinen ryhmä kasassa. Kuvat: Matti O. Koskinen, Tuomas Venhola & Francois Perthuis.

Catzin iskunyrkissä on käynyt kesän aikana puhuri, sillä Dionne Pounds siirtyi Espanjan ammattilaiskentille, Vilma Kesänen Torpan Poikiin ja Kirby Copeland Belgian liigaan. Mestaruusvitjasta on kuitenkin vielä jäljellä muutamia merkittäviä palasia, kuten korinalustan tehokaksikko Alexandria Anderson-Jelena Reshetko.

– Alex ja Jelena ovat molemmat hyviä koripalloilijoita ja ennen kaikkea joukkuepelaajia. Lähdimme keskustelemaan jatkosta molempien kanssa melkein heti mestaruuden ratkottua ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen, selvittää Catzin apuvalmentaja Marianne Koskinen.

Uuden amerikkalaispelaajan Chandrea Jonesin lisäksi hallitsevan mestarin joukkoihin ovat siirtyneet mm. HoNsUssa viime kaudella kolmosia viljellyt Katja Summala sekä Tshekin liigassa debytoinut maajoukkuetakapelaaja Anni Mäkitalo. Koskisen mukaan ryhmällä on uudistustenkin jälkeen kaikki edellytykset toistaa viime kauden menestys.

– Emme vielä tiedä, mitä kaikilta uusilta pelaajilta haluamme, mutta he ovat kaikki sulautuneet saumattomasti ryhmään. Erityisesti haluaisin nostaa esille Vimpelistä saapuneen Ulriikka Nuolikosken, joka on esittänyt todella hyviä otteita, Koskinen kertoo.

– Muutama tosi tärkeä palanen viime kauden joukkueesta lähti, mutta monta avainpelaajaa on yhä jäljellä. Ehdottomasti lähdemme yhä tavoittelemaan mestaruutta, arvioi ensimmäisen kautensa Catzissa aloittava Anni Mäkitalo.

Peli-Karhut toipuu viime kevään pettymyksestä

Viimeisestä kuudesta naisten Suomen mestaruudesta kolme voittanut Peli-Karhut kärsi viime keväänä yllätystappion Äänekosken Huimaa vastaan SM-välierissä. Kevään pettymystä on hätistelty kesän ajan kotkalaiskannattajien mielistä, ja joukkue palaa halusta palata kultakantaan.

– Lähdimme viime kevään pudotuspeleihin kovin tavoittein, joten turha sitä on kierrellä, että pronssimitali oli paha pettymys. Uuteen kauteen lähdemme pitkälti samoin eväin. Vahvistukset ovat vaihtuneet ja sisäänajoon menee aikansa, mutta mestaruus on edelleen tavoitteena, Peli-Karhujen apuvalmentaja Antti Silvonen miettii.

Joukkueen nuoret runkopelaajat Linda-Lotta Lehtoranta ja Anissa Pounds tutkailivat pitkään ulkomaan korttejaan, mutta päätyivät lopulta pysymään Kotkassa. Joukkue on nyt erityisen vahva takakentällä, kun Lehtorannan lisäksi kokeneet Reetta Piipari ja Kaisa Höök, SM-sarjan takamieseliittiin viime vuosina noussut Lotta Richter sekä uusi amerikkalaispelaaja Miriam McKenzie tahdittavat Peli-Karhujen juoksua.

– Ihan varmasti tämä on yksi SM-sarjaurani parhaista takakentällisistä. Kunhan maltamme pelata hyvin joukkueena, pääsemme pitkälle, Reetta Piipari vakuuttaa.

Alulla taivas rajana

1990-luvulla käsittämätöntä menestystä niittänyt Forssan Alku teki uutta tulemistaan mitalikamppailuihin viime kauden aikana, mutta hyytyi kalkkiviivoilla Henna Salomaan lähdettyä kesken kauden Espanjaan ja muiden kotimaisten runkopelaajien kärsiessä loukkaantumisista. Kausi päättyi lopulta pronssiottelutappioon.

– Aineksia mitaleille oli jo viime vuonna. Kaikki loukkaantumiset ja Hennan lähtö huomioon ottaen neljäs sija oli ihan hyvä suoritus, mutta parempaankin olisimme pystyneet, Alun tehosentteri Juta Jahilo miettii.

Alun amerikkalaispaletti on mennyt uusiksi, ja kotimaiseen osastoon tullut kiitettävästi lisää laajuutta. Viime kaudella 15,1 pistettä ottelua kohden heittänyt Salomaa vetää jälleen Alun pelipaidan ylleen, jonka lisäksi kokenut takapelaaja Sanna Helenius ja SM-sarjaläpimurtonsa viime kaudella tehnyt Laura Saarinen tuovat optioita päävalmentaja Jari Marjamäen palettiin.

– Tämä on hyvä joukkue, aika lähellä 1990-luvun menestysjengejä. Parin pelaajan suhteen tilanne on se, että on siinä kintaalla, että ehtivätkö he mukaan kauden alkuun. Hyvältä näyttää kuitenkin, Marjamäki hymyilee.

Marjamäen mukaan forssalaisyleisö on esittänyt kasvavaa kiinnostusta Alkua kohtaan kauden alun lähestyessä. Feeniks-hallista tulee taas alkavalla kaudella olemaan vaikea hakea vieraspisteitä matkaan.

– Kokoonpanomme on sellainen, että kiinnostusta löytyy. Kolminkertainen runkosarja tekee sen, että forssalaisyleisöä tunnetusti sytyttävät Catz ja PeKa eivät tule Forssaan kuin kerran, mutta ehkä keväällä sitten sitäkin useammin, Marjamäki lataa.


 
2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

7.10.2022 19:59 Naisten Korisliiga

ToPo vei Helsingin paikalliskamppailun

Helsingissä nähtiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, jossa HBA emännöi ToPo:a. Vierasjoukkue oli ottelussa todella vahva ja voitti selvästi 99-58.

Näytä lisää vastaavia