Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

Seairra Barret pelasi hienosti Catzin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hongan vahva startti siivitti sen voittoon

Tapiolan Honka sai vieraakseen Forssan Alun. Espoolaisjoukkue oli ottelussa tyly emäntä ja nappasi ottelusta voiton.

Kotijoukkue oli parempi avauspuolikkaalla. Espoolaiset olivat terävämpiä niin hyökkäys kuin puolustuspäässä ja se kasvatti eroa tasaiseen tahtiin. Puoliajalla tilanne oli 46-30.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Honka kuitenkin varmisti voiton viemällä päätösjakson selvästi. Sarjapisteet jäivät Espooseen 90-64.

- Onnistuttiin ottelun alkuun tulemaan energisellä ilmeellä ja saatiin siitä meidän puolustus toimimaan. Forssan tasoisen joukkueen pitäminen 64 pisteessä oli meidän suunnitelman onnistuminen. Korin alta pystyttiin tänään dominoimaan. Kiitos junioreille äänekkäästä kannustuksesta, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm myhäili.

Elsa Lemmilä teki ottelussa tupla-tuplan 26 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Carmen Tyson-Thomas pussitti 19 pistettä ja keräsi hurjat 20 levypalloa.

- Ei ollut kauhean hyvä peli meiltä. Me ei saatu hyökkäystä toimimaan eikä juostu taaskaan kuvioita oikein. Puolustukseen paluu ei myöskään toiminut ja Honka pääsi juoksemaan aivan liikaa nopeita. Kyllä meillä on paljon tekemistä hyökkäyksen kanssa että saadaan kaikki samalle sivulle ja selväksi mitä halutaan siellä tehdä. Lisää aggressiivisuutta puolustukseen ja levypalloihin. Ei auta kuin palata takaisin treenaamaan ja siitä eteenpäin, FoA:n Tuulia Anttonen sanoi.

Ottelutilasto

PeKa vei trillerin

Kotkassa pelattiin Kymenlaakson derby, jossa PeKa kohtasi Kouvottaret. Kotijoukkue nousi päätösjaksolla voittoon 68-64.

Avausjaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hienosti. Kotijoukkue karkasi tauolle kuuden pisteen johdossa.

Toisella jaksolla Kouvottaret sai puolustuksensa toimimaan ja piti vastustajansa seitsemässä pisteessä. Puoliajalle mentäessä kotijoukkueen johto oli kaventunut pisteeseen.

Kolmannella jaksolla Kouvottaret oli edelleen hieman kotijoukkuetta edellä ja nousi ottelussa kuskin paikalle. Päätösjaksolle lähdettiin vieraitten johtaessa 51-48.

PeKa vei kuitenkin päätösjakson nimiinsä. Ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla. Roosa Lehtoranta heitti vapaaheittoviivalta ottelun päätöslukemiksi 68-64.

Naomi Davenport teki ottelussa 19 pistettä ja nappasi 19 levypalloa. Inga Orekhova keräsi tilastorivikseen 21 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina teki Kouvottarille 19 pistettä ja kaapi seitsemän levypalloa.

Ottelutilasto

Catzille tärkeät pisteet

Tampereella pelattiin peräpään kamppailu, jossa Catz matkasi Pyrinnön vieraaksi. Catz haki tärkeän vierasvoiton 82-68.

Lappeenrantalaisryhmä aloitti ottelun vahvasti. Joukkue heitti hienosti ja karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 26-16.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat ja oli puolestaan Pyrinnön vuoro esittää onnistumisia hyökkäyspäässä. Sen ansiosta kotijoukkue johti puoliajalla 41-38.

Puoliajan jälkeen vierasjoukkue otti jälleen komennon itselleen. Johtoasema vaihtui jälleen ja Catz pääsi päätösjaksolle kuuden pisteen etumatkalta.

Vieraat pelasivat vahvan päätösjakson. Sen ansiosta vieraspisteet matkasivat Lappeenrantaan 82-68.

- Olen tyytyväinen siihen, minkälaista sisua meidän pelajat tänään näytti kentällä. Tokalla jaksolla vähän meinattiin hyytyä, koska vastustaja oli niin pirskatin aggressiivinen, mutta päästiin sen yli, ja saatiin tarvittavat pisteet tehtyä. Meillä puuttui avausviisikosta kaksi pelaajaa, mutta ei mitään hätää. Hyvin nousi muita ratkaisijoita, ja saatiin tosi tärkeä voitto, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen kertasi.

Seairra Barret urakoi 23 pisteen ja kymmenen levypallon arvoisesti. Ottelun hahmo oli kuitenkin vierasjoukkueen kapteeni Elena Melto, joka pussitti 25 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Pyrinnön Anni Jämsälle merkittiin 14 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

- Meillä oli kaikki ainekset voittoon tänään. Meidän peli paranee koko ajan, mikä on kaikkein tärkein asia. Loppujen lopuksi sarjan voittaja on se joukkue, joka kehittyy ihan loppuun asti. Meillä suunta on ylös päin, ja se välittyi tänään, Pyrinnön Evianna Sipilä sanaili.

Ottelutilasto

ToPo kaatoi EBT:n

Illan neljännessä ottelussa pääkaupunkiseudulla ToPo emännöi EBT:tä. ToPo vei pisteet 73-65.

Avauspuoliaika oli pitkään todella tasainen. Kotijoukkue onnistui kuitenkin hieman paremmin oman pelisuunnitelmansa toteuttamisessa ja pääsi puoliajalle johdossa 36-28.

Kolmas jakso oli tasainen. EBT onnistui kaventamaan eron kuuteen pisteeseen.

Päätösjaksolla vieraat pysyivät ToPo:n kannassa, mutta eivät onnistuneet nousemaan voittoon asti. ToPo vei ottelun 73-65.

Erika Davenport upotti 20 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Gabriela Bronson säesti 21 pisteellä. Alyesha Lovett teki espoolaisille 24 pistettä ja nappasi 13 levypalloa.

Ottelutilasto

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia